صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۳:۲۰ - ۱۶ مرداد ۱۳۹۷
متخصص اورولوژی:

عدم درمان به‌موقع ریفلاکس ادراری خطرناک است

یک اورولوژیست بیان کرد: دختران بیش از پسران دچار ریفلاکس ادراری می‌شوند که اگر شدت بیماری خفیف باشد باید تحت دارو درمانی قرار بگیرند در غیر این صورت باید سریع جراحی شوند.
کد خبر : 301743

محمّدرضا صفری‌نژاد در گفتگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا درباره ریفلاکس ادراری، گفت: ریفلاکس یا بازگشت ادرار به کلیه در کودکان شایع‌تر از افراد بالغ و در دختران بیش از پسران دیده می‌شود.


وی افزود: نتایج بررسی‌ها نشان می‌دهد شیوع ریفلاکس ادراری در دختران 80 درصد و در پسران 20 درصد است که عمدتاٌ در سنین کودکی افراد را درگیر می‌کند.


این اورولوژیست با بیان اینکه مهم‌ترین علامت ریفلاکس ادراری بروز عفونت‌ ادراری به صورت مکرر است، یادآور شد: زمانی‌که کودک یا فردی بیش از یکبار دچار عفونت ادراری شود باید از نظر ابتلا به ریفلاکس ادراری مورد بررسی قرار بگیرد.


صفری‌نژاد یادآور شد: ریفلاکس ادراری از نظر شدت به پنج دسته تقسیم می‌شود که درجه یک بسیار خفیف و درجه 5 بسیار شدید است.


این استاد دانشگاه در خصوص روش‌های درمان ریفلاکس ادراری، بیان کرد: اگر کودکان به نوع خفیف این بیماری (درجه 1 تا 3) مبتلا باشند باید تا 14 سالگی تحت دارو درمانی قرار بگیرند؛ زیرا این احتمال وجود دارد که پس از این سن بیماری بهبود پیدا کند.


وی افزود: پزشکان در این دسته از بیماران برای یک دوره شش ماهه آنتی‌بیوتیک تجویز می‌کنند. مصرف دارو موجب بهبود بیماری و پیشگیری از بیماری‌های کلیوی می‌شود.


صفری‌نژاد خاطرنشان کرد: اما اگر کودک یا فرد بالغی به عفونت ادراری شدید (درجه 4 و 5) مبتلا باشد باید سریعاً تحت جراحی قرار بگیرد؛ زیرا در غیر این صورت بیماری‌ می‌تواند موجب اختلال عملکرد کلیه درگیر و حتی از دست دادن کلیه شود.


این اورولوژیست با بیان اینکه عدم تکامل حالب جداری شایع‌ترین علت ابتلای کودکان به ریفلاکس ادراری است، گفت: اگر بیماری به موقع تشخیص و درمان نشود می‌تواند عوارض جبران‌ناپذیری به همراه داشته باشد.


وی با توجه به احتمال عود مجدد بیماری پس از مصرف دارو یا جراحی، بیان کرد: اگر پزشک بیماری را به درستی تشخیص دهد و دارو مناسب تجویز کند احتمال عود کاهش می‌یابد. علاوه بر این اگر بیمارانی که به نوع شدید بیماری مبتلا هستند توسط جراحان مجّرب تحت جراحی قرار گیرند کاملا بهبود می‌یابند و احتمال عود بسیار کاهش می‌یابد.


انتهای پیام/4009/4038/


انتهای پیام/

برچسب ها: کلیه
ارسال نظر