صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۲:۴۰ - ۱۶ مرداد ۱۳۹۷
در گفتگوی آنا با رئیس‌کل اسبق بانک‌مرکزی تشریح شد؛

تجربیات و پیش‌بینی‌های خواندنی از اولین دور آغاز تحریم‌ها در بانک‌مرکزی

رئیس کل بانک مرکزی در سال‌های ۱۳۸۸ تا ۱۳۹۲ همزمان با وضع تحریم‌های هسته‌ای، با تحلیل وضعیت مشابه کشور، گفت: قطعا می‌توانیم با استفاده از تجربیات آن دوران و راهکارهای عملی جدید تحریم‌ها را خنثی کنیم.
کد خبر : 301701

محمود بهمنی که در دوران وضع تحریم‌های هسته‌ای در اواخر و اوایل دهه 90 ریاست بانک مرکزی را بر عهده داشت در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری آنا، درباره شرایط بین‌المللی حاکم بر اقتصاد و تاثیر تحریم‌های جدید بر اقتصاد گفت: ما هیچ مشکلی در مدیریت وضع اقتصادی کشور نداریم و تجربه این نوع تحریم‌ها را سال‌های 89، 90 و 91 داشتیم. به طور قطع می‌توان بخشی از این تجربیات را برای مدیریت تحریم‌های جدید به کار گرفت و بخش دیگری از تحریم‌ها که ممکن است متفاوت از گذشته باشد را با راهکارهای عملی خنثی کنیم.


رئیس کل اسبق بانک مرکزی با تاکید بر اینکه هیچ مانعی برای مدیریت تحریم وجود ندارد، درباره تصمیمات ارزی جدید دولت گفت: اگر بتوانیم ارز مورد نیاز کشور را به نحو مطلوب هزینه کنیم کاملا مشکلات کشور قابل مدیریت است و هیچ نگرانی نباید در بین مردم از بابت تحریم‌های جدید وجود داشته باشد.


بهمنی با اشاره به اینکه کشور در شرایط فعلی یک مدیریت منسجم را طلب می‌کند، افزود: باید اجازه دهیم سیاست‌های ارزی، پولی و بانکی صرفا توسط بانک مرکزی عملیاتی شود و هر سازمان و نهادی وارد سیاست‌گذاری در این عرصه نشود.


عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، با تأکید بر اینکه باید بازار ثانویه را عمیق کنیم که در این شرایط نرخ ارز به طور قطع کاهش می‌یابد، ادامه داد: وقتی بازار ارز ثانویه را تقویت کردیم و از سوی دیگر اجازه دهیم بخش خصوصی به صورت توافقی ارز خود را با نرخ واقعی در بازار عرضه کند، این دو راهکار نیز می‌تواند به مدیریت منابع ارزی کشور کمک کند.


رئیس کل اسبق بانک مرکزی همچنین درباره ارز مسافری گفت: در خصوص نیاز این بخش از بازار نیز واقعیت این است که نباید ارز یارانه‌ای و دولتی به مسافرت‌های غیرضروری و تفریحی پرداخت شود.


بهمنی با تأکید بر اینکه البته ارز مورد نیاز مسافران دانشجویی، بیمار یا مسافرت‌های ضروری باید همچنان مشمول ارز دولتی باشند، گفت: اما پرداخت ارز برای مسافرت‌های تفریحی با نرخ دولتی باید حذف شود و نیاز ارزی این گروه از مسافران باید از محل بازار ارز ثانویه و صرافی‌ها تأمین شود.


وی گفت: این راهکارها در گذشته نیز تجربه شد و موفقیت‌آمیز هم بودند که در حال حاضر نیز می‌توانیم با استفاده از این تجربیات بر مشکلات فعلی فائق آییم.


رئیس کل اسبق بانک مرکزی، در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا با تدوین بسته جدید ارزی ممکن است قیمت ارز سقوط کند، گفت: اگر سازوکارها به درستی اجرا و مدیریت شوند، قطعاً نتیجه بسیار مثبتی در حوزه ارزی کشور حاصل می‌شود.


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر