صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۲۱:۰۲ - ۲۰ مرداد ۱۳۹۷
متخصص زنان و فوق‌تخصص پری‌ناتولوژی مطرح کرد؛

زایمان پیش از موعد عوارض خطرناکی برای مادر و نوزاد دارد

طبق تقسیم بندی‌های علمی زایمان زودرس قبل از ۳۷ هفته، و زایمان ۳۷ تا ۳۹ هفته پیش از موعد محسوب می شود، مداخله در زایمان بواسطه سزارین و یا تزریق آمپول فشار با عوارض خطرناکی برای مادر و نوزاد همراه است.
کد خبر : 303028

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، طبق تقسیم‌بندی‌های علمی زایمان زودرس قبل از 37 هفته، و زایمان 37 تا 39 هفته پیش از موعد محسوب می‌شود، مداخله در زایمان بواسطه سزارین و یا تزریق آمپول فشار با عوارض خطرناکی برای مادر و نوزاد همراه است، مداخله در زایمان به هیچ عنوان از لحاظ علمی صحیح نبوده و هر کار غیرعلمی غیرقانونی هم هست.


الهه زارعان، متخصص زنان و فوق‌تخصص پری‌ناتولوژی (طب مادر و جنین)، اظهار کرد: بارداری یک سیر فیزیولوژیک و طبیعی دارد و هر زمانی که بصورت طبیعی جنین آمادگی داشته باشد و رحم هم آماده باشد انقباضات رحمی شروع و نوزاد متولد می‌شود.


وی ادامه داد: این که بخواهیم زودتر از موقع زایمان و یا دیرتر از موقع زایمان اتفاق بیفتد هر دو ضرر دارد و غیر طبیعی است.


سزارین اورژانسی و زایمان دیرتر از موعد خطرناک است


عضوهیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، در رابطه با زایمان دیرتر از موعد، تصریح کرد: برای زایمان با سزارین اگر دقیقاً سن بارداری را بدانیم بعد از 39 هفته زمانی از طرف پزشک برای عمل سزارین (شرایط انتخابی) تعیین می‌شود، در مواردی ممکن است والدین مایل به تعویق زمان تعیین شده باشند، این کار برای تقریباً دو سه روز البته بسته به علت سزارین ممکن است قابل قبول باشد.


وی تأکید کرد: نکته قابل توجه این است که عمل جراحی (سزارین) ترجیحاً باید در شرایط انتخابی و نه در شرایط اورژانسی انجام شود، و به تعویق انداختن زمان سزارین ممکن است منجر به سزارین اورژانس شده و در نتیجه منجر به عوارض مادری و عوارض جنینی شود.


تقسیم‌بندی علمی زایمان زودرس و زایمان پیش از موعد


متخصص زنان و فوق‌تخصص پری‌ناتولوژی، با اشاره به این که در تقسیم بندی‌های قبلی فقط زایمان زیر 37 هفته ( زایمان اگر زودتر از 37 هفته اتفاق می‌افتد) زایمان زود رس محسوب می‌شد، تصریح کرد: اما تقسیم‌بندی‌های جدید به این نحو است که زیر 37 هفته زایمان زود رس است، و زایمان 37 تا 39 هفته هم Early term (ابتدای مراحل پایانی) نامیده می‌شود، که بدون علت کاملاً مشخص علمی (علمی نه به درخواست والدین) مجاز به چنین کاری نخواهیم بود.


زایمان پیش از موعد و مداخله در زایمان عوارض جدی برای مادر و نوزاد دارد


دکتر زارعان با بیان این که در مواردی خانواده‌ها درخواست زایمان زودتر از موقع را دارند، بخصوص آنهایی که قطعاً از لحاظ علمی نیاز به سزارین داشته باشند تمایل دارند زودتر از زمان موعد سزارین شوند و ادامه داد: برای زایمان هم همینطور تمایل دارند، داروی اکسی توسین (دارویی که منجر به انقباضات رحمی می‌شود) استفاده و نوزاد زودتر متولد شود، مداخله در زایمان اقدامی غیر طبیعی و در نتیجه غیرعلمی خواهد بود، چرا که هم عوارض مادری و هم عوارض جنینی (نارسایی ریوی) دارد.


دکتر زارعان، ادامه داد: بخاطر این که در رحمی که آماده نبوده، از خارج مداخله ای انجام گرفته (تجویز آمپول فشار)، در این وضعیت ممکن است کنترل از دست پزشک، ماما و مراقب خارج شود و در نتیجه مادر دچار عوارض می‌شود.


این متخصص زنان و فوق‌تخصص پری‌ناتولوژی، تصریح کرد: مادری که آمپول فشار دریافت کرده است، ممکن است دچار انقباضات بیش از حد و در نتیجه افت قلب جنین شود و نیاز به سزارین اورژانس پیدا کند و یا بخاطر آمپول فشاری که گرفته رحم بعد از زایمان نتواند خوب جمع شود و در نتیجه خونریزهای بعد از زایمان اتفاق می‌افتد که خودش شایع ترین علت مرگ و میر مادران باردار است.


در چه صورتی زایمان پیش از موعد ایرادی ندارد؟


وی در پاسخ به این سوال، اظهار کرد: در حال حاضر امکانات، تجهیزات و پرسنل پزشکی تقریباً در تمام کشور برای مردم قابل دسترسی است، با این حال در مواردی بسیار نادر اگر مادر بارداری از نظر مسافتی راه طولانی با مراکز تسهیل زایمان داشته باشد و احتمال این هم وجود داشته باشد که دردهای زایمانی شروع شود و امکاناتی برایش مهیا نباشد، باید زودتر (البته بعد از ۳۷ هفته) زایمانش را انجام دهد.


زارعان افزود: در مواردی نادری مادری که سابقه زایمان تسریع شده دارد، چون سریع درد گرفته و ممکن است طی یکی دو ساعت زایمان کند و این برای مادر و نوزاد عوارض دارد، نیز توسط پزشک یک تاریخ مشخصی تعیین و برای زایمان طبیعی آنها زودتر از موعد اقدام می‌شود.


وی خاطرنشان کرد؛ همچنین زایمان زودتر از موعد در موارد دیگری مانند فشار خون، دیابت، و یا وقتی که جنین در وضعیت نامناسب قرار دارد، انجام می‌شود، اما در غیر این صورت به هیچ عنوان از لحاظ علمی صحیح نیست و هر کار غیر علمی غیر قانونی هم هست و این در واقع یک تخلف است.


توصیه شما به والدین چیست؟


این متخصص زنان و فوق تخصص پری ناتولوژی (طب مادر و جنین)، در توصیه خود به والدین، با اشاره بر این که بارداری سیر فیزیولوژیک و طبیعی دارد، تأکید کرد: والدین بایستی اجازه بدهند هر موقع لازم باشد و جنین رسیده باشد، بخودی خود انقباضات شروع و نوزاد متولد شود.


وی تأکید کرد: اصرار بر این است که هیچ مداخله‌ای انجام نشود، حتی زمانی که مادر درد دارد و در اتاق زایمان است، فقط باید نظارت کنیم، ترجیحاً هیچ دارویی نگیرد، تا حد امکان هیچ مداخله ای انجام نشود، تا این که یک زایمان ایمن برای مادر و نوزاد داشته باشیم.


وی در پایان یادآور شد: چرا هر چیزی را دوست داریم از غربی‌ها الگو بگیریم اما زایمان طبیعی را نمی‌خواهیم از آنها الگو بگیریم، انتخاب اصلی آنها زایمان طبیعی و نه سزارین است چرا که عوارض آن را می‌دانند.


منبع: خبرگزاری علم و فناوری


انتهای پیام/4028


انتهای پیام/

ارسال نظر