صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۸:۳۱ - ۱۶ مرداد ۱۳۹۷
معاون قرآن و عترت وزارت ارشاد:

ما به دنبال زنده‌کردن آرمان‌های دینی هستیم

معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: ما به دنبال زنده کردن آرمان‌های دینی هستیم.
کد خبر : 302227

به گزارش خبرنگار حوزه کتاب و ادبیات خبرگزاری آنا، نشست خبری رونمایی از مجله قرآنی، ادبی و هنری شبنم، با حضور عبدالهادی فقهی‌زاده معاونت قرآن و عترت، حجت‌الاسلام‌والمسلمین محمدعلی مهدوی‌راد قرآن‌پژوه و رئیس هیات نظارت بر اجرای ضوابط نشر و نیکنام حسینی مدیرعامل خانه کتاب، در سرای اهل قلم برگزار شد.


محمدعلی مهدوی‌راد گفت: تلاش و فعالیت برای موضوعی که مجله شبنم برای آن متولد شده، یعنی توجه به کودک و نوجوان، بسیار پراهمیت است.


وی اظهار کرد: شاید بشود ادعا کرد که جریان فکری ضدحق و فطرت انسان، گسترده‌ترین تلاش‌های خود را در این حوزه به‌کار گرفته است. نسبت به سیر تحول کارهایی که برای جوانان و نوجوانان انجام شده، آمار هولناکی وجود دارد که نشان می‌دهد که چه کارهایی در فضای تاحدودی دگراندیشانه انجام شده است.


این قرآن‌پژوه و رئیس هیات نظارت بر اجرای ضوابط نشر بیان کرد: در دو بخش غفلت داریم یکی، مخاطب متوسط‌‌ الحال که برایش کالای فکری چه در فضای مجازی و چه در فضای حقیقی تولید نمی‌کنیم و دوم، کودکی که با زبان کودک برایش محتوایی تعریف شده باشد. ما در خوراکی که برای کودک قابل فهم باشد و نگاهی که او بتواند آن را درک کند، غفلت داشته‌ایم.


وی اظهار کرد: بعضی وقت‌ها افراد فکر می‌کنند برای کودک و نوجوان نوشتن یعنی سطح پایین نوشتن، در حالی‌که این‌گونه نیست و این موضوع اهمیت بسیار زیادی دارد.


مهدوی‌راد در بخش دیگری از صحبت‌هایش بیان کرد: انبیا و پیامبر حرکتش از حرکت آیه‌ای شروع شد و به حکمت، رسید یعنی اول آیه‌ای بعد تزکیه‌ای و در ادامه تعلیمی بوده و برآیند همه اینها حرکت حکمتی است. حرکت آیه‌ای یعنی با داستان، قلم، قصه و نقاشی کاری کنیم که کودک احساس کند که باید از الان به خدا نگاه کند. بعد باید معیار بایدها و نبایدها را مطرح کرد و قانون‌مندی، ارزش‌ها و تعلیم کتاب را آموزش داد.


وی در پایان تاکید کرد: اگر 10 برابر یک کتاب دانشگاهی برای یک مجموعه کودک سرمایه‌گذاری داشته باشیم باز هم کم است چرا که کار درست با کودک و نوجوان تأثیر جاودانی به دنبال دارد.


قرار است محور تمام فعالیت‌هایمان قرآن باشد


فقهی‌زاده گفت:‌ ظاهراً منشأ پیدایش مجله شبنم معاونت قرآن و حدیث دانسته شده و این افتخاری برای معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است. قرار است در مجله شبنم، محور تمام فعالیت‌هایمان قرآن باشد.


وی انتشار مجله شبنم را اولین اقدام رسانه‌ای در دوره‌ای که تصدی‌گری معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را برعهده گرفته دانست و افزود: در آماده‌‌سازی این مجله، از دوستان خواستم برای تأسیس نشریه قرآنی کودکان به گفتگو بپردازیم تا از نظر صاحبان تجربه هم استفاده کنیم.


معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: ما انگیزه‌های جوان را به صورت خاصی به‌کار گرفتیم که تلفیقی از علاقه جوشان به کتاب‌های کودک، دین و قرآن و عترت است.


وی ادامه داد: باورم این بود که هنر غربی به دنبال کج‌راهه‌بردن، دگرگونی، غلط‌ اندیشیدن و رفتار کردن و واژگون نگریستن است بر همین اساس لازم دانستم تا هنر و ادبیات را با تخصص و زبان ساده به کار بگیریم و برای بازگشت به اصالت و بن‌مایه‌های اصیل فرهنگی خودمان که ریشه در آموزه‌های قرآن و عترت دارد قدم برداریم.


بازسازی آموزه‌ها متناسب با روح کودکان


فقهی‌زاده اعلام کرد: در جلساتی که برگزار شد فکر کردیم باید از جذابیت‌های ساختگی چشم‌پوشی کنیم و با نگرش صحیح، اهل بیتی و نگاهی که رهبران اصیل دین دارند آموزه‌ها را به گونه‌ای بازسازی کنیم که خوشایند و متناسب با روح کودکان و نوجوانان باشد.


وی افزود: فکر می‌کنم اگر در معاونت قرآن، عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نمایشگاه، همایش و جشنواره برگزار می‌کنیم نباید از کارهای به ظاهر کوچک چشم‌پوشی کنیم ما به دنبال زنده‌کردن آرمان دینی هستیم، به ویژه در این حوزه به اخلاق و فضیلت بیش از هر چیزی نیاز داریم. امیدوارم همه بنیادهای فرهنگی با ما همکاری کنند و بتوانیم طی یک یا دو سال آینده مجله‌ای برای نوجوانان منتشر کنیم. با خود عهد کردم هیچ اثر تکراری در مجله قرآنی، ادبی و هنری شبنم چاپ نشود و همه چیز برای اولین بار منتشر شود.


نیک‌نام حسین‌پور نیز در بخشی از این نشست گفت: هم‌افزایی از برنامه‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بوده است تا بتوانیم خروجی خوبی برای جامعه داشته باشیم. در همین راستا رویکرد ما این است که خانه‌ کتاب متعلق به همه معاونت‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.


در سرفصل‌های خانه کتاب فعالیت‌های زیادی با معاونت فرهنگ و ارشاد اسلامی آغاز کرده‌ایم و کارهای جدیدی را با معاونت‌های تخصصی وزارتخانه شروع کردیم برای مثال برگزاری جشنواره نشان شیرازه است که با معاونت امور هنری مشارکت داشته‌ایم.


وی افزود: هم‌افزایی با معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یکی دیگر از برنامه‌های خانه کتاب است تا در این حوزه هم فعالیت جدیدی به فعالیت‌های خانه کتاب افزوده شود. ما با معاونت قرآن و عترت نیز هم‌افزایی داشتیم و مشارکت‌هایی را در بخشی از فعالیت‌ها از جمله نمایشگاه قرآن داشته‌ایم.


حسین‌پور همچنین در صحبت‌هایش یادآور شد که خانه‌ کتاب تاکنون تعداد زیادی نشریه و فصلنامه تخصصی در حوزه‌های مختلف منتشر کرده که از تجربه تولید این فصلنامه‌ها می‌توان در مجله قرآنی، ادبی و هنری شبنم استفاده کرد.


مدیر خانه کتاب تصریح کرد: در حوزه نقد کتاب هر چه کار شود باز هم کم است و با توجه به اینکه سرعت انتقال مفاهیم در دنیای امروز بسیار بالاست باید سعی کنیم تا مدیریت درستی داشته باشیم. اگر نتوانیم خودمان به کودکانمان اطلاعات لازم را ارائه دهیم دیگران این کار را به دلخواه خود انجام خواهند داد و کودکان ما را مدیریت می‌کنند.


وی در بخش دیگری از صحبت‌هایش اظهار کرد: در ایران ظرفیت خوبی در حوزه تصویرگری نهفته است. حتی انجمن تصویرگران ظرفیت خوبی در حوزه بین‌الملل دارد بنابراین در حوزه نشریات قرآنی می‌توان از ظرفیت موجود هم استفاده کرد.


حسین‌پور بیان کرد: بهترین روش برای انتقال مفاهیم از طریق تصاویر است که نیاز به ارتباط با انجمن تصویرگران را بیشتر یادآوری می‌کند.


تاکید بر استفاده از ظرفیت فضای مجازی و الکترونیکی


وی در بخش دیگری از سخنانش بر تداوم همکاری‌هایی از این دست تاکید کرد و افزود: اگر بخواهیم مقطعی نگاه کنیم در یک جریان‌سازی اثرگذاری چندانی دیده نمی‌شود.


حسین‌پور همچنین در بخش دیگری از صحبت‌هایش بر استفاده از ظرفیت فضای مجازی و الکترونیکی مجله تاکید کرد و از اینکه این اقدام در گستره جغرافیایی قابل استفاده باشد، اظهار امیدواری کرد.


خسروی که آخرین سخنران این مراسم بود، گفت: اگر به فکر تربیت نیرو برای 20 سال آینده هستیم باید از الان قدم برداریم. نوجوانان رقم‌زنندگان آینده کشور هستند و اگر در تربیت آنها از کودکی تعلل کنیم در 20 سال آینده تأثیر آن را خواهیم دید.


وی ادامه داد: مجله قرآنی، ادبی و هنری شبنم با مشورت صاحب‌نظران حوزه کودک و متخصصان این حوزه آماده شده که مطالب عمیق و قرآنی را به طریقی که مطابقت با فهم کودکان داشته باشد، ارائه کند. ما در این حوزه، نشریه‌ای که ویژه کودک باشد و خوراک او را تهیه کند، کم داریم.


ناظر محتوایی مجله قرآنی، ادبی و هنری شبنم کار برای کودک را بسیار تخصصی دانست و گفت: جذب کودک نیازمند روش‌های خاصی است چرا که ذهن کودک لغزنده است و نیاز به چیزی دارند که آن‌ها را هدایت کند. ما باید ابتدا خودمان را در جریان کودکانه قرار دهیم تا بتوانیم مطلبی را القا کنیم.


در پایان این نشست نخستین شماره مجله قرآنی، ادبی و هنری شبنم رونمایی شد و از خبرنگاران فعال در حوزه قرآن و رسانه تقدیر شد.



لازم به ذکر است، صاحب امتیاز این ماهنامه قرآنی، ادبی، هنری مؤسسه خانه کتاب، مدیرمسئول آن عبدالهادی فقهی‌زاده، سردبیر هاجرخاتون قدمی جویباری و ناظران محتوایی حجت‌الاسلام محمدعلی خسروی و سید فخرالدین اسماعیلی هستند.


انتهای پیام/4031/


انتهای پیام/

ارسال نظر