صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۴۹ - ۱۴ مرداد ۱۳۹۷
رئیس قوه‌قضاییه:

خلق داعش نمونه بارز نقض حقوق بشر در دنیا است

رئیس قوه‌قضاییه گفت: خلق داعش نمونه بارز نقض حقوق بشر در دنیا است.
کد خبر : 301400

به گزارش خبرنگار قضایی گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، آیت الله صادق آملی لاریجانی ظهر امروز در همایش روز حقوق بشر اسلامی و کرامت انسانی درباره موضوع حقوق بشر گفت: حقوق بشر برای ما مسلمانان موضوعی اساسی است به ویژه برای نظام جمهوری اسلامی که دلیل و مبنای محکمی برای مسلمانان به شمار می‌رود و اینکه ادیان الهی به ویژه اسلام بر حقوق انسان‌ها و تکوین این حقوق و همچنین سنت پیامبر و ائمه اطهار که حقوق انسان‌ها را موضوعی مهم و قابل توجه می‌داند متکی هستند.


آملی لاریجانی در ادامه با اشاره به آیاتی از کلام‌الله مجید درباره حقوق بشر گفت: آیه ولقد کرمنا بنی‌آدم ... آیه شریفی است که نشان می‌دهد کرامت انسانی از اصول اساسی قرآن است تعبیر شریف قرآن به ما می‌گوید و نفخت فیه من روحی که دال بر این است که خداوند بخشی از روح خود را در انسان متجلی کرده است از روح خداوند در مخلوق عظیمی چون انسان نفخه‌ای قرار داده شده و تبعاً انسانی که نفخه الهی دارد شایسته کرامت است.


رئیس قوه‌قضاییه در ادامه درباره اوضاع حقوق بشر در منطقه گفت: وضع مردم یمن و جنایات جنگی که در آنجا انجام می‌شود اسف‌بار است حمله به بیمارستان و مساجد و آثار باستانی طبق قوانین بین‌المللی جنایت جنگی محسوب می‌شود در چند روز اخیر بیمارستان شهر حدیده مورد حمله ائتلاف سعودی قرار گرفته و 200 شهید داد و این مصداق بارز جنایت جنگی است. خلق داعش نمونه بارز نقض حقوق‌بشر در دنیا است.


آملی لاریجانی در ادامه گفت: در نظام جمهوری اسلامی علاوه‌ بر اینکه ریشه آن در اسلام است در قانون‌اساسی در فصل سوم به صراحت آمده که باید حقوق ملت‌ها بر مبنای کرامت انسانی تأمین شود. همچنین در قانون‌‌اساسی آمده که نظام جمهوری اسلامی مبتنی‌ بر 6 اصل است که یکی از این اصول کرامت انسانی است.


وی تأکید کرد: این ترجمانی از اهمیتی است که قرآن نسبت به کرامت انسانی و مشی پیامبر در اعتنا به کرامت انسانی دارد. در روایات متعددی آمده انسان مؤمن ممکن است هر کاری کند ولی حق ندارد اذلال نفس کند. پیامبر(ص) روزی بر منبر رفتند و گفتند مردم از زمان خلقت‌شان تا امروز مساوی‌اند و هیچ فضل و برتری میان عرب و عجم به جز تقوا وجود ندارد.


وی افزود: روش ائمه اطهار بر رعایت حقوق انسانی بوده منتهی ما امروز با تصویری از حقوق‌بشر مواجهیم که بخشی از آن در اعلامیه جهانی حقوق‌بشر منتشر شده است. ما در دنیا با رویه‌ای مواجهیم که نه تنها از حقوق‌بشر حمایت نمی‌کند بلکه از آن در جهت سرکوب حقوق انسان‌ها استفاده می‌کند.


آملی لاریجانی تصریح کرد: ترامپ در برابر کلینتون این موضوع را پیش کشید که شما داعش را خلق کردید حالا خودش تبدیل به یک حامی داعش شده است. از سوی دیگر جمهوری اسلامی ایران که به مبارزه با ترویسم و داعش شتافته است مراقب حقوق بشر و آمریکا حامی آن خوانده می‌شود لذا در تشکیل ائتلاف ضدداعش گفتند مبارزه با این گروه ترویستی 20 سال طول می‌کشد ولی ایران با حمایت حامیان خود توانست این غده سرطانی را از بین ببرد.


رئیس قوه‌قضاییه با بیان اینکه ما با تعریفی که غرب از حقوق‌بشر ارائه می‌کند مشکل داریم، گفت: یکی از مشکلات از بعد مبنایی و فلسفی موضوع حقوق‌بشر است ما معتقدیم بدون داشتن چهارچوب‌های متافیزیکی نمی‌توان حقوق‌بشر را تفسیر کرد. من معتقدم دنیای غرب و بنای فکری مغرب‌زمین نمی‌تواند حقوق‌بشری معقول تصویر کند.


آملی لاریجانی تصریح کرد: سوال ما از غرب این است که مبنای حق چیست و ما باید بگوییم که از حق چه می‌فهمیم فیلسوفان غربی در این زمینه متشتت هستند و حقوق را قراردادی و جعلی می‌دانند این نظر به لحاظ فلسفی اشکال دارد و مهم‌ترین اشکال هم این است که همه اگر قراردادی باشند پس مبنای قراردادها بر اصل و حق چیست.


وی گفت: در میان فیلسوفان غربی برخی‌ها حق غیر قراردادی یا نشنال رایت را پذیرفته‌اند. همچنین برخی‌ها قائل‌اند که حق اخلاقی داریم که ناشی از قراردادها نیست و به نحوی با اخلاقیات ما خارج از اعتبارات منطبق است.


رئیس قوه‌قضاییه در ادامه سخنان خود تصریح کرد: سوال ما این است که اگر همه حقوق‌ها قراردادی هستند پس چرا ما حقوق‌بشر داریم. ما تا تصوری از انسان نداشته باشیم نمی‌توانیم حق انسانی و کرامت انسانی تصور کنیم.


انتهای پیام/4077/4033


انتهای پیام/

ارسال نظر