صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۲۰:۳۰ - ۰۶ مرداد ۱۳۹۷

یک شکل سه‌بعدی جدید در بدن کشف شد

محققان هنگام مطالعه روی سلول‌های داخل بدن متوجه یک شکل سه‌بعدی جدید شدند که هنگام انحنا و سازماندهی سلول‌ها به وجود می‌آید. این شکل انرژی سلول‌ها را حفظ می‌کند.
کد خبر : 299316

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، محققان یک شکل هندسی جدید کشف کرده‌اند که از نظرها مخفی مانده بود.


گروهی از محققان هنگام مطالعه روی سلول‌هایی که به افزایش نطفه‌ها منجر می‌شود و در رگ‌های خونی و لایه‌های اعضای بدن وجود دارد، متوجه یک شکل سه‌بعدی شدند که هنگام انحنا و سازماندهی سلول‌ها به وجود می‌آید.


شکل جدید scutoid نام گرفته و به سلول‌های اپیتلیال اجازه می‌دهد به شیوه‌ای کارآمد خود را سازماندهی کنند. سلول‌های اپیتلیال بلوک‌های اولیه رشد نطفه هستند و باید بتوانند در برابر فرایند پیچش و فشردگی مقاومت کنند که هنگام تشکل عضو ایجاد می‌شود.


در تحقیق جدید دانشمندان متوجه شدند فرآیند رشد نطفه متکی به شکلی تعریف نشده است. این شکل سبب می‌شود سلول‌ها بیشترین ثبات را داشته باشند. همزمان انرژی سلول‌ها نیز حفظ می‌شود.


محققان با استفاده از مدل‌های رایانه در نمودار Voronoi ماهیت اصلی این شکل را بررسی کردند.


این دانشمندان می‌گویند: «مدل ما پیش‌بینی کرد همزمان با افزایش انحنای بافت، علاوه بر اشکال شبیه ستون و بطری، نمونه‌های دیگری نیز به وجود می‌آید. ما با تعجب متوجه شکل هندسی نوینی شدیم که حتی نام ندارد».


به هر حال محققان سازماندهی سه‌بعدی بافت را در حیوانات مختلف بررسی کردند و متوجه شدند سلول‌ها شکل پیش‌بینی شده در مدل رایانه‌ای را به خود می‌گیرند.


آنها شکل هندسی تازه کشف شده را scutoid نامیدند. پیش از این تصور می‌شد، انبوه سلول‌ها هنگام کنار هم قرار گرفتن، شکلی شبیه ستون یا بطری دارند.


مولفان این تحقیق نوشته‌اند توانایی مهندسی بافت و اعضای بدن در آینده متکی به قدرت درک، کنترل و سازماندهی سه‌بعدی سلول‌هاست.


منبع: مهر


انتهای پیام/4056


انتهای پیام/

برچسب ها: سه‌بعدی
ارسال نظر