صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۲۷ - ۱۴ مرداد ۱۳۹۷

سودجویی نوین به نام «ازون‌تراپی»+ تصاویر

استفاده از روش‌های نوین درمانی به روشی جدید برای اخاذی و سودجویی عده‌ای از افراد غیرمتخصص تبدیل شده است.
کد خبر : 301363

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، استفاده از روش‌های درمانی جدید موضوعی که این روزها در تبلیغات مختلف به چشم می‌خورد؛ از انواع تزریقات گرفته تا تضمین دردهای مفاصل با تزریقاتی مانند «ازون تراپی» یا «PRP»؛ اما چقدر این روش‌های نوین درمانی می‌توانند در بهبودی بیماری‌های زانو و مفاصل مؤثر واقع شوند از سؤالاتی است که برای هر یک از افرادی که با بیماری‌های زانو و مفاصل روبه‌رو هستند پیش آمده است.


این روزها تبلیغاتی در فضای مجازی و سایت‌های برخی از پزشکان به چشم می‌خورد و این افراد با انتشار تصاویر و فیلم‌ این روش‌های درمانی به دنبال کسب درآمد هستند؛ افرادی که به گفته متخصصان سررشته‌ای از درمان بیماری‌های زانو نداشته و تنها به دنبال کسب درآمد و سودجویی هستند.


ازون‌تراپی مورد تأیید انجمن ارتوپدی نیست


در همین راستا محمد رازی رئیس انجمن جراحان ارتوپدی کشور در خصوص روش‌های درمانی به نام PRP و اوزون‌تراپی که توسط عده‌ای برای درمان بیماری‌های زانو استفاه می‌شود، توضیح داد: افرادی که از آسیب‌های زانو و بیماری‌های آن اطلاع ندارند صلاحیت لازم را برای دخالت در درمان عارضه‌های زانو نخواهند داشت.


وی افزود: در جامعه ما تنها کسانی که از بیماری‌های زانو اطلاع دارند متخصصان روماتولوژی،‌ طب فیزیکی و پزشکان ورزشی هستند. همچنین در سطوح بالاتر متخصصان ارتوپدی و فوق تخصص‌های زانو از صلاحیت‌های لازم برای درمان این بیماری‌ها برخوردار هستند.


رازی تأکید کرد:‌متأسفانه می‌بینیم که درمان بیماری‌های زانو به نام‌های مختلف و به وسیله تزریق‌های گوناگون توسط افرادی انجام می‌شود که از الفبای بیماری و آسیب‌های زانو هیچ اطلاعی ندارند.


این متخصص ارتوپد ادامه داد: انجمن ارتوپد ایران هیچ گونه شواهد معتبری را برای درمان‌هایی به نام اوزون تراپی یا تزریق PRP نمی‌شناسد و این روش‌ها به هیچ عنوان مورد تأیید این انجمن نیست.



رئیس انجمن جراحان ارتوپدی کشور تصریح کرد: درمان بیماری‌های زانو فقط باید توسط افراد متخصص انجام شود اما متأسفانه امروزه در کشور ما به دلیل پایین بودن تعرفه‌های پزشکی عده‌ای که اطلاعی از درمان برخی از اعضای بدن ندارند، به خاطر منافع مالی اقدام به درمان‌هایی نظیر اوزون‌تراپی می‌کنند که جزو حیطه کاری آنها نبوده و مجوزی برای انجام این کار ندارند.


وی در پایان گفت:‌ متأسفانه مجلس بیمه‌ها و وزارت بهداشت نگاه دوگانه به ارائه خدمات سلامت دارند و وقتی قوانین مشخصی درباره فعالیت گروه‌های مختلف پزشکی تعریف نمی‌شود و قوانین طبق نظر دولت تعریف می‌شود باعث به وجود آمدن فساد و مداخلات درمانی خواهد شد.


هزینه‌های گزافی که برای ازون تراپی دریافت می‌شود


یاسر نژادی متخصص ارتوپدی و جراح مفاصل درباره روش درمانی ازون‌تراپی توضیح داد: ازون در واقع یک یون آزاد است که کاربردهای مختلفی دارد و از جمله این کاربردها می‌توان به استریل کردن استخر یا هوا اشاره کرد.


وی گفت: ازون با رادیکال آزاد خود باعث از بین رفتن باکتری‌های موجود در هوای آب می‌شود.


عضو انجمن جراحان زانو تصریح کرد: برخی از افراد اقدام به تبلیغات درمان با عنوان ازون‌تراپی برای درمان درد مفاصل می‌کنند که این موضوع از لحاظ علمی تأیید نشده است.



نژادی خاطرنشان کرد: در ابتدای ابتلا به بیماری آرتروز فرد با علایم درد همراه می‌شود که در زمان پیشرفت این بیماری به تدریج غضروف مفاصل وی از بین می‌رود و زانو کارکرد طبیعی خود را از دست می‌دهد.


این جراح و متخصص ارتوپدی ادامه داد: برخی از افراد اقدام به تبلیغات ازون‌تراپی برای درمان بیماری آرتروز کرده‌اند که این یک روش درمانی نبوده و تنها باعث کاهش درد بیمار خواهد شد.


وی افزود: حذف شدن درد باعث می‌شود که بیمار از مفاصل خود بیشتر استفاده کند و در نهایت مفصل آسیب‌دیده تخریب شود.


نژادی در پایان گفت: برخی به دلیل سودجویی و منافع اقتصادی اقدام به انجام این روش می‌کنند و حتی مشاهده شده که در مفاصل کودکان نیز تزریق ازون انجام داد‌ه‌اند در حالی که این روش، هزینه گزافی را به خانواده‌ها تحمیل می‌کند.


هرچند استفاده از اینگونه روش‌های درمانی توسط افراد غیر متخصص موضوع تازه‌ای نیست اما نظارت بیشتر بر اینگونه فعالیت‌ها توسط سازمان‌های ناظر و وزارت بهداشت و همچنین برخورد با متخلفان و افراد سودجو می‌تواند باعث توقف فعالیت اینگونه افراد سوجو شود و با اطلاع رسانی کافی در زمینه روش‌های صحیح درمانی بیماری‌های زانو از گرایش بیماران به سمت اینگونه روش‌ها پیشگیری بعمل خواهد آمد.


منبع: فارس


انتهای پیام/4028


انتهای پیام/

ارسال نظر