صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۰۶ - ۱۹ مرداد ۱۳۹۷
آنا بررسی کرد؛

ضد و نقیض‌های یک سفر مهم آسیایی

همزمانی سفر یکی ازمقامات عالی‌رتبه کره‌شمالی به تهران آن‌هم درست زمانی که ترامپ فاز اول تحریم‌های آمریکا علیه ایران را اجرایی کرد، برداشت‌های زیادی را به همراه داشت.
کد خبر : 302544

گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، استارت اجرایی شدن فاز اول تحریم‌های آمریکا علیه ایران همین چند روز پیش زده شد. تحریم‌هایی که دونالد ترامپ از زمان خروج کشورش از برجام برای ایرانی‌ها وعده داده بود، درست یک روز قبل از سفر وزیر امور خارجه کشور کره‌شمالی به تهران اعمال شد.


ری یونگ هو در جریان سفر به ایران، ابتدا به ساختمان شماره یک وزارت امور خارجه رفت تا از نزدیک با محمدجواد ظریف در خصوص مسائل منطقه‌ای و فی ما بین گفتگو کند.


وزیر امور خارجه کره‌شمالی پس از آن با علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی و حسن روحانی رئیس‌جمهور ایران دیدار کرد.


حسن روحانی در گفتگو با وزیر امور خارجه کره‌شمالی گفت: آمریکا قابل اعتماد نیست و نمی‎توان برای مذاکره روی آنها حساب کرد، حرفی که ظریف چند روز پیش در دیدار با خبرنگاران با لحنی متفاوت بیان کرد و گفت: مذاکره با آمریکا ارزش وقت گذاشتن ندارد و آنها قبلاً در برجام خودشان را نشان داده‌اند.


تحریم‌های ترامپ قرار است دوباره دامن فلزات گران‌بها و پنج قلم دیگر در ایران را بگیرد و بعد از آن هم باید منتظر بمانیم تا 13 آبان امسال فاز دومش را اجرایی کند.


همین تحریم‌ها و تهدیدها، چندی قبل به نوعی برای کره‌شمالی اعمال و تلاش کرد سیاستی مشابه آنچه امروز برای ایران در پیش گرفته است را برای مقامات پیونگ یانگ در دستور کار کاخ سفید قرار دهد.


پیشنهاد مذاکره برای حل و فصل مشکلات سیاسی بین کره‌شمالی و ایالات متحده، از سوی دونالد ترامپ باعنوان مذاکره بدون قید و شرط مطرح شد، آن‌‌هم بعد از دعواها و بگومگوهایی که در فضای توئیتر بین تاجر نیویورکی و رهبر جوان کره‌شمالی درگرفت؛ اتفاق و درگیری‌هایی که پیامدش دور از انتظار بود. ملاقات، مذاکره و در نهایت از بین رفتن یک پایگاه هسته‌ای قدیمی در کره‌شمالی، روندی که از دید بسیاری از کارشناسان حوزه بین‌الملل هم مضحک بود و هم تعجب‌آور.


حالا این میلیاردر نیویورکی، تصورش از ایران همان است که درخصوص کره‌شمالی انجام داد، ابتدا با شدت بخشیدن فشارهای سیاسی و حتی زبانی علیه ایران، از در تهدید وارد شد و بعد از مدتی اخیراً اعلام کرده حاضر است بدون قید و شرط با مقامات ایران پای میز مذاکره بنشیند.


هرچند تحلیل‌های ضد و نقیضی از این پیشنهاد مکارانه ترامپ از طرف خود آمریکایی‌ها ارائه شد اما در نهایت مشخص است که بدون قید و شرط ترامپ درست شبیه همان مواضع اعلام شده برای کره‌‌شمالی است. 12 شرطی که از طرف وزیر خارجه آمریکا به عنوان ضامن مذاکرات بدون قید و شرط ترامپ معرفی شد و سخنگوی کاخ سفید با تایید آنها، بر آن شروط تاکید کرد.


حالا وزیر امور خارجه کره‌شمالی که تجربه تهدید و اعمال تحریم آمریکا علیه کشورش را دارد در ایران به سر می‌برد، سفری در چارچوب روابط دیپلماتیک اما با شرایطی مشابه و اتفاقاتی یکسان، سفری که گمانه‌زنی‌های زیادی درباره محتوای مذاکراتش وجود دارد، از نتیجه مذاکره کره‌شمالی با آمریکا گرفته تا دنبال راه چاره گشتن برای برنده شدن در میدان مذاکره با گاوچران آمریکایی.


بسیاری از کارشناسان بر این باورند همزمانی آغاز تحریم‌ها و سفر غیرمنتظره ری‌یونگ‌هو به تهران درست بعد از ملاقات‌هایش در نشست اتحادیه آ.سه.آن کمی سوال‌برانگیز است و کارشناسان برای این سفر چندین راهبرد را در نظر گرفته‌اند.


1: سفر وزیر امور خارجه کره‌شمالی بعد از مذاکراتش با آمریکا و به نتیجه نرسیدن در انتهای این رابطه ممکن است با هدف تعاملات بیشتر و پیدا کردن یک راه حل به ایران سفر کرده است.


2: دولت کره‌شمالی به این باور رسیده است که جاده اعتماد به آمریکا به انتهای خودش رسیده و فرصت آن به وجود آمده است که دولت‌های هم‌سو با خودش را برای مذاکره انتخاب کند.


3: هدف مشترک ایران و کره‌شمالی، البته با اتخاذ سیاست‌های جداگانه در فعالیت‌های هسته‌ای باعث شده که دو کشور غرب دنیا را نادیده بگیرند و رگ آسیایی بودنشان را تقویت کنند.


برخی گمانه‌زنی‌های مخالف این دیدار هم بیانگر این موضوع است که هدف ایران از این دیدار آگاهی از چند و چون مذاکرات آمریکا با کره‌شمالی است و ایران تلاش می‌کند از توافقاتی که بین واشنگتن و پیونگ یانگ‌ اتفاق افتاده است، مطلع شود و برآورده‌های پیشنهاد آمریکا برای مذاکره را بالا و پایین کند و میزان طمع‌کاری آن را بسنجد.


خروجی مذاکرات وزیرخارجه کره‌شمالی با همتای ایرانی‌اش هر چه باشد برای طرف آمریکایی و متحدان اروپایی‌اش پر از نگرانی است.


تا پیش از این کشورهای مختلف برای افزایش توان تسلیحاتی و اتمی کره‌شمالی نگران بودند و با آمریکا هم‌صدا شدند، حالا هم حضور وزیر امور خارجه کره‌شمالی در ایران و رایزنی‌اش با مقامات تهران به این نگرانی‌ها اضافه کرده است.


برخی هم بر این باورند که ممکن است توسعه پیدا کردن روابط دو کشور ایران و کره‌شمالی با توجه به خروج یک‌جانبه آمریکا از برجام و احتمال تداوم نیافتن مذاکرات ایران و اتحادیه اروپا برای ادامه توافقات انجام شده، ایران را ترغیب کند فعالیت‌های هسته‌ای خود را از سر بگیرد و این مذکرات و رایزنی‌ها میان تهران و پیونگ یانگ به تقویت هسته‌ای شدن تهران کمک کند.


از سویی دیگر تمایلات مقامات دو کشور ممکن است برای برخی سیاسیون دنیا این برآورد را داشته باشد که سیاست‌های تهران برای کره‌شمالی‌ها قابل قبول‌تر و قابل پذیرش‌تر است تا آنچه که در اتاق 6 گوشه کاخ سفید برای مدل رفتاری با کره‌شمالی تدوین می‌شود.


انتهای پیام/4077/4068


انتهای پیام/

ارسال نظر