صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۲۰:۳۳ - ۰۳ مرداد ۱۳۹۷
آمریکا هیچ‌گاه تغییر نمی‌کند؛

اسنادی زنده از دشمنی آمریکا با ملت ایران

دشمنی 40 ساله ایالات متحده با مردم ایران نشان می‌دهد، برخلاف تمام اقدامات مداخله جویانه علیه مردم ایران هر گونه تهدید و تحریم با مقاومت مردمی مواجه شده و مانعی در جهت تحقق پیشرفت ملت ایران نخواهد بود.
کد خبر : 298608

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، با گذشت چهار دهه از پیروزی انقلاب اسلامی دهه، یکی از مناقشه‏ انگیزترین مباحث سیاست خارجی، در روابط خارجی تهران واشنگتن تعریف می‌گردد و در این بین رویکرد ضد ایرانی دولت ایالات متحده بر دامنه دشمنی کاخ سفید افزوده است. اسناد و مدارک تاریخی نیز گواه این مطلب است، دولت ایالات متحده از آغاز مناسبات سیاسی خود با ایران مداخله در امور داخلی ما سرخط تمام اقدامات خود قرار داده است.


رویکرد خصمانه واشنگتن علیه مردم ایران با توجه به پیشینه بسیار خسارت‏بار ارتباط با این کشور، مانع از آن است ملت بزرگ و نظام ‏ مستقل ایران بخواهند در‌های رابطه را بر روی دولت آمریکا را به این سادگی‌ها بگشایند.


با ذکر این مقدمه نگاهی گذرا می‌اندازیم به مهمترین تهدیدات و اقدامات آمریکا طی پنجاه سال علیه ملت‏بزرگ و متمدن ایران زمین که قدمت آن چندین برابر تاریخچه سیاسی اجتماعی کشور آمریکاست.


۱. کودتای ۲۸ مرداد


کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ که با توطئه انگلیسی آمریکایی در اردیبهشت ماه ۱۳۳۰ (مه ۱۹۵۱ م) شکل گرفت و منجر به ساقط شدن دولت مصدق و مصادره شدن نهضت «ملی کردن صنعت نفت‏» شد. بنابر اعتراف آمریکایی‏ها و اسناد منتشر شده سازمان سیا و وزارت خارجه کاخ سفید در سال ۱۳۷۹ شمسی نمایندگان دستگاه امنیتی انگلیس، موضوع براندازی دولت مصدق و جایگزین کردن یک حکومت کاملا وابسته را به نمایندگان سیا پیشنهاد کردند که با پاسخ مثبت آن‌ها مواجه و در نهایت عملیاتی شد.


۲. بازگرداندن شاه به ایران و حمایت از او


پس از کودتای ۲۸ مرداد اقدامات مداخله جویانه آمریکا در ایران وارد مرحله جدیدی شد و آمریکایی‏ها با بازگرداندن شاه پس از کودتا با تمام توان، از پهلوی کردند. مقامات واشنگتن دقیقا ۱۲ روز پس از کودتای ۲۸ مرداد، به درخواست شاه ۷۰ میلیون دلار و سه سال بعد ۲۵۰ میلیون دلار وام پرداخت کردند.


۳. تحمیل کاپیتولاسیون اقدامی تحقیرآمیز علیه مردم ایران


تحمیل قانون کاپیتولاسیون به شاه در سال ۱۳۴۳ از اقدامات تحقیرآمیز دولت ایالات متحده امریکا علیه ملت ایران بود که به موجب آن، دستگاه قضایی ایران حق نداشت هیچ‏یک از مستشاران، نظامیان، کارمندان و کارکنان امریکایی را تحت پیگرد قانونی قرار دهد.


۴. آمریکا مانعی بر سر راه انقلاب


با اوج‏گیری انقلاب اسلامی ایران به رهبری امام خمینی‏ (ره) در حالی که ملت ایران یکپارچه و یکصدا نابودی شاه را فریاد می‏کرد، کاخ سفید تلاش زیادی کرد به هر شکل ممکن، رژیم شاه را پابرجا نگه دارد.
از این رو کارتر رئیس وقت آمریکا، یک سال قبل از پیروزی انقلاب اسلامی (دی ماه ۱۳۵۶) با نادیده گرفتن واقعیت‌های جامعه ایرانی، در جریان یک سفر به ایران، این کشور را «جزیره ثبات‏» در یکی از آشوبزده‏ترین نقاط جهان توصیف کرد و علاقه خود را نسبت‏ به رژیم دیکتاتوری شاه چنین بیان نمود.


۵. جنایت خونین ۱۷ شهریور


با اوج گیری نهضت مردمی ایران علیه رژیم پهلوی، در جریان واقعه ۱۷ شهریور ۱۳۵۷ که جمعیت کثیری از تظاهرکنندگان به دست مزدوران شاه به شهادت رسیدند، دولت آمریکا نه تنها سکوت پیشه کرد، بلکه کارتر یک شب پس از این فاجعه خونین، طی تماس تلفنی با شاه، در حالی که از عواقب رفتار خشونت‏بارش در این روز و اوجگیری مخالفت‌ها بشدت نگران و مضطرب بود، حمایت کامل خود را از حکومت وی اعلام کرد.


۶. حمله نظامی به ایران


حمله نظامی آمریکا به طبس با هدف آزاد سازی گروگان‌های لانه جاسوسی در پنچم اردیبهشت ۵۹ پس از ماجرای تسخیر سفارت آمریکا در تهران توسط دانشجویان شکل گرفت، اما با ناکامی این عملیات حیثیت جهانی آمریکا به شدت خدشه‏دار و ابهت این ابرقدرت در هم شکست.


۷. کودتای نقاب


از جمله اقدامات براندازانه کاخ سفید پس از شکست‏حمله نظامی به طبس، طرح‏ریزی کودتای «نقاب» در هجدهم تیرماه ۱۳۵۹ بود که قبل از هر اقدامی با شکست مواجه شد. دولت آمریکا برای طرح‏ریزی و اجرای این کودتا، هزینه‏‌های سنگینی در نظر گرفته بود.


۸. حصر اقتصادی و اجرای تحریم‌های گسترده ضد ایرانی


اقدامات تحریمی علیه نظام جمهوری اسلامی از سال ۱۳۵۹ توسط آمریکا کلید خورد و آن‌ها با حصر اقتصادی ایران که تاکنون ادامه داشته است همه ساله با جعل قوانین تحریمی بیشتر، مبادرت به تضعیف نظام مالی و پولی کشورمان می‌کنند.


آمریکایی‏ها تا امروز اموال و دارایی‌های ایران را، مصادره کردند و حساب‌های بانکی ایران را به طور کامل مسدود نمودند. در تداوم این سیاست، دولت ایالات متحده امریکا با هدف به زانو درآوردن نظام اسلامی ایران، سیاست «مهار» را در پیش گرفته، اما تا این لحظه با مقاومت مردم این سیاست راه به جایی نبرده است.


۹. تحریک عراق به تجاوز به ایران


مقامات آمریکا پس از شکست‏سنگین در کودتای «نوژه‏»، تحرکات شدیدی را برای ترغیب صدام به جنگ با ایران آغاز کردند. برژینسکی، مشاور امنیت ملی امریکا، برای آماده سازی عراق برای شروع جنگ و اطلاع‏رسانی به این کشور، سفر‌های محرمانه متعددی در اوایل دهه ۸۰ میلادی به بغداد کرد.


صدام حسین که پس از سقوط شاه، علاقه وافری به ژاندارمی آمریکا در منطقه از خود نشان می‏داد در نهایت در سی و یکم شهریور ۱۳۵۹ حملات وسیع و گسترده‏ای را به ایران آغاز نمود و با حمایت آمریکا هشت‏سال تمام، جمهوری اسلامی را درگیر خطرناکترین و طولانی‏ترین نبرد پس از جنگ جهانی دوم کرد.


۱۰. ورود مستقیم آمریکا به جنگ ایران و عراق در خلیج فارس


نظامیان آمریکایی در حمایت از ارتش بعث عراق در شرایطی که ایران به یک برتری نظامی نسبت‏به عراق دست‏یافته بود، حتی از مداخله مستقیم نظامی علیه مردم ایران کوتاهی نکردند. حمایت از عراق در جنگ، علاوه بر تجهیز تسلیحاتی، به حضور نظامی در خلیج فارس و سپس درگیری نظامی منجر شد.


در تاریخ ۳۰ شهریور ۱۳۶۶ هنگامی که مقام معظم رهبری، به عنوان رئیس جمهور وقت‏برای شرکت در چهل و دومین اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد عازم نیویورک بود، آمریکایی‏ها برای تحت الشعاع قرار دادن تلاش‏های سیاسی جمهوری اسلامی ایران در عرصه بین‏المللی کشتی تدارکاتی هشتصد تنی «ایران اجر» را توسط دو فروند بالگرد نظامی، مورد حمله قرار دادند.


دو هفته بعد (۱۶ مهر ۱۳۶۶) نیز بالگرد‌های امریکایی در تهاجمی دیگر، قایق‌های گشتی سپاه پاسداران را که در آب‌های خلیج‏فارس مشغول گشت‏زنی بودند، مورد حمله قرار دادند.


همچنین تهاجم وحشیانه ناو‌های آمریکایی به ناوچه «سهند» و حمله نظامی امریکا به سکو‌های نفتی ایران از دیگر اقدامات مستقیم نظامی امریکا در طول جنگ تحمیلی بود.


۱۱. ایرباس ایرانی مقصد بعدی موشک‌های آمریکایی


یکی از اقدامات وحشیانه آمریکا در اواخر جنگ تحمیلی، که از عمق خصومت آمریکایی‏ها نسبت‏به مردم ایران حکایت می‏کند، حمله ناو وینسنس به هواپیمای مسافربری ایرباس جمهوری اسلامی ایران در تاریخ ۱۲ تیر ماه ۱۳۶۷/۳ ژوئیه ۱۹۸۸ است. این هواپیما با ۲۹۰ مسافر غیر نظامی از بندر عباس به مقصد دبی در حالی که هنوز سقف ارتفاع پرواز مورد نظر را به دست نیاورده بود، ناگهان بر فراز آب‌های ایران هدف دو فروند موشک قرار گرفت و منهدم شد و تمام سرنشینان آن به شهادت رسیدند.


۱۲. هدایت و پشتیبانی نیرو‌های ضد انقلاب


پس از پیروزی انقلاب اسلامی، ایالات متحده تلاش کرد تا جنبش‌هایی تحت عنوان «جنبش‌های تجزیه طلبانه‏» در غرب، جنوب و شمال کشور سازماندهی و علیه نظام تحریک کند. به همین دلیل، نظام جمهوری اسلامی در بخش‌هایی از کشور همچون کردستان، خوزستان، ترکمن صحرا، آذربایجان، سیستان و بلوچستان تا مدت‌ها با چنین جریان‌هایی درگیر بود. ولی در نهایت این سیاست آمریکا هم نتیجه‌ای جز دیگر اقدامات خصمانه آن در بر نداشت.


افزون بر این، منافقین نیز از هنگام ورود به فاز شورش‌های مسلحانه و عملیات‌های تروریستی بسیار وسیع از سال ۱۳۶۰ به بعد، تحت‏حمایت‏خاص دولت آمریکا قرار گرفتند و در طول چهار دهه پس از پیروزی انقلاب، با تقویت و پشتیبانی مادی و معنوی گروه‏های تروریستی، که به ایجاد رعب و وحشت، گسترش دامنه ناامنی در کشور و حذف شخصیت‌های برجسته نظام روی آورده‏اند، تا جمهوری اسلامی را با یک بحران امنیتی و مدیریتی مواجه سازند.


۱۳. طرح ادعا‌های بی‌اساس علیه ایران


پس از شکست حمایت هشت‏ساله‏ آمریکا از عراق و ناکامی در ورود مستقیم در جنگ با ایران، واشنگتن به جنگ روانی علیه ایران روی آورد و به فضاسازی سیاسی و بمباران تبلیغاتی شدید علیه ایران پرداخت.


در طول این سال‌ها بلندگو‌های خبر پراکنی آمریکا همچون صدای آمریکا - بی بی سی فارسی با طرح مستمر ادعا‌هایی بی‏اساس، همچون «نقض حقوق بشر» در ایران، «حمایت ایران از تروریسم و گروه‏های تروریستی در جهان‏»، «تلاش ایران برای دستیابی به سلاح‌های کشتار جمعی‏» و «اختلال در روند صلح خاورمیانه‏»، کوشید تا هم نظام جمهوری اسلامی را از لحاظ سیاسی منزوی سازد و هم مانع پیشرفت آن در زمینه تکنولوژی هسته‏ای و فناوری‌های نوین در زمینه‏های فضایی، موشکی و دفاعی شود. علی رغم اینکه همچنان چنین رویکردی پشت سد نفوذناپذیری ایران جا خوش کرده، اما همچنان به اشکال مختلف دنبال می‌شود.


۱۴. تحریک ارضی و نفتی همسایگان


مخالفت از عبور خطوط لوله نفت و گاز آسیای میانه از خاک ایران و اعمال فشار بر دولت ترکیه برای لغو قرارداد ۲۰ میلیارد دلاری خرید گاز از کشورمان از دیگر اقدامات شکست خورده کاخ سفید بشمار می‌ورد.
بعلاوه تحریک همسایگان، بخصوص امارات متحده عربی، برای طرح ادعا‌های ارضی در خصوص جزایر سه گانه ایرانی در خلیج فارس و تلاش برای عمیق‌تر کردن شکاف میان ریاض – تهران بعنوان دو قدرت منطقه‌ای، رویکردی است که در طول این چهل سال هیچگاه آمریکایی‌ها از آن غافل نبوده‌اند.


۱۵. اشاعه تروریسم القاعده وداعش برای فروپاشی ایران


مسلط کردن اسلام گرایان افراطی القاعده و طالبان بر افغانستان در ابتدای هزاره دوم به منظور مخدوش جلوه دادن چهره اسلام و گسترش تروریسم، به زعم بسیاری از تحلیلگران و نخبگان سیاسی جهان با هدف ناامن کردن مرز‌های امن ایران توسط سرویس‌های جاسوسی آمریکا و غرب صورت گرفت.


با سیاست‌های دفاعی و اشراف اطلاعاتی جمهوری اسلامی ایران این پروژه نیز ناکام ماند و تنها منجر به ظهور افراطی گری و کشتار هزاران تن از مردم بی گناه در منطقه شد. اما در عین ناکامی، پنتاگون و سیا از تحولات داخلی سوریه و عراق از سال ۲۰۱۱ بهره جست و برای هر چه ناامن‌تر کردن نقاط پیرامونی ایران با جمع آوری جنگجویان و مزدوران کشور‌های عربی - آفریقایی و اروپایی اقدام به تاسیس دولت تروریستی داعش کرد.


۱۵ گانه‌ای که به آن اشاره شد تنها بخش کوچکی از اقدامات خصمانه آمریکا ضد مردم ایران بود و امروز سیاست‌های افسارگسیخته در قالب جنگ نرم علیه ایران گونه دیگری به خود گرفته است. با این حال ایران با تشکیل محور مقاومت در منطقه و شکست دادن تروریست‌ها در سوریه و عراق، رسما پایان داعش در منطقه را اعلام کرد. ولی این پایان کار نبود.


ایالات متحده که خود را ناکام در طرح‌های براندازانه ایران پیدا می‌کرد با روی کار آمدن دولت افراطی ترامپ، گوی ایران ستیزی را از دیگر دولت‌های آمریکا ربود و چند روزی است با هزیان گویی‌های گاه و بی گاه در «توئیتر» و فضای مجازی تلاش می‌کند خود را دوستدار مردم ایران جلوه دهد.


نگاهی گذرا بر چهار دهه روح پلید امپریالیسم بین الملل آمریکا که امروز جلوه دیگری از خود در برجام و توافق هسته‌ای را نشان داد، ایرانیان را به این درک رسانده که آمریکا هیچگاه خیر این مرز و بوم را نخواسته و نخواهد خواست.
صهیونیسم بین الملل به سردمداری آمریکا در شرایطی که در برابر ملت ایران متحمل شکست‌های سنگینی شده، اما باز هم دست از توطئه و تهدید برنداشته و در پی تصفیه حساب با ملت ایران است. البته این بار با استفاده از ابزاری همچون دونالد ترامپ.


باید اذعان کرد، نتیجه تهدیدات ترامپ و دوستان منطقه ایش از هم اکنون روشن است...، اما آقای ترامپ سقوط امپریالیسم آمریکا از آنچه در اخبار می‌شنوی به تو نزدیک‌تر است... لاف زنی هایت البته برای شیرین‌تر شدن لحظات ایرانیان خالی از لطف نیست.


منبع: جام‌جم آنلاین


انتهای پیام/4001


انتهای پیام/

ارسال نظر
نظرات بینندگان 0 نظر
ناشناس
14:49 - 1397/11/13
اولا ملت بزرگ ایران رهروامام خود رهبر خود وحافظ خون شهیدانی است که تمام بدست امریکا بوده است ونفرت ملت عزیز ایران درطلوع چهل سالگی انقلاب ودر یوم اله 22بهمن نه تنها به گوش جهانیان بلکه وجود استبکار امریکا رابه لرزه درخواهد اورد .مرگ بر امریکا مرگ براسراییل شعارماست تازنده ایم وتاامت اسلام زنده است انقلاب زنده خواهد بود جانمان فدای اسلام ورهبری وانقلاب خواهد شد ولی امریکا خوب فهمیده اگر درگ فهم داشته باشد به فرموده امام ورهبری هیچ غلطی نمیکند چون تا الاان غلط زیادی داشته است چکار کرده ایا توانسته است وحدت مارا خدشه دار کند پس تاوحدت ما وجوددارد هیچ دشمنی به ماضربه نخواهد زد انشااله