ضربالأجل ایران برای تصمیم نهایی اروپا در قبال برجام/ چهار راهبرد در روابط ایران و اروپا
حشمتالله فلاحتپیشه در گفتوگو با خبرنگار حوزه مجلس خبرگزاری آنا، درباره بسته پیشنهادی اروپا و اینکه دولت تا چه زمان منتظر تصمیمگیری اروپا خواهد ماند، اظهار کرد: بسته پیشنهادی اروپا حاوی یک سری مطالب کلی بود که باید تبدیل به تصمیم شود.
وی افزود: نخستین تصمیم الزام صندوق سرمایه گذاری اروپا برای کار در ایران بود که با رای 80 درصدی پارلمان اروپا مواجه شد.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با تصریح اینکه تصمیم دیگری تحت عنوان به روزرسانی قانون انسداد در انتظار رای پارلمان اروپاست، گفت: در قالب این قانون اروپا موظف میشود پول جریمه شرکتهایی که با ایران همکاری میکنند و مورد جریمه آمریکا قرار میگیرند را بدهد تا شرکتها بتوانند با ایران کار کنند.
فلاحتپیشه با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی ایران همچنین انتظار دارد بتواند در زمینه انرژی مبادلات پایداری را با اروپاییها داشته باشد، اظهار کرد: موضوع بعدی که پارلمان اروپا باید در مورد آن تصمیم بگیرد، سرمایهگذاری در حوزههای مختلف نفت و گاز ایران است که مواردش باید به صورت الزامی شکل بگیرد.
این نماینده مجلس تاکید کرد: مبادلات بانکی و مالی هم از مواردی است که اروپاییها کلیاتی را در این زمینه مطرح کردند؛ ولی این کلیات هنوز تبدیل به امر مصداقی نشده است؛ یعنی اثر اقتصادی لازمه را برای جمهوری اسلامی ایران نداشته و ما همچنان در قبال آن توقعاتی داریم.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران هم تعهداتی را در قبال اروپا پذیرفته که اینها فقط تعهدات برجامی نیست.
تعهدات غیربرجامی ایران در قبال اروپا
وی اضافه کرد: ایرانیان در گذشته برای اینکه مانع از ترانزیت مواد مخدر، قاچاق انسان، اسلحه شوند و از ترویسم جلوگیری کند، خون دادهاند. اروپاییها هم این نگرانی را دارند؛ آمریکاییها به دلیل دور بودن مرزهایشان ارزش این مسأله را درک نمیکنند؛ بنابراین اروپا حاضر شده در کلیات پای برجام بماند. چرا که جزیره ثبات ایران مهمترین سود را به امنیت اروپا میرساند.
فلاحتپیشه تاکید کرد: آنچه برای ایران مهم است، اینکه اروپا بتواند زمانی تعهداتش را عملی کند که این تصمیم آنان نوعی همپوشانی با تهدیدهای آمریکا داشته باشد؛ یعنی به طور مشخص همزمان با عملی شدن تحریمهای آمریکا حمایت اروپا از ایران هم عملی شود.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاستخارجی مجلس خاطرنشان کرد: رئیسجمهور مسائل کلان را از سفرا میخواهد؛ اما چیزی که مجلس از سفیران جمهوری اسلامی ایران در کشورهای دیگر انتظار دارد این است که مبادلات با کشورهایی که با آنها چالش راهبردی نداریم تقویت شده و از هر گونه تنشزدایی دوری شود. چرا که در شرایط کنونی تنش مهمترین دام برای ایران است.
وی گفت: کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس هر سه ماه یکبار گزارشی از نحوه مبادلات اقتصادی سفیران خواهد گرفت و این را از مسئولان وزارت امور خارجه طلب خواهیم کرد.
انتهای پیام/4034/ 4003
انتهای پیام/