صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۸:۴۵ - ۰۷ مرداد ۱۳۹۷

سلول‌های تومور سرطانی با فناوری نانو به دام می‌افتند

پژوهشگران با استفاده از نانوذرات مغناطیسی حاوی آنتی‌بادی موفق به جمع‌آوری سلول‌های تومور از جریان خون شدند.
کد خبر : 299379

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، محققان موفق به ساخت ابزار مغناطیسی شدند که قادر است سلول‌های تومور سرطانی را از جریان خون جمع‌آوری کند. این ابزار پتانسیل بالایی برای شناسایی زودهنگام سرطان دارد. محققان این پروژه سیمی ساختند که می‌تواند وارد رگ شود و با استفاده از نانوذرات مغناطیسی که روی آن قرار دارد، سلول‌های تومور سرطانی را به‌دام اندازد.


این گروه تحقیقاتی معتقدند که زیست‌نشانگرهای سرطان در جریان خون وجود دارند اما غلظت آنها بسیار کم است، به‌ طوری که در کل حجم خون، چند میلی‌لیتر از این زیست‌نشانگرها وجود دارند.


این سیم که بسیار نازک و کوچک است، روی خوک‌ آزمایش شده و نتایج نشان داده است که ۱۰ تا ۸۰ برابر بیشتر از روش‌های رایج توانایی به‌ دام انداختن سلول‌های سرطانی را دارد.


محققان با استفاده از این فناوری می‌توانند به تشخیص سرطان بپردازند و این بیماری به سرعت شناسایی شود. سام گامبهیر از محققان دانشگاه استنفورد در این خصوص معتقد است که این روش برای دیگر بیماری‌ها نیز قابل استفاده است و می‌توان سلول‌ها یا مولکول‌های مورد نظر را در خون پیدا کرد.


وی گفت: «برای مثال شما می‌توانید وجود عفونت باکتریایی، وجود DNA تومور در گردش خون یا سلول‌هایی نادر که عامل اصلی التهاب در بدن هستند را شناسایی کنید. این سیم و نانوذرات روی آن به ما کمک می‌کنند تا سیگنال‌هایی قوی ایجاد و از آن برای تشخیص بیماری استفاده کنیم».


وی خاطر نشان کرد: «این نانوذرات حاوی آنتی‌بادی‌هایی است که قادر به اتصال به سلول‌های تومور گردشی خون هستند. زمانی که سلول‌های شناور و نانوذرات به هم متصل شدند، با استفاده از اعمال میدان مغناطیسی می‌توان این نانوذرات را از بدن جمع‌آوری کرد. این سیم از رگ خارج شده و سلول‌های متصل به آن برای آنالیز مورد استفاده قرار می‌گیرند. این گروه تحقیقاتی با آزمایش روی خوک، از رگ نزدیک به گوش این حیوان برای وارد کردن سیم استفاده کردند».


منبع: مهر


انتهای پیام/4021


انتهای پیام/

ارسال نظر