صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۲۲ - ۰۶ مرداد ۱۳۹۴
یک عضو تیم تخصصی مرکز درمان ناباروری ابن سینا:

سن یکی از مهم‌ترین فاکتورهای بارداری است

یک عضو تیم تخصصی مرکز درمان ناباروری ابن سینا با بیان اینکه سن یکی از مهم‌ترین فاکتورهای بارداری در زوجین است، گفت: سن به عنوان یک فاکتور مستقل دیده می‌شود که با بالا رفتن سن خانم‌ها ذخیره تخمدانی و کیفیت تخمک‌ها نیز کاهش می‌یابد.
کد خبر : 30153

به گزارش گروه اجتماعی آنا، دکتر سارا مختار اظهار داشت: ناباروری به حالتی گفته می‌شود که زوج به مدت یک سال به صورت محافظت نشده رابطه جنسی مرتب داشته باشند، اما بارداری اتفاق نیافتد. نازایی دارای علل مختلف است که از آن جمله مشکلات مربوط به عامل مردانه، اختلالات تخمک گذاری، عوامل رحمی، عوامل لوله‌ای، آندومتروز و چسبندگی‌های لگنی و ناباروری غیر قابل توجیه است.


عضو تیم تخصصی مرکز درمان ناباروری ابن سینا با بیان اینکه ۸۰ تا ۹۰ درصد زوج‌هایی که بارور بوده و نرمال هستند از زمان تصمیم و تلاش برای بچه‌دار شدن تا یک سال پس از آن صاحب فرزند می‌شوند، افزود: تنها ۵ تا ۱۵ درصد زوج‌های بارور و نرمال وجود دارند که نیاز به تلاشی بیش از یک سال در جهت بچه‌دار شدن دارند.


این فلوشیپ ناباروری در ادامه تاکید کرد: سن یکی از مهم‌ترین فاکتورهای مورد نظر در بارداری و بچه‌دار شدن زوج است که باید به آن توجه ویژه‌ای شود، چرا که سن به عنوان یک فاکتور مستقل دیده می‌شود که با بالا رفتن سن خانم‌ها ذخیره تخمدانی و کیفیت تخمک‌ها نیز کاهش می‌یابد.


وی با بیان اینکه افزایش سن در خانم‌ها موجب افزایش ناباروری و سقط می‌شود، گفت: علاوه بر این افزایش سن احتمال اینکه جنین از لحاظ ژنتیکی دچار مشکل شود را نیز افزایش می‌دهد.


مختار اضافه کرد: توصیه بسیار مهم ما این است که زنانی که در سنین بالای ۳۵ سال تصمیم به بارداری دارند و پس از شش ماه تلاش برای بچه‌دار شدن، بارداری برایشان اتفاق نیفتاد هر چه سریعتر برای تشخیص و درمان اقدام کنند.


وی خاطر نشان کرد: در کشور ما شیوع ناباروری در حدود ۲۰ درصد است که در مقایسه با آمار ۱۲ تا ۱۵ درصدی که سازمان بهداشت جهانی اعلام می‌کند، آمار قابل توجهی به شمار می‌رود که نیازمند در نظر گرفتن تمهیدات لازم در این خصوص است.


عضو تیم تخصصی مرکز درمان ناباروری ابن سینا، مشکلات هورمونی را به عنوان شایع‌ترین دلایل تخمک‌ گذاری نامتعادل که سبب اختلال در بارداری می‌شود، دانست و گفت: روند تخمک گذاری به تعادل پیچیده‌ای که باید میان هورمون‌ها و فعل و انفعالات آنها برقرار شود بستگی دارد و هر گونه اختلال در این روند، می‌تواند مانع از تخمک گذاری شود.


انتهای پیام/

ارسال نظر