صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۸:۱۳ - ۰۷ مرداد ۱۳۹۷

پیشرفته‌ترین ناو ارتش سعودی هم به «تیر غیب» گرفتار شد

ناو جنگی الدمام از طراحی پنهانکار برخوردار بوده و پیشرفته‌ترین شناور نیروی دریایی عربستان به شمار می‌رود که برای رزم ضد هوایی سفارش داده شده لذا مجهز به موشک ضدهوایی Aster ۱۵ و رادار Castor است.
کد خبر : 299612

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، هفته گذشته را می‌توان یک دوره کوتاه، اما طوفانی در تحولات جنگ یمن نامید؛ هفته‌ای که پهپاد‌ها و موشک‌های ضد کشتی در آن بازیگران نقش اول بودند چرا که یمنی‌ها اعلام کردند که در تنگه باب‌المندب، ناو جنگی سعودی Al Dammam را هدف قرار داده‌اند. در عین حال طرف سعودی مدعی شد که حوثی‌ها یک نفتکش این کشور را مورد اصابت قرار داده‌اند که البته این نفتکش آسیب زیادی ندیده است. البته هیچ‌کدام از طرفین درگیر برای ادعا خود سندی در قالب فیلم یا عکس ارائه نکرده‌اند.


از طرف دیگر کاربر معروف توییتر عربستان به اسم "مجتهد" که به افشاء اخبار سری و پشت پرده خاندان حاکم و کشور عربستان شهره است و در اکثریت مواقع، کد‌های دقیقی افشا می‌کند، اعلام کرد که کشتی هدف قرار گرفته، ناو جنگی بوده است. او در توییت خود نوشته است: "محمد بن سلمان ولیعهد سعودی برای اینکه به توانایی جنبش انصارالله در انهدام کشتی جنگی اذعان نکند، ادعا کرد که کشتی مورد نظر نفتکش بود. احمق درک نکرد که اعتراف به ناتوانی کامل از تامین امنیت باب‌المندب بعد از سه سال جنگ بسیار خطرناکتر از اعتراف به هدف قرار دادن کشتی جنگی است."


توییت مجتهد فعال عربستانی درباره این واقعه


پیش از این یک کشتی تدارکاتی اماراتی به نام SWIFT و یک ناو عربستانی دیگر به نام المدینه نیز توسط نیرو‌های مقاومت یمن هدف قرار گرفته بودند که به دلیل ارائه اسناد غیرقابل انکار توسط آنها، ارتش سعودی نتوانست آنرا انکار کند. اما این بار کدام شناور رزمی هدف قرار گرفته است؟
کلاس الریاض؛ سفارش ویژه سعودی‌ها به فرانسه


شناور‌های کلاس La Fayette ناو‌های چندمنظوره محافظ ساخت فرانسه هستند که غیر از نیروی دریایی این کشور به عربستان، تایوان و سنگاپور نیز صادر شده‌اند. ارتش سعودی ۳ فروند از ناو‌های این کلاس را به صورت خاص و با نیازمندی‌های ویژه مخصوص جنگ ضدهوایی سفارش داد که به کلاس "الریاض" معروف شدند که ارزش کل توافقی که بر مبنای آن این شناور‌ها نیز خریداری شده‌اند، ۳.۴ میلیارد دلار اعلام شده است. سه شناور این کلاس به نام الریاض، مکه و الدمام بین سال‌های ۲۰۰۲ تا ۲۰۰۴ میلادی به نیروی دریایی این کشور تحویل شده‌اند. الدمام نام استانی در شرق این کشور و در همسایگی خلیج فارس است. ناو الدمام با شماره بدنه ۸۱۶ در خدمت نیروی دریایی عربستان است. شماره بدنه ناو مکه ۸۱۴ و الریاض ۸۱۲ است.


این شناور به نسبت نمونه فرانسوی سنگین‌تر و از طول بیشتری برخوردار است. در گونه سفارش داده شده توسط ارتش سعودی، وزن در حدود ۴۷۰۰ تن و طول در حدود ۱۳۳ متر است. این اعداد در مدل فرانسوی ۳۶۰۰ تن و ۱۲۵ متر است. همان طور که اشاره شد این شناور توسط عربستانی‌ها برای رزم ضد هوایی سفارش داده شده و ۱۶ تیر موشک ضد هوایی Aster ۱۵ را حمل می‌کند. این موشک‌ها مخصوص درگیری با اهدافی مثل هواپیمای جنگی، پهپاد و موشک کروز تا فاصله ۳۰ کیلومتر و ارتفاع ۱۵ کیلومتر هستند. سه ناو این کلاس از طراحی پنهانکار برخوردار بوده و پیشرفته‌ترین شناور‌های نیروی دریایی عربستان به شمار می‌آیند.


ناو الدمام با شماره بدنه ۸۱۶


۸ تیر موشک کروز ضد کشتی اگزوست‌ام‌ام ۴۰ بلوک ۲، ۴ پرتابگر اژدر ۵۳۳ میلی متری با قابلیت پرتاب اژدر‌های سنگین اف ۱۷ ساخت فرانسه، ۲ توپ ۲۰ میلی متری و یک توپ ۷۶ میلی متری در جلوی ناو دیگر تسلیحات ۳ فروند ناو کلاس الریاض را تشکیل می‌دهند. در بخش سنسورها، رادار و سامانه مدیریت رزمی، این شناور از مجموعه تکنولوژی ساخت شرکت‌های فرانسوی مثل DCNS و تالس بهره می‌برد. رادار پالس داپلر Castor ۲ J. ساخت تالس در باند I. در کنار یک سیستم جستجو و کشف هدف فروسرخ اطلاعات لازم برای هدف گیری و درگیری تسلیحات این ناو را بر عهده دارد. همچنین این شناور مدرن، توان پذیرش یک فروند بالگرد در کلاس بالگرد‌هایی مثل سری دلفین یا NH ۹۰ را دارد.


این ناو در بخش پیشرانه از ۴ موتور دیزل هر کدام با قدرت ۷۷۴۰ اسب بخار بهره می‌برد، سرعت آن ۴۵ کیلومتر بر ساعت و برد آن حدود ۱۳ هزار کیلومتر است و خدمه ناو‌های کلاس الریاض نیز ۱۶۴ نفر اعلام شده‌اند.


با توجه به اینکه این شناور، با سامانه‌های مدرن فرانسوی تجهیز و آماده مقابله با حملاتی، چون موشک‌های کروز یا پهپاد بوده، موفقیت حمله موشکی نیرو‌های مسلح یمن به این شناور نشان می‌دهد تنها با یک شلیک، سیستم پر ادعا و گران قیمت فرانسوی شکست خورده و ناو صد‌ها میلیون دلاری سعودی، مورد اصبت قرار گرفته است. این موضوع ضمن اثبات قدرت موشکی نیرو‌های یمنی، ناکارآمدی سامانه‌های مشهور پدافندی کشوری، چون فرانسه که تبلیغات فراوانی در زمینه قدرت صنعت نظامی خود انجام می‌دهد را بار دیگر به اثبات رسانده و نشان خواهد داد وقتی موشک‌ها و پهپاد‌های یمنی که به مراتب از نمونه‌های موجود در ایران و لبنان قدیمی‌تر هستند، می‌توانند چنین موفقیت‌هایی را کسب کنند، رویارویی با قدرتی، چون نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران، چه نتیجه‌ای برایشان خواهد داشت.


منبع: مشرق نیوز


انتهای پیام/4001


انتهای پیام/

برچسب ها: جنگ یمن
ارسال نظر