صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۱۸ - ۰۶ مرداد ۱۳۹۴
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست:

دام مازاد در مراتع کشور بین 3 تا 5 برابر ظرفیت مناطق است

معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور گفت: هم اینک دام مازاد در مراتع کشور بین سه تا پنج برابر ظرفیت موجود مراتع است.
کد خبر : 30129

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، معصومه ابتکار روز سه شنبه در دیدار با نماینده ولی فقیه در استان چهارمحال و بختیاری و امام جمعه شهرکرد با اشاره به این میزان دام مازاد بر مراتع افزود: وجود این میزان دام مازاد بر ظرفیت مراتع کشور باعث بروز بحران در برخی مراتع و عرصه‌های منابع طبیعی شده است.


وی گفت: نوع بهره‌برداری از طبیعت، دام، کشاورزی و فعالیت صنعتی باید متناسب با ظرفیت عرصه‌های طبیعی باشد تا باعث تخریب و آلودگی طبیعت و منابع طبیعی نشود.


ابتکار با تشریح زمان نامناسب چرای دام و همچنین نوع دام و سازگار نبودن سیستم دامپروری با طبیعت ایران، گفت: این امر باعث می‌شود که مراتع کیفیت خود را از دست بدهد و زمینه فرسایش خاک ایجاد شود.


رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور گفت: ایجاد پدیده گرد و غبار نیز یکی از مشکلاتی است که به چرای بیش از حد دام و فرسایش خاک بستگی دارد و برای مقابله با این معضل تغییر نحوه استفاده از منابع طبیعی اجتناب ناپذیر است.


ابتکار همچنین راندمان مصرف آب کشاورزی را نامناسب دانست و گفت: راندمان تولید ما نسبت به آب مصرفی خیلی پایین است به طوری که 30 درصد بهره‌وری از منابع آب در بخش کشاورزی اتفاق می‌افتد و مابقی آب مصرفی در این بخش هدر می‌رود.


وی در خصوص تغییر اقلیم کشور نیز اظهار داشت: در چند سال اخیر کشور با تغییر اقلیم و بحران خشکسالی مواجه شده است.


رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور بر مدیریت صحیح منابع آبی کشور تاکید کرد و گفت: با تغییر نوع مدیریت منابع آب و کاهش برداشت بی‌رویه از منابع آب می‌توان این معضل را مدیریت کرد.








ایجاد پدیده گرد و غبار نیز یکی مشکلاتی است که به چرای بیش از حد دام و فرسایش خاک بستگی دارد و برای مقابله با این معضل تغییر نحوه استفاده از منابع طبیعی اجتناب ناپذیر است.

ابتکار گفت: درمدیریت منابع آب باید به سمتی برویم که الگوی مصرف تغییر و استفاده و بهره گیری از چرخه آب زیر زمینی به صورت بهینه انجام شود.


وی همچنین در خصوص تاکیدات مقام معظم رهبری در اسفندسال گذشته در خصوص حفظ محیط زیست گفت: با فصل الخطاب قرار دادن فرمایش رهبری، می‌توان چالش‌های محیط زیست را رفع کرد.


ابتکار همچنین در خصوص ذخیره‌گاه زیست‌کره «تنگ صیاد» و «سبزکوه» استان چهارمحال و بختیاری گفت: استان چهارمحال و بختیاری با ثبت این ذخیره‌گاه در یونسکو، یک ظرفیت بین اللملی مهم را پیدا کرده است.


وی گفت: جامعه جهانی این ذخیره‌گاه مهم طبیعت را در چهارمحال و بختیاری به رسمیت شناخته و مسئولیت همه در قبال مدیریت درست این منابع طبیعی سنگین‌ترشده است.


ابتکار اظهار کرد: برنامه مدیریتی این سند تهیه شده و برای اجرا و جلوگیری از شکار غیرمجاز و آسیب‌های که به تنوع گیاهی و جانوری این منطقه وارد می‌شود، نیاز به همکاری مسئولان و مردم است.


رونمایی از برنامه مدیریت ذخیرگاه زیست‌کره سبزکوه و تنگ صیاد و همچنین افتتاح چند طرح زیست محیطی و حضور در شورای ادارای از برنامه‌های سفر یک روزه معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست به استان چهارمحال و بختیاری است.


انتهای پیام/

ارسال نظر