نشست اقتصاد دانشبنیان و ظرفیتهای آن در تحول اقتصاد ملّی برگزار میشود
به گزارش خبرنگار حوزه امام و رهبری خبرگزاری آنا مؤسسه پژوهشی - فرهنگی انقلاب اسلامی (دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیتالله خامنهای مدّظلهالعالی) در ادامه برگزاری سلسله نشستهای تخصصی تبیین نظری و عملی اقتصاد انقلاب اسلامی، نشست «بررسی و نقد رویکردهای اقتصاد دانش بنیان در ایران و ظرفیتهای آن در تحول اقتصاد ملّی» را در تاریخ دوشنبه (۱۵مرداد) برگزار میکند.
یکی از کلیدواژگان پرکاربرد طی دو دهه اخیر در بیانات مقام معظم رهبری، اصطلاح اقتصاد دانشبنیان و شرکتهای دانشبنیان است و ایشان یکی از خطوط اصلی تحقق اقتصاد مقاومتی را دستیابی به اقتصاد دانشبنیان معرفی مینمایند. دانش یکی از قدرتمندترین بازوها در عرصه تحولات اقتصادی است. امروزه حجم سرمایه و اندازه بازار جای خود را به دانش و تکنولوژی دادهاند و این دانش است که نقش اساسی را در ارتقاء تولید ملی کشور ایفا میکند.
در حقیقت در دنیای امروز، دانش سبب افزایش مزیت رقابتی و ایجاد ارزش افزوده میشود. نکته مهم اینجاست که تنها پرداختن به کسب دانش و آموزش در اقتصاد تاثیری ندارد، بلکه این دانش باید به صورت مستمر و پایدار در استفاده از منابع اقتصادی به کار برده شود. به عبارت دیگر اقتصاد دانشبنیان به معنی کاربردی کردن دانش و استفاده مؤثرتر از آن در گسترش ظرفیتها و ارتقای درجه بهرهبرداری از منابع تولیدی جهت ارتقاء تولید ملی است که میتواند تحقق بخش شعار حمایت از کالای ایرانی باشد.
در این مسیر، موانعی همچون نبود نهادهای لازم پشتیبان، تعداد کم شرکتهای دانشبنیان، عدم آمادگی سیستم بانکی برای حمایت از شرکتهای دانشبنیان و افقی بودن سیاستگذاری قوانین بالادستی و ... از جمله ضعفهای موجود برای حمایت از بنگاههای فناوری محور است به گونهای که در کشور فاصله زیادی با بهرهوری مبتنی با فناوری داریم و سهم اقتصاد دانشبنیان از کل اقتصاد کشور هم زیر نیم درصد است.
در این نشست تلاش میشود با حضور کارشناسان و مدیران حوزه اقتصاد دانشبنیان از جمله آقایان عادل پیغامی، مصطفی سمیعینصب، روحالله ابوجعفری و مهدی کنعانی، به واکاوی موانع نظری و عملی عدم تحقق هدفگذاری صورت گرفته در کشور پرداخته شود تا حاصل این همفکری انتقادی، استخراج نظام مسائلی منسجم جهت برونرفت از وضعیت فعلی باشد.
انتهای پیام/4003
انتهای پیام/