آب یخزده در بطری پلاستیکی سرطانزا است
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، مجید حاجیفرجی اظهار کرد: یخ زدن آب درون بطری موجب ایجاد ترکیبات سرطانزا میشود و نباید درجه خنک کردن بطری تا میزان یخ زدن آب داخل آن کاهش یابد.
عضو انجمن تغذیه ایران تأکید کرد: بطریهای پلاستیکی برای خنک کردن و یخ بستن آب معمولی نباید استفاده شود و از نگهداری موادی که خواص اسیدی یا بازی دارند مانند آبغوره، آبلیمو و سرکه در این گونه بطریها باید پرهیز شود؛ زیرا این مواد با دیواره بطری واکنشهایی میدهند که برای سلامت افراد ایجاد مشکل میکنند.
حاجیفرجی ادامه داد: آب سالم و بهداشتی، بهترین نوشیدنی برای رفع تشنگی و تأمینکننده نیاز بدن برای انجام سوختوساز طبیعی مواد است که به تعادل مواد در بدن کمک میکند اما آبهای یخزده در بطریهای پلاستیکی به مرور زمان سبب بروز سرطان میشود.
زمان نگهداری موادغذایی فریزشده باید کوتاه باشد
عضو انجمن تغذیه ایران با بیان اینکه مصرف مواد غذایی فریزشده در میان ایرانیان افزایش یافته است، افزود: مردم به دلیل مشغلههای کاری و زندگی کمتر فرصت پخت و پز دارند؛ به همین دلیل غذاهایی را که قبلا پخته اند یا به صورت آماده تهیه کردند را در داخل فریزر گذاشته و به مرور مصرف میکنند.
وی تصریح کرد: برخی افراد نیز موادی مانند سبزیجات و صیفیجات را پخته و به مدت طولانی در داخل فریزر نگهداری میکنند؛ این در حالی است که با نگهداری این مواد به مدت طولانی، عناصر و مواد مغذی آنها از بین میرود و باید در کوتاهترین زمان مصرف شود.
استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: سبزیجات و صیفیجات پس از چیده شدن، تحت تأثیر تغییرات شیمیایی قرار میگیرند که در نهایت موجب فساد و از بین رفتن آنها میشود. رنگ، مواد مغذی و طعم مواد غذایی تحت تأثیر آنزیمهای موجود در آنها به مرور زمان تغییر میکند.
حاجیفرجی افزود: زمان نگهداری انواع گوشت در فریزر سه ماه و سبزیجات و صیفی جات تا دو ماه است و لبنیات نباید هرگز فریز شوند.
منبع: ایرنا
انتهای پیام/4028
انتهای پیام/