صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۳۸ - ۰۳ مرداد ۱۳۹۷

ارزی که باعث رونق سفر خارجی شد/ دلیل تغییر شیوه ارائه ارز مسافرتی

تکلیف ارز مسافرتی درحالی مشخص خواهد شد که متولیان از جمله معاون گردشگری معتقدند که این ارز مشوق سفر برای خروج مسافران از کشور است نه رونق گردشگری ورودی.
کد خبر : 298350

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، تکلیف ارز مسافرتی آنطور که در خبرها آمده روز چهارشنبه مشخص خواهد شد. مدیر کل سیاست‌ها و مقررات ارزی بانک مرکزی با اشاره به اینکه فعلا پرداخت ارز مسافرتی از طریق پنج بانک عامل معرفی شده ادامه دارد از اعلام تصمیمات جدید ارائه ارز مسافرتی در روز چهارشنبه خبرداده و گفته بود که در همین چارچوب ستاد اقتصادی دولت به عنوان متولی اصلی تصمیم‌گیری سیاست‌های جدید ارزی، تصمیم لازم را اتخاذ خواهد کرد که پس از اعلام نظر نهایی، آن را به شبکه بانکی منعکس خواهیم کرد.


مدیر کل سیاست‌ها و مقررات ارزی بانک مرکزی این صحبت‌ها را در ادامه خبرهای ضد و نقیض درباره قطع ارز مسافرتی اعلام کرده بود چرا که هر بار اعلام می‌‌شد که قرار است در روز ۳۰ تیر ماه ارز مسافرتی به هیچ یک از مسافران داده نشود پیرو همان نیز مسئولان مختلف از نادرست بودن شیوه ارائه ارز مسافرتی انتقاد می‌‌کردند و بر شایعه حذف آن می‌‌افزودند.


حالا آنطور که بازهم شنیده می‌‌شود قرار است که این ارز مسافرتی به میزان ۳۰۰ یورو با نرخ دولتی به مسافران ارائه شود و مابقی آن را مسافران از سامانه نیما به قیمت ۷ هزار و ۵۰۰ تومان خریداری کنند البته این موضوع هم هنوز تایید نشده است.


اما چرا مسئولان تصمیم به حذف ارز مسافرتی و یا تغییر در شیوه ارائه آن دارند؟


علی اصغر مونسان رئیس سازمان میراث فرهنگی چند روز پیش نامه‌‌ای به رئیس جمهور نوشت و خواستار اصلاح ارز مسافرتی تخصیصی به مسافران خروجی شد.


وی در این نامه خواستار تخصیص ارز به تفکیک مقاصد شده بود و گفته بود که شرایط فعلی نرخ ارز موجب ارزانی سفر به ایران و ارزان شدن بسته‌های سفر گردشگران به کشورمان می‌شود و اگر از سوی بانک مرکزی اقدامی عاجل برای سامان‌دهی روند تبدیل ارز نشود این فرصت را از دست خواهیم داد. سازمان میراث‌فرهنگی از ابتدا با این روش ارائه ارز مسافرتی مخالف بود چراکه ارزی که برای تسهیل سفر مردم در نظر گرفته شده زمینه‌ساز سودجویی برخی افراد شده است. محمد محب خدایی معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی نیز در این باره گفت: ارز مسافرتی باید به اندازه ای باشد که به مشوق سفر تبدیل نشود قبلا هم همین ۳۰۰ دلار بوده است و اگر کسی ارز بیشتری می‌‌خواست می‌‌توانست از بازار تهیه کند. اگر دولت ارز بیشتری را به مسافر بدهد مسافر بیشتر به سفر خارجی می‌‌رود. ما به جای اینکه از کشور مقصد مشوق سفر بگیریم خودمان داریم ارز تشویقی برای رفتن به خارج از کشور می‌‌دهیم! در واقع باید به گردشگر خارجی مشوق داده شود تا به ایران بیاید.


وی درباره حواله‌های ارزی که دفاتر مسافرتی قرار بود بگیرند تا بتوانند در حوزه ورود و خروج گردشگر فعالیت کنند نیز گفت: نمی‌دانم به کجا رسید جلساتی با بانک مرکزی داشته ایم ولی هنوز این ارز به دفاتر تخصیص داده نشده است.


دغدغه متولیان گردشگری بر این است که ارز مسافرتی اختصاص داده شده متعلق به مسافرانی است که می‌‌خواهند از کشور خارج شوند و هیچ سودی به حال گردشگران ورودی حتی آژانسداران ندارد چرا که حرمت الله رفیعی رئیس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی و جهانگردی ایران نیز بر این موضوع بارها تاکید کرده که وقتی مسافر به خارج از کشور می‌‌رود، هتل و پروازش را از ایران رزرو کرده است و دیگر نیازی به پرداخت این هزینه‌ها ندارد بنابراین این ارز مسافری است که هیچ بخشی از آن به آژانسی که از ایران باید برای آن مسافر هتل و پرواز بگیرد تعلق نمی‌گیرد.


از سوی دیگر اعلام شده بود که از اول سال ۹۷ که مسافران خروجی ارز مسافرتی ۵۰۰ و یا هزار یورویی دریافت کرده اند، بیش از ۳۱۲ میلیون دلار ارز مسافری داده شده که همگی پس از گیت خروجی فرودگاه به مسافران واقعی تحویل داده شده است. این بدان معنی است که مسافران چون متوجه شده بودند که ممکن است تغییراتی در نحوه پرداخت ارز به وجود بیاید اقدام به سفر کرده اند تا بتوانند ارز دولتی دریافت کنند.


برخی از این افراد نیز در قالب مسافر راهی برای کسب درآمد پیدا کرده بودند چون می‌‌توانستند به سفر ارزان رفته و یوروی دولتی بگیرند ولی پس از برگشت آن را به قیمت بالایی در محافل غیررسمی بفروشند و از این طریق به سود زیادی برسند.


ارائه ارز مسافرتی هزار یورویی برای کسانی که به سفرهای طولانی تر و دورتری می‌‌رفتند بسیار کم بود و آنها می‌‌بایست از طریق دیگری غیر از صرافی‌ها که امکان خرید و فروش ارز را نداشتند به تهیه ارز مورد نیاز اقدام می‌‌کردند چون این مقدار کفاف سفر آنها را نمی‌داد این اتفاقات و بالارفتن نرخ ارز موجب شده بود که خیلی‌ها به دولت بابت این بی تدبیری انتقاد کنند از سویی برداشت شده بود که حتما همه کسانی که از کشور خارج می‌‌شوند برای تفریح می‌‌روند درصورتی که اگر به آمارها دقت می‌‌شد، نشان می‌‌داد که تنها در روز اربعین حدود دو میلیون و ۵۰۰ هزار نفر ایرانی به عتبات می‌‌روند و در زمره سفرهای زیارتی قرار می‌‌گیرند آن هم از رقم ۹ میلیون گردشگر خروجی که تصور شده بود همه شان به تفریح می‌‌روند!


حالا باید دید در روز چهارشنبه ای که مسئولان بانک مرکزی وعده کرده بودند قرار است چه تدبیری برای ارز مسافرتی اندیشیده شود آیا باز هم قرار است که مسافران در مضیقه قرار گیرند و یا اینکه نرخ دیگری بر نرخ‌های موجود افزوده خواهد شد.


منبع: مهر


انتهای پیام/4028


انتهای پیام/

ارسال نظر