صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
سید مصطفی مختاباد:

«ریچارد سوم اجرا نمی‌شود» تن به قواعد مرسوم تئاتر روزمره و مبتذل نداده است

پژوهشگر و مدرس دانشگاه گفت: در میان آثار متعددی که روی صحنه رفته از نمایش «ریچارد سوم اجرا نمی‌شود» رضایت زیادی داشتم، چرا که این اثر تن به قواعد مرسوم تئاتر روزمره و مبتذل نداده و جسورانه در برابر آن می‌ایستد.
کد خبر : 300692

سید‌ مصطفی مختاباد پس از دیدن نمایش «ریچارد سوم اجرا نمی‌شود» به خبرنگار تئاتر خبرگزاری آنا گفت: من به‌ عنوان یک مخاطب از اینکه این فرصت را پیدا کردم تا این نمایش را به دراماتورژی و کارگردانی روح‌الله جعفری ببینم، بسیار خوشحال هستم. این نمایش برای من یکی از تأثیرگذارترین و جسورانه‌ترین نمایش‌هایی است که در این سال‌ها به تماشایش نشستم.


وی ادامه داد: این نمایش در زمره تئاتر متفکر قرار می‌گیرد و بدون آن که شعار دهد، تأثیر عمیقی بر اذهان مخاطب می‌گذارد.


این پژوهشگر و مدرس دانشگاه تصریح کرد: جعفری در کسوت کارگردان این نمایش، نگاه تئاتریکالیته‌ای به فرم و محتوای این نمایش که از سانسور و اختناق می‌گوید، داشته و با بهره‌ جستن از همه عناصر صحنه‌ای، توانسته نقش زیباشناسانه‌ای را که یک کار باید داشته باشد، به‌ مخاطب، آن‌ هم به شکلی ناب ارائه کند.


وی اظهار کرد: در این نمایش، جهانی چندوجهی خلق شده است و کارگردان هوشمندانه به زندگی وسوالود میرهولد پرداخته و به‌ شکل کاملاً تأثیرگذار برای مخاطب عیان می‌کند که سرنوشت تراژیک این کارگردان، در کشورش که به شکل دیکتاتوری اداره می‌شد، چه بوده است.


مختاباد همچنین تأکید کرد: نویسنده این نمایشنامه در ریچارد سوم اجرا نمی‌شود به مسئله سانسور و اختناق، آن‌ هم در قالب جهانی که می‌تواند در هر جایی ریشه بدواند، پرداخته است. مخاطب در این نمایش با مفاهیم و تصاویری از ترکیب جهان عینی و ذهنی میرهولد که با بیومکانیک شناخته می‌شود و عجین شدن آن با جهان شکسپیر، روبه‌رو می‌شود که آوانگارد است و او این دو را توأم با هم دنبال و دریافت می‌کند.


وی گفت: بدون تعارف می‌گویم که تلفیق این دو با هم در یک صحنه کوچک و به‌ عبارتی، باوراندن مخاطب در سهیم‌ شدن به این جهانِ‌چندگانه و چندمتنی، کار دشواری است که کارگردان نمایش با تسلط و اتخاذ از یک روش زیباشناسانه صحنه‌ای، توانسته به‌خوبی از پس آن برآید.


این مدرس دانشگاه در بخش دیگری از صحبت‌هایش جعفری را کارگردانی پیشتاز و نوگرا معرفی کرد و گفت: من به این کارگردان برای به صحنه آوردن نمایش ریچارد سوم اجرا نمی‌شود تبریک می‌گویم. وی در این برهه از زمان، با ایجاد گروهی منسجم و همدل، توانسته نمایشی سنگین را کار کند که در آن از تک‌تک بازیگران تا طراحی‌های انجام‌شده در صحنه، لباس، نور، صدا و... همه در خدمت اندیشه و انتقال آن به مخاطب هستند. این نمایش، تن به قواعد مرسوم تئاتر روزمره و مبتذل نمی‌دهد و جسورانه در برابر آن می‌ایستد. همچنین امیدوار هستم توقع و انتظاری که جعفری با این اجرا برای مخاطبان ایجاد کرده را از وی در اجراهای بعدی هم با همین نگاه و با همین ذهن خلاق و تأثیرگذار شاهد باشیم.


انتهای پیام/4072/4031/


انتهای پیام/

برچسب ها: تئاترشهر
ارسال نظر