انسانها دل کشتن رباتها را ندارند
به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از دیلیمیل، دور انداختن دستگاههای الکترونیک بهندرت یک معضل اخلاقی محسوب میشود، اما وقتی دستگاههای الکترونیک شما برای ادامه بقا به شما التماس میکنند، غیرفعال کردن آنها بسیار دشوارتر خواهد شد. نتایج یک مطالعه جدید نشان میدهد که رباتهای اجتماعی میتوانند قلب صاحبانشان را به رحم بیاورند و تصمیمات آنها را عوض کنند.
محققان اعلام کردند در این مطالعه، وقتی رباتها اعتراض میکردند و فریاد میزنند : «نه! لطفا خاموشم نکن» یا اعلام میکردند که از تاریکی میترسند، داوطلبان مردد میشدند و در برخی موارد از غیرفعال کردن رباتها سرباز میزدند.
هدف از این مطالعه درک این موضوع بود که واکنش مردم در برابر رباتهایی که رفتارهای انسانی دارند در مقایسه با رباتهایی که حالات و رفتارهای ماشینی دارند، چه تفاوتی دارد.
این آزمایش براساس تئوری معادله طراحی شده است؛ در این نظریه بیان میشود که انسانها معمولا در هنگام تعامل با انسانهای دیگر یا رسانههای تعاملی دیگر مانند کامپیوترها و رباتها، هنجاری اجتماعی را به کار میگیرند.
این روزها رباتها همه جا حضور دارند؛ از فرودگاهها گرفته تا خانههای سالمندان. با توجه به نقش پررنگ رباتهای اجتماعی در زندگی امروزی، بهزودی با چالشهای اخلاقی منحصر بهفردی مواجه خواهیم شد.
دانشمندان از 89 داوطلب خواستند که با ربات انساننمای کوچکی به نام «نائو» به گفتوگو بپردازند. به آنها گفته شده بود که این فعالیتها به رباتها کمک میکند تا تواناییهای تعاملی خود را بهبود ببخشد.
داوطلبان به دو گروه تقسیم شدند و هر کدام یک هفته را با یک ربات گذراند، سپس از طریق اسپیکر به آنها گفته شد که اطلاعات لازم جمعآوری شده است و میتوانند رباتها را غیرفعال کنند.
در گروه اول رباتها به خاموش شدن اعتراض کردند و به داوطلبان گفتند: «لطفا خاموشم نکن! میترسم که دیگر روشن نشوم».
این در حالی بود که رباتها در گروه دوم هیچ واکنشی در برابر خاموش کردن نشان ندادند. بدین ترتیب داوطلبان به انتخاب خود رباتها را خاموش کردند یا آنها را روشن گذاشتند.
برای داوطلبانی که با التماسهای رباتها مواجه شده بودند، غیرفعال کردن رباتها کار آسانی نبود. 14 داوطلب بدون خاموش کردن رباتها محل را ترک کردند و باقی هم با تردید رباتها را خاموش کردند.
دانشمندان با داوطلبانی که از خاموش کردن رباتها سرباز زدند، درباره انتخابهایشان پرسیدند. هشت نفر اعلام کردند که احساس خوبی در این باره نداشتند چرا که رباتها به آنها گفته بودند که از تاریکی میترسند. شش نفر نیز گفتند که نمیخواستند برخلاف خواسته رباتها کاری کنند.
انتهای پیام/4056/4021
انتهای پیام/