صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۶:۰۶ - ۱۷ مرداد ۱۳۹۷
آنا به بهانه روز خبرنگار گزارش می‌دهد؛

رهبرانقلاب: سرمایه‌ اصلی هر رسانه، اعتماد عمومی است

رهبر معظم انقلاب اسلامی: به مطبوعات، رسانه‌ها، روزنامه‌ها، پایگاه‌های اینترنتی سفارش می‌کنیم که از وارد کردن مطالب نادرست که ذهن مردم را مشغول می‎‌کند پرهیز کنید.
کد خبر : 302202

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، 17 مرداد هر سال در تقویم رسمی کشور به نام خبرنگار نامگذاری شده است. 20 سال پیش در چنین روزی محمود صارمی خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی به دست عوامل آمریکا در مزار شریف به شهادت رسید و به همین مناسبت، شورای فرهنگ عمومی کشور، هفدهم مرداد ماه هر سال را به عنوان «روز خبرنگار» نامگذاری کرد.


در چنین روزی فرصت مناسبی است که به رسالت خبرنگاران و رسانه‌ها توجهی ویژه داشته باشیم تا بدانیم یک خبرنگار برای آگاهی بخشی به جامعه که نقطه محوری وظایف او است، چه رسالتی بر دوش داشته و کدامین اصول را رعایت کند.


رهبر معظم انقلاب بارها در بیانات خود به رسالت رسانه‌ها پرداخته و منشور اخلاق رسانه‌ای را به صورت ویژه تبیین کرده‌اند. در این گزارش به مرور برخی بیانات مقام معظم رهبری درباره مطبوعات و رسانه می‌پردازیم.


چرا روزنامه‌ها از صدا و سیما مهم‌ترند؟


رهبر معظم انقلاب اردیبهشت سال 75در دیدار مدیران و مسئولان مطبوعات کشور فرمودند: روزنامه‌ها، از این جهت از صداوسیما مهم‌ترند که مخاطبین آن رسانه، در زمینه زبان فارسی و نکات و ظرایف زبانی و دستوری، فقط از طریق گوش ارتباط دارند و مواردی که عنوان می‌شود، لحظه‌ای و گذراست. اما مطبوعات در خانه و کاشانه ما، برای مدت‌ها می‌مانند؛ افراد متعددی آن را می‌خوانند و در آن تعمق می‌کنند.


گفت‌وگوی آزاد


مقام معظم رهبری 26 اردیبهشت‌ماه 85 در دیدار مدیران و برنامه‌سازان رسانه‌ای کشورهای مختلف فرمودند: رسانه‌ها می‌توانند زمینه‌ساز گفت‌وگوی آزاد و دوجانبه و همچنین چندجانبه میان ملت‌ها و وسیله‌ای برای تبادل مفاهیم فرهنگی و اخلاقی و ارزش‌های والای انسانی میان آنان باشند. ایشان در این دیدار نقش رسانه‌ها را در جهت‌دهی فکری و فرهنگی، تعیین ساختار هویت ملت‌ها و ارتقای اخلاق و معنویت در جامعه بسیار مهم و تعیین‌کننده خواندند.


اعتمادعمومی سرمایه هر رسانه است


سرمایه‌ اصلی هر رسانه، اعتماد عمومی است که از طریق اعتنا به ارزشها و اعتقادات اکثریت جامعه و حفظ کرامت و شرافت نظام و صداقت در بیان به دست می‌آید. (۱۳۷۰/۰۷/۰۲)


جاده صاف‌کن دشمن نباشیم


رهبر معظم انقلاب در دیدار اعضای ستادهای نمازجمعه، مرداد‌ماه سال 81 فرمودند: ما نباید عامل دشمن شویم و کار دشمن را آسان کنیم و همان چیزی را که او می‌خواهد در فضای فکری و فرهنگی جامعه ما به‌وجود آورد، در داخل کشور به وسیله مطبوعات، رسانه‌ها و تریبون‌ها به خورد مردم دهیم. این خطای بسیار بزرگی است. اگر عمداً و با توجه صورت گیرد، خیانت بزرگی است.


مطبوعات سرگرم نشوند


مقام معظم رهبری دی‌ماه سال 91هم در دیدار با مردم قم با تأکید بر اینکه خود را به مسائل فرعی سرگرم نکنید چراکه دشمن حواسش جمع است، فرمودند: «اینکه به مطبوعات، به رسانه‌ها، به روزنامه‌ها، به پایگاه‌های اینترنتی که امروز رواج پیدا کرده است، هی سفارش می‌کنیم که از وارد کردن حرف‌ها و مطالب نادرست که ذهن مردم را مشغول می‌کند به فضای ذهنی مردم پرهیز کنید، به‌خاطر این است یک ملت باید درست حواسش را جمع کند، بداند پا کجا می‌گذارد.


انتهای پیام/4071


انتهای پیام/

ارسال نظر