تخصیص وام 50 میلیونی برای دانشآموختگان دانشگاه جامع علمی کاربردی/ اعلام نتایج سطحبندی مراکز دانشگاهی تا پایان مردادماه
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از دانشگاه علمی کاربردی، محمدحسین امید در نشست خبری که صبح امروز در ساختمان مرکزی دانشگاه جامع علمی کاربردی با حضور جمعی از خبرنگاران برگزار شد به تشریح فعالیتها و برنامههای این دانشگاه پرداخت.
محمدحسین امید در این نشست خبری گفت: هدفگذاری اصلی این دانشگاه آموزش نیروهای مهارتی بود که اقدامات زیادی در این خصوص انجام شده و در این مسیر تلاش کردیم ارکان کیفیت در دانشگاه علمی و کاربردی اصلاح شود.
وی در توضیح بیشتر افزود: به دنبال آن هستیم که نظام آموزشی، دروس، کیفیت و ظرفیتهای مدرسین را افزایش دهیم؛ چراکه باید تفاوتهای زیادی در بالا بردن کیفیت نظام مهارتی صورت گیرد.
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی از صدور مجور برای 600 مرکز آموزشی در 800 رشته آموزشی مهارتی خبر داد و افزود: برای ثبتنام در سال تحصیلی جدید در مقطع کاردانی 3500 کد رشته با ظرفیت 230 هزارنفر و در مقطع کارشناسی 2080 کد رشته با ظرفیت 140 هزارنفر در نظر گرفته شده است.
محمدحسین امید در ادامه از آغاز ثبتنام این دانشگاه در اواخر مرداد و اوایل شهریور خبر داد و گفت: شروع ثبتنام در مقطع کاردانی 22 مردادماه و شروع ثبت نام در مقطع کارشناسی از 29 مرداد میباشد.
وی همچنین از برنامه دانشگاه در خصوص جذب کاردانی به کارشناسی با نسبت 70 به 30 گفت و ادامه داد: در حال حاضر نسبت جذب 60 به 40 است که در تلاش هستیم این نسبت را به 70 به 30 برسانیم چراکه رسالت اصلی ما آموزش مهارتی است.
اشتغال ۷۰ درصد دانشآموختگان دانشگاه جامع علمی کاربردی
محمدحسین امید از اشتغال 65 تا 70 درصد دانشآموختگان این دانشگاه خبر داد و بیان داشت: بر اساس نظرسنجی صورت گرفته از 100هزار دانشآموخته این دانشگاه بیش از 50درصد آنان پس از اتمام تحصیل مشغول به کار شدند و با توجه به آمار 15 الی 20درصدی افرادی که قبل از شروع به تحصیل مشغول به کار بودند به آمار 65 الی 70 درصدی شاغلین دانشآموخته دانشگاه جامع علمی کاربردی میرسیم.
وی ادامه داد: البته این درصد برای ما ایدهآل نیست، چرا که ما بایستی به اشتغال 100درصدی دانشآموختگان برسیم.
تخصیص وام 50 میلیون تومانی با کارمزد 2 درصد برای دانشآموختگان
محمدحسین امید افزود: ایجاد و توسعه مراکز نوآوری در دانشگاه جامع علمی و کاربردی در دستورکار قرار گرفته است و برای راهاندازی شرکتهای نوآوری ۵۰ میلیون وام با سود ۲ درصد از منابع خود دانشگاه پرداخت خواهد شد که در حال حاضر ۳۰ مرکز نوآوری ایجاد شده و ۲۹ مرکز در دست اقدام است ضمن اینکه تأیید فعالیت این شرکتها هم به دانشگاه علمی و کاربردی واگذار شده است.
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی با بیان اینکه راهاندازی مرکز آموزش مهارتی با برخی کشورهای مطرح دنیا که در این زمینه شناخته شدهاند که میتوان به آلمان، اتریش، استرالیا و روسیه اشاره کرد، گفت: ۵۰ درصد دانشجویان آلمانی آموزشهای مهارتی را در کنار آموزشهای تئوری فرا میگیرند، البته قرار است از محتوای درسی این آموزشهای مهارتی مراکز بینالمللی رشتههای مدنظر تأمین و از مدرسین بینالمللی استفاده شود، همچنین پذیرش دانشجویان هم به صورت ویژه و بررسی شده است.
وی ادامه داد: در آیندهای نزدیک و پس از نهایی شدن این توافقات جزئیات آن به اطلاع خواهد رسید.
محمدحسین امید همچنین از جذب دانشجوی خارجی در این دانشگاه خبر داد و اظهار داشت: برگزاری دورههای مشترک با شرکتهای بینالمللی در برنامه برخی مراکز قرار گرفته است.
اعلام نتایج سطحبندی مراکز علمی کاربردی تا پایان مردادماه
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی از اعلام نتایج سطحبندی مراکز علمی کاربردی تا پایان مرداد ماه سالجاری خبر داد و گفت: براساس سطح بندی انجام شده این مراکز به سه سطح یک، دو و سه تقسیم بندی خواهند شد و دانشجویان در سال جاری می توانند با آرامش خاطر بهترین مراکز را برای تحصیل انتخاب کنند.
وی از اختصاص شرایط ویژه برای مراکز سطح 1 گفت و بیان داشت: کاهش یک سوم هزینه بالادستی و تسهیل در جذب رشتههای جدید از جمله این تشویقات برای مراکز سطح 1 خواهد بود.
محمدحسین امید ادامه داد: مراکز علمی کاربردی که در رتبههای پایینتری قرار بگیرند، موظف هستند طی بازه زمانی مشخص رتبه خود را ارتقا بیابند، ضمن اینکه محدودیتهایی نیز در عرصه توسعه رشتهها برای این مراکز اعمال خواهد شد و در نهایت مراکزی که نتوانند در مهلت مشخص رتبه خود را ارتقا دهند، تعطیل میشوند.
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی از بازنگری محتوای آموزشی حدود ۸۰۰ رشته در مقاطع کاردانی و کارشناسی دانشگاه علمی کاربردی خبر داد و گفت: در این زمینه سامانهای طراحی شده و کارفرمایان، دانشجویان، مدرسین و بخشهای اقتصادی میتوانند در بازنگری محتوای درسی و برنامهریزی آموزشی اعلام نظر کنند و تصمیم داریم تا پایان سال تحصیلی ۹۸ – ۹۷ تمامی برنامههای درسی این دانشگاه مورد ارزیابی قرار بگیرند.
وی تصریح کرد: آمادگی لازم در محتوای آموزشی و برنامههای درسی دانشگاه جامع علمی کاربردی برای بهروزرسانی ادغام، تفکیک جدید و یا منسوخ شدن مراکز این دانشگاه وجود دارد و تلاش داریم خود را با دنیا همخوان کنیم.
محمدحسین امید از حذف برخی رشتهها در این دانشگاه خبر داد و گفت: برای مهرماه ۹۷ زیر ۶ هزار کد رشته در این دانشگاه تعیین شده، این در حالی است که سالهای قبل ۱۴ هزار کد رشته داشتیم که این تغییر نشاندهنده اصلاح برخی نظامهای آموزشی در این دانشگاه است.
تنها 10 درصد بودجه دانشگاه، دولتی است
وی با بیان اینکه فقط ۱۰ درصد بودجه دانشگاه جامع علمی کاربردی دولتی است گفت: ۹۰ درصد اصلی این بودجه از طریق هزینههای ثبتنام تأمین میشود.
محمدحسین امید همچنین در خصوص رشته کارشناسی ارشد این دانشگاه گفت: برای سال ۹۷ قطعاً پذیرش ارشد نخواهیم داشت ولی بسیار محدود در سال ۹۸ پذیرش کارشناسی ارشد در رشتههای خاص آن هم برای پروژههای کلان در کنار متخصصان آموزشهای لازم را خواهند دید.
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی با تاکید بر اینکه شهریه دریافتی این دانشگاه برای سال تحصیلی جدید حداکثر 10 درصد افزایش خواهد داشت، گفت: البته این میزان برای گروه صنعت و کشاورزی حداکثر 10 و برای گروه های مدیریت، خدمات اجتماعی و فرهنگ و هنر حداکثر 5 درصد خواهد، در واقع میزان رشد شهریه دریافتی از دانشجویان در سال تحصیلی جدید بسیار کمتر از نرخ تورم خواهد بود و در برخی رشتهها و برخی مراکز درصد افزایش پائینتر از این و در مواردی افزایشی نخواهد داشت.
مراکز علمی کاربردی دارای اساسنامه میشوند
وی در پایان از تدوین اساسنامه بسیاری از مراکز علمی کاربردی در کشور خبر داد و گفت: بعد از ۲۵ سال از تاسیس این دانشگاه مراکز علمی کاربردی ما اساسنامه نداشتند و ما به صورت دقیق نظارتی بر آنها نداشتیم، اما اکنون اساسنامه آنها در دست تهیه و به صورت رسمی در دفاتر اسناد رسمی ثبت خواهند شد.
انتهای پیام/4060
انتهای پیام/