صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۵۴ - ۰۵ مرداد ۱۳۹۴
از سوی یک تیم تحقیقاتی بین‌المللی انجام شد

ساخت ترانزیستوری به اندازه یک مولکول

تا به حال به این موضوع فکر کرده‌اید که نیمه‌هادی‌هایی که در ترانزیستورها، دیودها و آی‌سی‌ها به کار می‌رود و انقلاب عظیمی نیز در علم الکترونیک ایجاد کرده است تا چه می‌توانند کوچک باشند؟ یک تیم تحقیقاتی توانسته‌اند کوچک‌ترین نیمه‌هادی‌‌ای را که تصور می‌کنید، بسازند: نیمه‌رسانای مولکولی!
کد خبر : 29901

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از Engadget، یک تیم تحقیقاتی بین‌المللی برای نخستین بار توانستند یک مولکول بسازند که زمانی که با اتم‌های باردار احاطه می‌شود، همانند یک ترانزیستور اثر میدان عمل می‌کند.


این ترانزیستور از یک مولکول فتالوسیانین مس، چند اتم ایندیم و پوششی از آرسنید ایندیم درست شده است. فتالوسیانین (Phthalocyanine) از لغت یونانی نفتا (rock oil) وblue oil) cyanine) گرفته شده است. ماده سوختنی rock و (oil) از بابیلونین آسفالت فراهم می‌شود و اولین بار این لغت را هومر استفاده کرده است.


فتالوسیانین برای اولین بار در سال ۱۹۰۷ به وسیله براون وچرنیاک در کمپانی گاز متروپلیتن شمالی در لندن به عنوان فراورده‌های جانبی در تهیه آرتوسیانوبنزآمید از فتالیمید و آنهیدرید استیک به‌دست آمد.


چالش بزرگ تیم برای ساخت این ترانزیستور، رهایی از مکانیزم‌های معمول یک ترانزیستور است که در آن، یک اثر میدان به واسطه مدولاسیون دروازه کنترل می‌شود. اما در این ترانزیستور جدید نیاز به تغییر فواصل این دروازه (که در این مورد همان اتم‌ها هستند) برای مدوله کردن جریان الکتریسیته وجود دارد.


محققان این ترانزیستور را در شرایطی نزدیک به خلاء کامل و در دمایی نزدیک به صفر مطلق درست کرده‌اند. آنها معتقدند که ساخت این ترانزیستور انقلابی در صنعت الکترونیک به وجود خواهد آورد و می‌توان وسایل الکترونیک مینیاتوری با این ترانزیستور ساخت.


مترجم: نسترن صائبی




انتهای پیام/

ارسال نظر