صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۲۲:۲۷ - ۰۷ مرداد ۱۳۹۷

چگونگی مصرف روغن از دیدگاه طب اسلامی

یک محقق طب اسلامی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اعتقاد دارد کاهش مصرف روغن‌های طبیعی و استفاده از روغن‌های نباتی، چون روغن دانه سویا باعث کاهش باروری در زنان و مردان شده است.
کد خبر : 299669

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، حسن اکبری، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی درباره مصرف روغن‌های نباتی و مایع موجود در جامعه گفت: متاسفانه حدود ۷۰ سال است که رویه مصرف روغن‌های طبیعی کاهش پیدا کرده و جای خود را به روغن‌های صنعتی داده است که از جمله ترکیبات مضر آن، روغن دانه سویا است که عوارض زیادی برای بدن ایجاد می‌کند و به دلیل طبیعت سردی که این مواد دارند باعث کاهش عملکرد سلول‌ها در بدن می‌شوند.


وی ادامه داد: مواد فیتو استروژن در داخل دانه سویا که در روغن‌های صنعتی امروزی موجود است باعث کاهش تعداد اسپرم‌ها در آقایان شده و همچنین در خانم‌ها باعث می‌شود تا سیستم عادت ماهانه آن‌ها به هم ریزد و همین امر، ناباروری را در جامعه زیاد کرده است.


دبیر سابق انجمن آسیب‌شناسی ایران تصریح کرد: ماده کریپسین موجود در روغن‌ها باعث می‌شود تا هضم پروتوئین دچار اختلال شود و همین موجب شده است تا برخی جوان‌های امروزی دارای هیکل‌های نامیزان باشند.


این محقق طب اسلامی تصریح کرد: اختلال عملکرد تیروئید، سرطان لوزالمعده، لخته شدن خون در رگ‌ها، افزایش بیماری‌های قلبی و عروقی، کوتاهی قد در کودکان، آلزایمر، دیابت نوع یک در کودکان و دیابت نوع۲ در بزرگسالان از دیگر عوارض مصرف روغن‌های صنعتی است.


روغن‌های مورد استفاده در فست فود‌ها سرطان زاست


اکبری با اشاره خطر روغن‌های مورد استفاده در فست فود‌ها اظهار کرد: به شدت مواد آغشته به روغن‌های فست‌فود‌ها سمی و سرطان‌زا است و اگر خود فرد هم این مواد غذایی را مصرف نکند، احتمال ابتلا به سرطان ریه در این فرد به دلیل مجاورت با هوای خطرناک این روغن‌ها زیاد است.


کاربرد روغن پالم در تولید صابون و گریس است


عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان کاربرد روغن پالم در صابون و گریس تصریح کرد: کاربرد روغن پالم در اصل برای تولید صابون، لوسیون، کرم و گریس برای روان‌سازی سطوح استفاده می‌شود که متاسفانه امروزه کاربرد این روغن را روی روکش کاکائویی بستنی‌ها، کیک، تافی، پیراشکی می‌بینیم که جزء مضر‌ترین و بی‌کیفیت‌ترین روغن‌های دنیا است که باعث سکته مغزی در افراد می‌شود.


امام صادق (ع) روغن حیوانی را توصیه می‌کند


وی به جایگزین کردن روغن‌های طبیعی و سالم به جای استفاده از روغن‌های صنعتی و مضر اشاره کرد و گفت: بهترین روغن همان مصرف روغن‌های حیوانی است که امام صادق (ع) فرمودند: «هر آنقدر که از روغن‌های حیوانی می‌خورید به همان اندازه از بیماری‌هایتان کاسته می‌شود که بسیار برای بدن مفید است و فردی که روغن حیوانی نخورد در حقیقت سالم نیست.»


این متخصص آسیب‌شناسی سلولی ادامه داد: مصرف روغن کنجد، روغن زیتون، روغن کوهان شتر، روغن ارده و روغن حیوانی توصیه می‌شود که جایگزین روغن‌های سرطان زای صنعتی شود.


اکبری همچنین پاشیدن نمک در روغن داغ را اقدامی غلط دانست وخاطر نشان کرد: توصیه ما این است که مواد غذایی آغشته به روغن را در حرارت پایین تفت بدهند، چرا که در صورت داغ کردن با حرارت بالا، مواد حاوی روغن سمی می‌شود، همچنین در حرارت بالا اقدام به پاشیدن نمک نکنند که بسیار برای بدن عوارض دارد که ایجاد سرطان هم می‌کند.


منبع: ایکنا


انتهای پیام/4001


انتهای پیام/

ارسال نظر