برنامه پنج ساله سوم شهرداری تهران قابلیت اجرایی بالایی دارد
به گزارش گروه اجتماعی خبرگراری آنا، عبدالرسول قاسمی با تاکید بر این که تمامی شهرهای مهم و پیشرفته دنیا دارای برنامه بلندمدت برای شهر و شهرداریشان هستند، اظهار کرد: برخی به اشتباه تصور دارند که تدوین برنامه بلندمدت برای کشورهای پیشرفته رسمی ورافتاده و منسوخ است در حالی که این چنین نیست و چون شورا به نوعی ایفاگر نقش دولت محلی است، با برنامه بلندمدت و اهدافی مشخص به فعالیت خود ادامه میدهد.
این مجری طرح تدوین برنامه پنج ساله سوم شهرداری تهران با بیان این که برنامه مذکور در شرایط بحران مالی در حال نوشتن است، افزود: برای کارآمدی این برنامه، با رویکردی بومی از تجارب شهرهای بزرگ استفاده کردهایم و از آن جا که با مبدعان الگوی به کار گرفته شده در ارتباطیم، معتقدیم برنامه شهر تهران مورد توجه آنان نیز قرار بگیرد.
قاسمی با اشاره به این که مدیران کل و افراد اجرایی برنامه کاملا آماده اجرای آن هستند، توضیح داد: تشکیل کمیتههای مختلف و بهرهگیری از نظرات فعالان بدنه شهرداری موجب شد تا برنامه فارغ از رویکردی دیکتهای، به شیوهای علمی تدوین شود.
وی، ضمن اظهار خرسندی از این که سرمایه انسانی فعال در شهرداری، به اجرایی شدن برنامه کمک بسیاری خواهد کرد، افزود: همراهی کمیتههای تخصصی در تدوین برنامه یکی از مهمترین نقاط قوت آن به حساب میآید.
این استاد دانشگاه در ادامه توضیح داد: از آنجا که مبنای این برنامه، شهروندان هستند، رویکرد تعاملی و چندرشتهای را در آن مورد توجه قرار دادهایم زیرا بررسی مسایل شهر در عین سادگی، بسیار پیچیده است.
وی با توضیح این که الگوی منتخب در این برنامه از میان 20 الگوی توسعه پایدار شهری انتخاب شده است، اظهار کرد: مؤلفههای این الگو و نحوه چینش آن صرفا مکانیکی و عمرانی نیست بلکه به گونهای است که عناصر پایداری شهری و مسایل و مشکلات نیز به عنوان بحثهای نهادی مورد توجه قرار گرفتهاند.
مدیر علمی پروژه تدوین برنامه پنج ساله سوم شهرداری با اشاره به این که تمامی عوامل ایجاد کننده مسایل شهری به دقت در برنامه مورد توجه قرار گرفتهاند، تصریح کرد: برخلاف برنامههای قبلی شهرداری، در این برنامه نهایت تلاش صورت گرفته تا همزمان با قابلیت اجرا، استراتژی تأمین منابع نیز مورد توجه قرار گیرد تا به گونهای منسجم و هماهنگ پیشروی داشته باشیم. در واقع برنامه مدنظر ما برنامهای راهبردی-عملیاتی است.
به گفته قاسمی توجه به حفظ کیفیت بدون افزایش هزینه مالی، مدیریت میزان بدهیها، مدیریت داراییها، کارایی هزینهای و نوع مأموریتهای شهرداری و مشخص شدن حجم منابع در شهرداری، موجب شده است تا استراتژی نوینی در منابع ایجاد شود که صرفا متکی بر ساخت و ساز نیست و به راهکارهای لازم می پردازد.
مدیر علمی پروژه تدوین برنامه پنج ساله سوم شهرداری تهران، با بیان این که در حال حاضر تمامی کمیتههای دهگانه و سایر کمیتهها راهحلهای اختصاصی مربوط به خودشان را ارائه میدهند، افزود: در این برنامه حتی راهحلهای ارائه شده همافزایی دارند و با عبور از فیلتر جهتیابی راهبردی، آیندهپژوهی، شاخصهای ارزیابی و هزینه پروژه نیز مشخص میشود.
وی، از برنامه سوم شهرداری به عنوان متعالی ترین برنامه در سطح ملی کشور نام برد و گفت: تاکنون چنین فرآیندی در کشور اجرا نشده است.
قاسمی از توفق نگرش مدیریتی بر رویکرد کارشناسی، به عنوان پاشنه آشیل برنامهریزی کشور یاد کرد و افزود: رویکرد تعاملی برنامه مذکور به اندازهای موجب دقیق بودن برنامه شده است که قصد داریم با مستندسازی تمامی اسناد آن، زمینه تعالی برنامههای آتی شهر تهران را فراهم آوریم.
انتهای پیام/4009/4039/
انتهای پیام/