صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۷:۳۰ - ۰۴ مرداد ۱۳۹۷

جوان اصلاح‌طلب چگونه برابر جوان گرایی ایستادگی می‌کند؟

اصلاح قانون منع به کارگیری بازنشستگان که با استقبال جوانان همراه بود، با واکنش منفی برخی از اصلاح‌طلبان مواجه شده است.
کد خبر : 298825

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، جوانگرایی همواره از جمله شعار‌های گروه‌های سیاسی مختلف بوده است اما در مقام عمل این شعار چنان رنگ می‌بازد و با بهانه‌های مختلف روبرو می‌شود که گویی در پس این همه شعار هیچ اعتقادی وجود ندارد. روزآمدی، استفاده از تکنیک‌ها و ایده‌های نو، انگیزه و توان بیشتر برای پیشبرد اهداف و کار‌ها و همچنین عملگرا بودن به جای محافظه کار بودن از جمله ویژگی‌های جوان گرایی عنوان می‌شود.


اخیرا قانون منع به کارگیری بازنشتگان در سطوح مدیریتی مورد اصلاح قرار گرفت و محدودیت‌های تازه‌ای برای این قانون اعمال شد. این قانون با شور و حال خاصی در فضای مجازی توسط جوانان پیگیری شد. استقبال جوانان از این قانون نشان داد که نسل تازه چه نگاهی به مسئله مدیریت بخش‌های مختلف کشور دارد. انگیزه‌ای که خواهان تحول و تغییر بنیادین است و مشکلات امروز که هر روز تشدید می‌شود و از سوی دیگر شاهد آن هستیم که برنامه‌ای برای مقابله با این مشکلات وجود ندارد، اعتقاد به تغییرات نسلی در سطوح مختلف مدیریتی را تقویت کرده است.


همچنین این قانون ابعاد مختلفی از حضور مدیران بازنشسته را نشان می‌دهد. اخیرا دوباره آمار عجیبی از بازنشسته‌هایی که باید از پست‌های مدیریتی کنار بروند، منتشر شده است.


در این رابطه، «حسین مقصودی»، عضو کمیسیون شورا‌ها و امور داخلی کشور مجلس گفت: «دولت و مجلس رویکرد مثبتی در جلوگیری از به کارگیری بازنشستگان در پست‌های مدیریتی دارند. طبق آمار غیررسمی حدود ۱۷ استاندار، نزدیک به ۸۰ معاون استاندار و یک هزار و ۲۰۰ مدیر بازنشسته باید از پست‌های مدیریتی خود کار روند. البته لابی‌های بسیاری توسط مدیران بازنشسته درمجلس برای جلوگیری از تصویب این قانون صورت گرفت، اما مجلس تحت تاثیر این فضا قرارنگرفت.»


البته دولت خود در ابتدا قول استفاده ازجوانان را در بخش‌های مدیریتی داده بود. «حسن روحانی» در اولین نشست رسانه‌ای خود بعد از پیروزی قول جوانگرایی داد. نمایندگان مجلس و گروه‌های سیاسی مختلف نیز از رئیس جمهور خواستند که به جوانگرایی در کابینه خود بپردازد. اما به جز یکی از وزراء دیگر اعضای کابینه سن و سال بالایی دارند.


همچنین دیده می‌شود که کسانی که خود شعار جوانگرایی می‌دهد در مقام عمل به شعار‌های خود پشت پا می‌زنند. یکی از این موارد صحبت‌های عضو جوان شورای شهر تهران درخصوص باقی ماندن «محمد علی افشانی»، شهردار تهران در پست خود است.


برخی مطرح می‌کنند با احتساب قانون منع به کارگیری بازنشسته‌ها افشانی هم بایستی از شهرداری تهران خداحافظی کند اما «حجت نظری» عضو اصلاح طلب شورای شهر تهران که خود یکی از جوانانی است که به تازگی منتخب مردم شده است، شهردار تهران را از این قانون استثنا کرده و بیان می‌کند: «افشانی قبل از رسیدن سن بازنشستگی، بازخرید کرده بود و علاوه بر آن، سوابق ایثارگری نیز به ایشان کمک خواهد کرد. به همین دلیل مشمول این قانون نمی‌شوند و می‌توانند درخواست اعاده به کار بدهند؛ لذا هیچ منع قانونی برای ادامه کار ایشان وجود نخواهد داشت.»


البته این دفاع نظری از افشانی یک سبقه حزبی نیز دارد؛ چراکه افشانی عضو حزب «اعتماد ملی» است، حزبی که حجت نظری هم به عنوان دبیر دفتر سیاسی این حزب در کنار کار در شورای شهر فعالیت می‌کند.


به هر جهت این گونه استثنا قائل شدن می‌تواند عمومیت یابد و هر مدیر بازنشسته دیگری خود را در قالب این استثنا ببیند و همین موضوع سبب می‌شود که همیشه در برخورد با قوانین استثنا قائل شد و قانون‌های مختلف از کارکرد اصلی خود باز بمانند.


شورای شهر تهران در انتخاب شهردار نیز با مشکلات بسیاری روبرو بوده است که این قانون نیز این مشکلات را تشدید می‌کند. بعد از حضور ناموفق نجفی در شهرداری تهران و جایگزینی افشانی بعد از چند ماه پر جنجال حالا این قانون سد راه افشانی برای باقی ماندن در شهرداری تهران شده است. این موضوع عملکرد شورای شهری‌های اصلاح طلب را با چالش جدی روبرو می‌کند و از این رو به نظر می‌رسد شورای شهری‌ها برای دور زدن این قانون تلاش‌های زیادی را انجام دهند.


به هر جهت با این رویه مجلس شورای اسلامی بایستی رویکرد سفت و سخت تری برای اعمال نظارت خود برای اجرای صحیح قانون منع به کارگیری بازنشسته‌ها که اخیرا اصلاح و محدودتر شده است، داشته باشد. امید‌های زیادی در مردم و بخصوص جوانان با تصویب این قانون زنده شد و مردم به دنبال اجرای صحیح آن هستند و این استثنا قائل شدن‌ها باعث زمین خوردن و ناامیدی مردم از قوانین کشور می‌شود.


منبع: جهان نیوز


انتهای پیام/4001


انتهای پیام/

ارسال نظر