مسلمانان در انگلیس تحت فشار هستند/ جرائم نفرتانگیز علیه مسلمانان روبه افزایش است
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، پایگاه میدل ایست آی، طرح پرونت – راهبرد دولت محافظه کار انگلیس برای مقابله با افراط گرایی و تروریسم- سبب بی اعتمادی جامعه مسلمان به این سیاست پیشگیرانه شده است.
اندی برنهام، شهردار حزب کارگر منچستر انگلیس میگوید که پس از بمبگذاری انتحاری در منچستر در سال ۲۰۱۷ این شهر تبدیل به پایگاه سخنرانیهای زنان پیشرو علیه اسلام هراسی شده است که از سوی شهرداری نیز با استقبال مواجه شد.
برنهام از منتقدان سیاست پرونت گفت: «ما هرگز نمیخواهیم شاهد تکرار حمله به منچستر باشیم که طی آن ۲۳ نفر کشته و ۱۳۹ نفر زخمی شدند در حالی که نیمی از قربانیان کودک بودند.»
مشخص شدن هویت سلمان عابدی عامل حمله انتحاری به کنسرت منچستر کاملا آشکار کرد که این سیاست خوب کار نمیکند.
در گزارشی که با عنوان "آینده به اشتراک گذاشته شده" منتشر شد، آمده است ترسی واقعی مبنی بر هدف قرار گرفتن مسلمانان از طریق طرح پرونت وجود دارد. نکته قابل توجه این است که این ترس که به طرز قابل توجهی اشتباه و و توهین آمیز است ناشی از کمبود اطلاعات است.
اندی برنهام حال با تغییر موضع اعلام کرد، درصدد است تا نه خود طرح بلکه تفاسیر غلط این طرح را به چالش بکشد.
مسلمانان سراسر انگلیس که از این طرح متاثر میشوند، ترس خود را بیش از آن که بر مبنای تفاسیر و برداشتها قرار دهند، بر مبنای حقایق میبینند. این حقایق شامل آمار منتشر شده توسط اداره آمار میشود که نشان میدهد مسلمان به طور نامنظم هدف این طرح قرار گرفته اند. این آمارها حاکی از این هستند که ۶۵ درصد معادل ۴۹۹۷ نفر از ارجاعات طرح پرونت شامل افراد مسلمان بوده و تنها ۱۰ درصد از این ارجاعات معادل ۷۵۹ نفر مربوط به افراط گرایی راستی است.
آمارهای سال ۲۰۱۸ نیز حاکی از آن است که ۹۵ درصد ارجاعات غیرضروری بوده و مسلمانان ۵۰ بار بیشتر از دیگران مورد بازخواست قرار گرفتند. گزارش سازمانهایی مانند ارودینگ تراست، گزارش سازمان دیده بان حقوق بشر در انگلیس و ادارات تابعه سازمان ملل مانند شورای حقوق بشر به طور واضح بر بروز تبعیض و نقض حقوق بشر در انگلیس تاکید کردهاند که همواره نادیده گرفته شده است.
این مسئله در کنار فقدان مسئولیت وزارت کشور و همکارانش در رفع موارد ناقص و ایجاد شفافیت باعث بروز ترسهایی شده که مسلمانان روزانه آن را تجربه میکنند. این ترسها تنها بر احساسات مسلمانان نسبت به پرونت شکل نگرفته بلکه آمارهای واقعی نیز حاکی از این امر هستند.
این طرح سبب شده دانش آموزان مسلمان به ویژه کودکان خود را از مشارکت آزاد در کلاس درس سانسور کنند. آنها از بحث درباره اعتقادات شخصی خود اجتناب میورزند؛ زیرا میترسند هدف قرار بگیرند. اتفاقی که درباره آرون کوندنانی نویسنده مسلمان برجسته در حال وقوع است.
این محیط ترس و خودسانسوری به ویژه پس از سال ۲۰۱۵ که طرح پرونت تصویب شد، در حال رشد است. این بدان معناست که کارکنان بخش دولتی دانش آموزان، بیماران و مشتریان خود را با علایم افراط گرایی مشاهده میکنند و این اعتقاد را تقویت میکند که افراط گرایی تنها از سوی مسلمانان صورت میگیرد. در نتیجه جامعهای را که به زعم خود سعی در حمایت آن دارد، حاشیه نشین میکند و به شکل عجیبی هدف خود را با شکست مواجه میکند.
بسیار مهم است که متدلوژی کسانی که در این گزارش حضور دارند، مورد پرسش قرار گیرد. همچنین استقلال سازمانهای مشارکت کننده در این طرح، مورد سوال است. براساس تجربیات افراد مختلف که در بازجوییها حضور داشتند، پرسشها به جای اینکه تسهیل کننده باشند، صرفا در محدوده خاصی صورت میگرفت.
خودسانسوری مسلمانان در امور مختلف قابل رویت است به طور مثال تنها ۹ درصد پاسخ دهندگان به یک نظرسنجی آنلاین درباره این طرح، مسلمان بودهاند و ۸۱ درصد از مشارکت کنندگان سفیدپوست بودند. علاوه بر مشارکت پایین مسلمانان در این نظرسنجی پاسخهای مشابه ارائه شده نیز بسیار مهم است. بسیاری از مسلمانان انگلیس از پیامد ناخوشایند پاسخ دادن به چنین نظرسنجیهایی رنج میبرند؛ چرا که پاسخ دادن به سوالات بدون سانسور احتمالاً سبب میشود آنان هدف طرح پرونت قرار بگیرند. برخی دیگر از مسلمانان نیز از اعمال تغییرات در این طرح کاملاً بی اعتمادند.
فقدان مشارکت مسلمانان در این طرح نشان دهنده عدم ارتباط با جامعه مسلمان است. آمار جرایم نفرت انگیز علیه مسلمانان مبین مشکل وسیع و فراگیر آنان است. گزارشها نشان میدهند زمانی که اسلام هراسی گستردهای که در انگلیس جریان دارد و مسلمانان به عنوان جامعه مشکوک به تصویر کشیده میشوند، مردم انگلیس در نظرسنجیها مسلمانان را بیش از سایر گزینهها به عنوان گزینه محتمل این جنایات انتخاب میکنند.
این نگاه به جامعه مسلمان تحت تأثیر روابط خانوادگی نیز قرار دارد. براساس گزارش فوق ۶۵ درصد از پاسخ دهندگان تحت تأثیر یک شریک قرار میگیرند و ۵۳ درصد بیشتر از مادرانشان تأثیر میگیرند و ۴۱ درصد آنها تحت تأثیر پدرشان قرار دارند.
با در نظر داشتن این امر که والدین نمیتوانند آشکارا صحبت کنند یا اطمینان کودکان خود را برای صحبت کردن در مدرسه یا دانشگاه جلب کنند، چگونه میتوان از لزوم گفتگو درباره این طرح سخن گفت.
برخی از سیاستهای خارجی کشورهای غربی تشدید کننده این نگاه به جامعه مسلمانان است. در گزارش "آینده به اشتراک گذاشته شده" آمده است: «از منظر سیاست خارجی تروریسم از یک جمعیت ناهمگون مسلمان و نارضایتیهای قابل توجه سیاسی آنان نسبت به سیاستهای خارجی غربی نشات میگیرد که نقش مهمی به عنوان عامل خطر برای رادیکالیزه شدن ایفا میکند.» این گزارش نشان نمیدهد چگونه دولت باید عامل سیاست خارجی را کنترل کند.
غیر از فاکتور سیاست خارجی تحقیقات حاکی از نابرابری اجتماعی و اقتصادی مسلمانان است که آنان را به عنوان جامعه مشکوک به حاشیه میراند.
راه حل این معضل توجه به موضوعاتی مانند نابرابری اجتماعی و اقتصادی و کمبود منابع برای جوانان است. ضروری است برای مبارزه با تبعیض علیه زنان مسلمان در بازار کار انگلیس تلاش بیشتری انجام شود. گزارش سال ۲۰۱۶ کمیته زنان و اقلیتهای مجلس انگلیس نشان میدهد که زنان مسلمان برای اشتغال در این کشور با موانع بسیاری روبرو هستند. موانع سه گانه پیش روی آنان عبارتند از: زن بودن، اقلیت قومی بودن، مسلمان بودند.
منبع: میزان
انتهای پیام/4028
انتهای پیام/