صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۴۷ - ۱۷ مرداد ۱۳۹۷
رئیس سازمان نظام پرستاری مطرح کرد؛

موسسات ارائه خدمات پرستاری در منزل در آستانه ورشکستگی

رئیس سازمان نظام پرستاری نسبت به ایجاد دوره کارشناسی مراقبت سلامت گلایه کرد و یادآور شد: ضرورتی ندارد ما برای ارائه خدمات اولیه یک بار برای تربیت پرستار و یک بار برای تربیت مراقبین سلامت هزینه کنیم.
کد خبر : 302395

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، اصغر دالوندی در نشست خبری که صبح امروز با حضور اصحاب رسانه برگزار شد، با توجه به ایجاد دوره کارشناسی «مراقبین سلامت»، گفت: مراقب سلامت یک رشته تحصیلی نیست بلکه یک جایگاه شغلی است که هر کس حتی پرستاران نیز می‌توانند وارد آن شوند. سازمان نظام پرستاری رشته تحصیلی مراقبان سلامت را قبول ندارد زیرا محتوای آموزشی این رشته مقارن با پرستاری است.


وی با بیان اینکه ایجاد رشته مراقبین سلامت موجب افزایش نارضایتی و بروز چالش‌های جدید برای پرستاران می‌شود، افزود: ما به وزارت بهداشت و معاونت بهداشت پیشنهاد می‌دهیم دست از ایجاد چنین رشته‌ای دست بردارد. پرستاران می‌‌توانند در ارزیابی سلامت در صف اول باشند؛ بنابراین ضرورتی ندارد برای ارزیابی سلامت یک‌بار برای تربیت پرستار و بار دیگر برای تربیت مراقبین سلامت هزینه کنیم.


رئیس سازمان نظام پرستاری ادامه داد: این در حالی است که ما می‌توانیم به جای تربیت مراقبین سلامت از پرستاران بیکار یا خانه‌دار استفاده کنیم زیرا اکنون تعدادی از پرستاران بیکار هستند و می‌توانند در این شغل ارائه خدمت کنند.


دالوندی در ادامه با بیان اینکه نظام ارجاع در کشور ما حاکم نیست، افزود: متاسفانه عدم اجرای نظام ارجاع یکی از مشکلات کشور ما است. در بسیاری از کشور سطح اول تشخیص بر عهده پرستار است، یعنی پرستار بیمار را معاینه و در صورت نیاز به پزشک عمومی و یا متخصص ارجاع می‌دهد اما متاسفانه در کشور ما وظایف پرستاری تنها در بیمارستان تعریف شده است.


وی یادآور شد: پرستاران در کشور ما اجازه تجویز هیچ دارویی ندارند اما در روستاها، بهورزان مجاز به تجویز 45 قلم دارو هستند این در حالی است که سطح علمی و عملی پرستاران بالاتر از بهورزان است.


رئیس سازمان نظام پرستاری با تاکید براینکه ما مدعی آن نیستیم که پرستاران به صورت مستقیم وارد حوزه درمان شوند، گفت: اما می‌توانند در این حوزه نقش بسزایی داشته باشند.


دالوندی در ادامه در پاسخ به سوالی مبنی براینکه پرستاران چگونه می‌توانند در کاهش هزینه‌های سلامت در شرایط فعلی اقتصادی کشور نقش داشته باشند، بیان کرد: پرستاران می‌توانند با آموزش خودمراقبتی و نقش مهمی که در پیشگیری دارند هزینه‌های نظام سلامت را کاهش دهند.


وی در بخش دیگری از سخنانش با تاکید براینکه پرستاران می‌‌توانند مراقبت‌های پیشرفته از بیماران انجام دهند، افزود: اگر بیمار زود از بیمارستان ترخیص شود و ما خدمات پرستاری در منزل را تحت پوشش بیمه قرار دهیم، هزینه‌های نظام سلامت کاهش می‌دهد.


رئیس سازمان نظام پرستاری با بیان اینکه باید خدمات پرستاری در منزل توسعه پیدا کند، خاطرنشان کرد: اگر خدمات پرستاری در منزل توسعه پیدا کند ضریب اشغال تخت نیر کاهش پیدا می‌کند؛ زیرا بیمار خدمات تخصصی را در بیمارستان دریافت می‌کند و سپس جهت دریافت خدمات تکمیلی از بیمارستات ترخیص و توسط پرستار در منزل تحت درمان قرار می‌گیرد.


دالوندی با تاکید براینکه بیمه‌ها باید وارد عرصه شوند، یادآور شد: بیمه‌ها باید خدمات پرستاری را تحت پوشش بیمه قرار دهند.


وی با بیان اینکه 1200 تا 1700 مرکز مراقبت در منزل در کشور ثبت شده است، افزود: متاسفانه 80 درصد خدمات در این مراکز توسط پرستارنماها ارائه می‌شود.


رئیس سازمان نظام پرستاری با بیان اینکه تعرفه‌ خدمات پرستاری در منزل اجرا نمی‌شود، گفت: تعرفه‌ای که در سال 1395 مورد بازنگری قرار گرفت فعلاً به صورت علی‌الحساب اجرا می‌شود.


دالوندی با توجه به تخلف برخی بیمارستان‌های خصوصی در حوزه مراقبت در منزل، بیان کرد: بر اساس قانون، بیمارستان‌ها باید بیمارانی که خواهان دریافت خدمات درمانی در منزل هستند را باید با هماهنگی موسسات ارائه خدمات پرستاری در منزل ترخیص کنند یعنی ارائه خدمات در منزل بر عهده موسسه باشد اما این در حالی است که اکنون در برخی بیمارستان‌های خصوصی، واحدهای تشکیل شده که خود این مراقبت‌ها را به بیمار ارائه می‌دهد و عملاً تماسی با موسسه گرفته نمی‌شود.


وی افزود: در واقع واحدی که در بیمارستان باید مسئول آماده و ترخیص کردن بیمار باشد، به واحد ارائه خدمات در منزل بیمارستان تبدیل شده‌است و همین امر موجب شده بسیاری از موسسات ارائه خدمات پرستاری در منزل به مرز ورشکستگی برسند.


رئیس سازمان نظام پرستاری با بیان اینکه مردم باید طعم واقعی خدمات درمانی را بچشند، گفت: تاکنون برخی از بیمه‌ها پوشش چهار خدمت از جمله سکته مغزی، بیماری‌های مزمن قلبی، بیماران بستری در ای سی یو و برخی بیماری کودکان را پذیرفته‌اند که قرار شده به مدت 6 ماه به صورت پایلوت اجرا شود که در صورت مشاهده تغییرات در هزینه نظام سلامت به سایر بیماری‌ها تعمیم پیدا کند.


انتهای پیام/4009/4038/


انتهای پیام/

برچسب ها: نظام پرستاری
ارسال نظر