صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۸:۲۷ - ۰۹ مرداد ۱۳۹۷

کدام کفران نعمت؟ کدام برجام!

در حالی که انتظار می‌رود دولتمردان بیش از گذشته بر همگرایی و انسجام تاکید کنند، اما وزیر امور خارجه بر منتقدان تاخته و می‌گوید چرا برخی بخاطر برجام شکر نعمت نکرده‌اند و بهتر است شرایط امروز را با دو سال قبل مقایسه کنند!
کد خبر : 300216

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، «شکر نعمت، نعمتت افزون کند...»؛ مثالی که پایش به سخنرانی محمدجواد ظریف در همایش مشترک سفرا و روسای نمایندگی‌های جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور با فعالان بخش خصوصی باز شد.


ظریف در سخنرانی‌اش اگرچه گفت: خام نیستم، ولی در لابه‌لای به رخ کشاندن پختگی‌ها، گویی باز هم نتوانسته از دستاورد برجام بگذرد و در شرایط موجود به منتقدان برجام تاخته و گفت: عده‌ای کم‌لطفی می‌کنند و می‌گویند برجام هیچ کاری نکرد، باید شرایط دوسال گذشته را با امروز مقایسه کنند. به لطف خدا و کمک شما ما شرایط امروز را از هر روز بهتر خواهیم کرد و می‌توانیم از اینکه دنیا در کنار ماست استفاده کنیم. برخی‌ها کفران نعمت کردند و یادشان نبود باید شکر نعمت کنند و امروز هم باید شکر نعمت کنیم.


این اظهارات آنجا عجیب می‌شود که ایشان در روز‌هایی که منتقدان، از نقد مذاکره‌کنندگان صرف‌نظر کرده‌اند و برای همگرایی بیشتر میان دولت و غیردولت، از همدلی می‌گویند و دست دوستی به سمت دولت دراز کرده‌اند، وزیر محترم بازهم بر طبل اختلاف می‌کوبد و منتقدان برجام را عامل وضعیت کنونی کشور معرفی می‌کند، چرا که به نظر ایشان شکر نعمت برجام را به‌جا نیاورده‌اند.


جالب اینجاست وزیر خارجه می‌گوید شرایط دو سال گذشته را با امروز مقایسه کنید، اتفاقا سخن منتقدان به دولت نیز همین است که وضعیت اقتصادی امروز را حاصل مدیریت دولت و کارآمد نبودن برجام می‌دانند. گویا آقای وزیر از وضعیت امروز خبر نداشته و نمی‌دانند دلار ۱۱ هزار تومانی و سکه ۴ میلیون و ۴۰۰ هزار تومانی، گرانی ۳۰ درصدی قیمت مسکن در یکسال اخیر، افزایش نگران‌کننده اجاره بهای مسکن، التهابات بازار خودرو، گرانی کالا‌های اساسی و کاهش قابل توجه قدرت خرید خانوار‌های ایرانی و.. اگر محصول برجام و گره زدن کل کشور به مذاکرات نباشد حداقل به ضعف مدیریتی دولت بر می‌گردد.


صحبت‌های ظریف در حالی است که مقامات دولت اعتدال وعده حل تمام مشکلات اقتصادی حتی مسئله آب خوردن مردم را با اجرایی شدن برجام به مردم داده بودند. اما لازم نبود تا در آمریکا دولت تغییر کند و ترامپ روی کار بیاید و از توافق هسته‌ای خارج شود تا نادرستی و اغراق چنین سخنانی مشخص شود. بلکه در همان زمان ریاست جمهوری باراک اوباما به گفته مقامات دولت، انتظارات از برجام محقق نشد و به اعتراف رئیس وقت بانک مرکزی سهم ایران از اجرای توافق هسته‌ای «تقریباً هیچ» بود.


فراموش نشود اگر طرف‌های توافق هسته‌ای به مفاد برجام پایبند بودند و آن را اجرایی می‌کردند هر اندازه هم که منتقدان داخلی درباره آن انتقاد داشتند در نهایت حرف آن‌ها به اصطلاح خریداری در بین مردم نداشت. اما با وجود گزارش‌های مکرر آژانس درباره پایبندی ایران و بدلیل بدعهدی طرف غربی، ایران نتوانست از مزایای برجام آن چنان که انتظار می‌رفت برخوردار شود.


باید گفت، وقتی رئیس‌جمهور محترم سخن از باغ برجام و میوه‌هایش می‌کند و می‌گوید برجام را «خدا آورد» چرا ظریف نگوید: «نعمت برجام را کفران کردید و باید شکر کنند.»


بدون شک گرفتن نوک پیکان حمله به سمت جریانات و گروه‌های داخل اگر چه ممکن است برخی طرفداران تندرو را راضی کند، اما موجب واگرایی و تشدید اختلافات خواهد شد و در این برهه که آمریکا در پی اعمال تحریم‌های جدید می‌باشد به ضرر خود دولت تمام خواهد شد و دود آن نیز به چشم مردم خواهد رفت.


در واقع این انتظار وجود دارد اعضای کابینه در ماه‌های پیش رو بیش از دیگران نسبت به اتحاد و انسجام ملی حساس باشند نه اینکه خود پیشگام اختلاف افکنی باشند. حتی فراتر از این امر از دولتمردان توقع است اگر احیاناً عده‌ای نقد‌های غیرمنصفانه‌ای نیز نسبت به عملکرد دولت داشتند آن‌ها از واکنش و پاسخ‌های تند اجتناب کنند و تمام هم و غم خود را صرف مدیریت شرایط اقتصادی و سیاسی کنند. در این صورت است که احتمال موفقیت دولت افزایش می‌یابد و این امر نیز در نهایت باعث رضایت مردم و بهترین جواب به منتقدان می‌باشد.


منبع: مشرق


انتهای پیام/4001


انتهای پیام/

ارسال نظر