صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۶:۲۰ - ۲۲ مرداد ۱۳۹۷
فوق‌تخصص اورولوژی مطرح کرد؛

روش‌های درمان کیست‌‌های کلیه/ اکثر کیست‌ها خوش‌خیم هستند

یک فوق‌تخصصی اورولوژی با بیان اینکه کیست‌های ساده معمولاً خوش‌خیم هستند و در اغلب موارد نیاز به هیچ درمانی ندارند، خاطرنشان کرد: ولی در مواردی که کیست‌ها خیلی بزرگ باشند، باید آنها را به روش سوزنی یا لاپاراسکوپی تخلیه کرد.
کد خبر : 303086

سیاوش فلاحتکار در گفتگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا درباره کیست‌های کلیوی، گفت: کیست‌های کلیه جزء توده‌های کلیوی محسوب می‌شوند که فضای توده از مایع پر شده است، علت آن به درستی مشخص نیست ولی انسداد یکی از مجاری کلیه را از علل آن می‌دانند.


وی با بیان اینکه کیست‌های کلیوی در همه سنین دیده می‌شوند ولی کیست‌های ساده بعد از 40 سالگی شیوع بیشتری دارند، تصریح کرد: کیست‌های ساده کلیه معمولاً خطرناک نیستند و می‌توانند به صورت منفرد یا متعدد در هر دو کلیه یا در یک کلیه دیده شوند. کیست‌های کلیه چنان‌چه نزدیک سیستم دفعی ادراری قرار بگیرند، می‌توانند باعث اختلال در جریان تخلیه ادرار کلیه شده و در نتیجه ضمن صدمه‌زدن به کارکرد کلیه باعث تشکیل سنگ کلیه و عفونت نیز شوند.


این فوق‌تخصص اورولوژی یادآور شد: همچنین کیست‌هایی که به نسج کلیه فشار وارد می‌کنند را عامل ایجاد فشار خون بالا می‌دانند.


فلاحتکار با بیان اینکه کیست‌های ساده معمولاً خوش‌خیم هستند و در اغلب موارد نیاز به هیچ درمانی ندارند، خاطرنشان کرد: ولی در مواردی که کیست‌ها خیلی بزرگ باشند باید آنها را به روش سوزنی یا لاپاراسکوپی تخلیه کرد، همچنین اگر باعث ایجاد سنگ شده باشند باید سنگ بیمار نیز درمان شود. در مواردی که کیست کلیه عامل ایجاد عفونت باشد علاوه بر درمان عفونت باید کیست نیز درمان شود.


وی افزود: کلیه‌ها در موارد دیگری نیز می‌توانند دچار کیست شوند که کلیه‌های پلی‌کیستیک یک نمونه بارز آن هستند. کلیه‌های پلی‌کیستیک به نوع اطفال و بالغین تقسیم می‌شوند و متأسفانه توارث در آن نقش دارد و با پیشرفت کیست‌ها کلیه‌ها دچار صدمه بیشتر می‌شوند.


عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی گیلان با بیان اینکه کلیه‌های پلی‌کیستیک بالغین هر دو کلیه‌ها رو مبتلا می‌کنند، تصریح کرد: معمولاً این عارضه بعد از دهه سوم و چهارم زندگی تشخیص داده می‌شوند گرچه موارد خفیف آن دردسر کمتری برای بیمار ایجاد می‌کنند ولی در موارد شدید، کلیه‌ها کاملاً از کیست‌ها پر می‌شوند و فشار خون بالا و در نهایت نارسایی کلیه از عوارض آنها محسوب می‌شود.


وی در توصیه به این بیماران یادآور شد: این بیماران بهتر است همواره مراقب کلیه‌های خود باشند و از مصرف موادغذایی شور پرهیز کنند. همچنین بهتر است از مصرف بیش از حد گوشت و حبوبات خودداری کنند به طوری که مجاز به مصرف میزان پروتئین روزانه بیش از 100 گرم نیستند.


این فوق‌تخصص اورولوژی خاطرنشان کرد: همچنین این بیماران از فعالیت سنگین و کارهایی که باعث صدمه به عضلات می‌شود، پرهیز کنند و باید مایعات مصرف و مرتب به پزشک مراجعه کنند.


انتهای پیام/4009/4038/


انتهای پیام/

برچسب ها: عفونت فشار خون
ارسال نظر