صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۶:۰۶ - ۱۵ مرداد ۱۳۹۷
نایب رئیس اول خانه احزاب ایران در گفتگو با آنا:

رئیس‌جمهور در تبادل افکار با نمایندگان کوتاهی کرد/ سوال از روحانی را مصلحت نمی‌دانم

رئیس پیشین خانه احزاب ایران با بیان اینکه رئیس‌جمهور در پاسخگویی کوتاهی کرد و در جلسات مجلس حاضر نشد، گفت: این رفتار نمایندگان را مجبور کرد تا از حق قانونی خودشان برای شکستن سکوت رئیس‌جمهور استفاده کنند.
کد خبر : 301507

قدرتعلی حشمتیان در حاشیه جلسه علنی خانه ملت در گفتگو با خبرنگار حوزه مجلس گروه سیاسی خبرگزاری آنا، درباره سوال از رئیس‌جمهور در مجلس با بیان اینکه مجلس بهتر بود در شرایط کنونی به جای سوال از رئیس‌جمهور سوال از وزرا را دنبال می‌کرد، بیان داشت: در این برهه از زمان که ترامپ شمشیر را از رو بسته و برجام با مشکلات روبه‌رو شده است، نباید طرح سوال از رئیس‌جمهور پیگیری می‌شد.


وی با بیان اینکه من هم انتقادات عدیده‌ای به عملکرد دولت دارم، تصریح کرد: روحانی زمانی که روی کار آمد، باید بیشتر از مستقلین و اعتدالیون در دولتش استفاده می‌کرد، اما از این دو گروه مشاوره نگرفت و خود را در اختیار اصلاح‌طلبان و اصولگرایان قرار داد و علی‌رغم شعارهای انتخاباتی به مستقلین و اعتدالگرایان توجه نکرد.


نایب رئیس خانه احزاب ایران با تاکید براینکه همه ما دوستدار ایران هستیم و اکنون زمان مناسبی برای بیان دلخوری‌ها نیست، تاکید کرد: من نماینده مجلس بودم و سوال کردن از رئیس‌جمهور را باعث تخریب جایگاه وی نمی‌دانم و معتقدم نمایندگان مردم در این زمینه حق قانونی دارند؛ اما بهتر بود این سوال‌ها در جلسات محرمانه با رئیس‌جمهور مطرح می‌شد؛ البته آقای روحانی هم باید شرایط را برای نمایندگان و مردم شفاف توضیح می‌داد که این کار را نکرد.


دبیرکل حزب مستقل و اعتدال ایران با بیان اینکه رئیس‌جمهور در زمینه پاسخگویی کوتاهی کرد و در جلسات مجلس حاضر نشد، گفت: این رفتار روحانی نمایندگان را مجبور کرد تا از حق قانونی خودشان برای شکستن سکوت رئیس‌جمهور استفاده کنند.


حشمتیان با تاکید براینکه هیچ دولتمردی حق ندارد به نمایندگان ملت بگوید چرا سوال کردید، خاطر نشان کرد: نمایندگان مردم حق دارند نسبت به تمام مسائل کشور اظهار نظر کنند؛ ولی در این برهه از زمان سوال از رئیس‌جمهور را به مصلحت نمی‌دانم. البته رئیس‌جمهور در تبادل افکار با نمایندگان کوتاهی کرد و باید با مجلس همفکری بیشتری داشت همچین باید با مردم شفاف سخن می‌گفت که این کار را هم نکرد.


رئیس پیشین خانه احزاب ایران خاطرنشان کرد: رئیس‌جمهور باید کسانی که در دولت مفاسد کلان اقتصادی داشتند را سریعا برکنار می‌کرد و آن‌ها را تحویل قوه قضائیه می‌داد.


وی با بیان اینکه ترمیم دولت و بعضی وزرا را لازم و ضروری می‌دانم، گفت: رئیس‌جمهور باید به خاطر مردم، کسانی‌ که در ماجرای سکه و ارز دخالت داشتند را فورا جابه‌جا و تنبیه می‌کرد که یک تعادل و تعامل در کشور به وجود بیاید.


به گزارش آنا، سوال از رئیس‌جمهور هفته گذشته با حضور نهاوندیان معاون اقتصادی رئیس‌جمهور، سیف رئیس کل بانک مرکزی، کرباسیان وزیر امور اقتصادی و دارایی، ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، آوایی وزیر دادگستری و امیری معاون پارلمانی رئیس‌جمهور در کمیسیون اقتصادی مجلس بررسی شد.


نهاوندیان در این جلسه سوال از روحانی را مغایر با سیاست‌ها و راهبردهای مقام معظم رهبری تلقی کرده و از نمایندگان خواست از پیگیری این سؤالات صرف‌نظر کنند. اما طراحان سؤال از رئیس‌جمهور اعلام کردند که از پاسخ‌ سؤال‌های رئیس‌جمهور قانع نشده‌اند. بنابراین طرح سوال از رئیس‌جمهور تقدیم هیأت رئیسه مجلس شد.


طرح سوال از رئیس‌جمهور در جلسه چهارشنبه 10 مرداد مجلس شورای اسلامی از سوی رئیس‌ مجلس اعلام وصول شد. لاریجانی محورهای مطرح شده در سوال از رئیس‌جمهور را اینگونه تشریح کرد: «عدم موفقیت دولت در کنترل قاچاق کالا و ارز»، «استمرار تحریم‌های بانکی»، «عدم اقدام شایسته دولت درخصوص کاهش نرخ بیکاری»، «رکود اقتصادی شدید چندین ساله» و «افزایش شتابان نرخ ارزهای خارجی و کاهش شدید ارزش پول ملی».


براساس ماده 213 آیین‌نامه داخلی مجلس، رئیس‌جمهور موظف است حداکثر ظرف مدت یک‌ماه از تاریخ اعلام وصول شدن سوال، در مجلس حضور پیدا کرده و به سوالات مطروحه پاسخ دهد.


اضافه می‌شود پیش از این نیز یک طرح سوال از رئیس‌جمهور با محوریت مسائل اقتصادی و با 93 امضا تقدیم هیأت رئیسه مجلس شده بود که با رایزنی دولتی‌ها با برخی نمایندگان امضا کننده از نصاب افتاد.


انتهای پیام/4034


انتهای پیام/

ارسال نظر