ساخت ترانزیستوری به اندازه یک مولکول
به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از Engadget، یک تیم تحقیقاتی بینالمللی برای نخستین بار توانستند یک مولکول بسازند که زمانی که با اتمهای باردار احاطه میشود، همانند یک ترانزیستور اثر میدان عمل میکند.
این ترانزیستور از یک مولکول فتالوسیانین مس، چند اتم ایندیم و پوششی از آرسنید ایندیم درست شده است. فتالوسیانین (Phthalocyanine) از لغت یونانی نفتا (rock oil) وblue oil) cyanine) گرفته شده است. ماده سوختنی rock و (oil) از بابیلونین آسفالت فراهم میشود و اولین بار این لغت را هومر استفاده کرده است.
فتالوسیانین برای اولین بار در سال ۱۹۰۷ به وسیله براون وچرنیاک در کمپانی گاز متروپلیتن شمالی در لندن به عنوان فراوردههای جانبی در تهیه آرتوسیانوبنزآمید از فتالیمید و آنهیدرید استیک بهدست آمد.
چالش بزرگ تیم برای ساخت این ترانزیستور، رهایی از مکانیزمهای معمول یک ترانزیستور است که در آن، یک اثر میدان به واسطه مدولاسیون دروازه کنترل میشود. اما در این ترانزیستور جدید نیاز به تغییر فواصل این دروازه (که در این مورد همان اتمها هستند) برای مدوله کردن جریان الکتریسیته وجود دارد.
محققان این ترانزیستور را در شرایطی نزدیک به خلاء کامل و در دمایی نزدیک به صفر مطلق درست کردهاند. آنها معتقدند که ساخت این ترانزیستور انقلابی در صنعت الکترونیک به وجود خواهد آورد و میتوان وسایل الکترونیک مینیاتوری با این ترانزیستور ساخت.
مترجم: نسترن صائبی
انتهای پیام/