صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۵:۲۴ - ۰۲ مرداد ۱۳۹۷

شربتی گوارا برای تلطیف اخلاق در گرمای تابستان

یک محقق و پژوهشگر طب سنتی مصرف نوعی شربت را در رفع عفونت‌های روده، تهوع، دل‌درد‌های شدید و بهبود اخلاق مؤثر دانست.
کد خبر : 297946

به گزارش گروه رسانه های دیگر خبرگزاری آنا، شربت بارهنگ و عرق نعناع حاوی انواع ویتامین‌های A ، C ، K ، گروه ویتامین‌های B مانند B۱، B۲، B۶ ، اسید‌های چرب امگا ۳ و ۶، کلسیم، پتاسیم، کربوهیدرات، منیزیم، آهن، منتول، تانن، کومارین، کولین، فلاونوئید‌ها، آنتی اکسیدان، سروتونین و نوراپی‌نفرین است.


برای بررسی خواص شربت بارهنگ و عرق نعناع و اینکه مصرف این شربت برای چه افرادی مفید است، با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت‌وگو کردیم که در ادامه مشروح آن را می‌خوانید.


* مهم‌ترین خواص شربت بارهنگ و عرق نعناع
حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی درباره مهم‌ترین خواص شربت بارهنگ و عرق نعناع، اظهار کرد: این شربت نفخ، زخم معده و کولیت را برطرف می‌کند و ملین و نرم کننده روده‌ها هم است بنابراین یبوست را از بین می‌برد؛ شربت بارهنگ و عرق نعناع نقش مؤثری در رفع عفونت‌های روده، تهوع، دل‌درد‌های شدید و کم اشتهایی با منشأ سردی معده دارد.
وی درباره خواص دیگر شربت بارهنگ و عرق نعناع، بیان کرد: این شربت به علت داشتن ویتامین B۶ تأثیر چشمگیری در تولید انتقال دهنده‌های عصبی دارد که اطلاعات را از سلولی به سلول دیگر منتقل می‌کنند؛ شربت بارهنگ و عرق نعناع موجب تولید هورمون‌هایی مانند سروتونین و نور‌اپی‌نفرین می‌شود که بهبود خلق و خوی، ایجاد شادی و رفع افسردگی را به همراه دارد.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: آنتی اکسیدان‌ها و فلاونوئید‌های موجود در شربت بارهنگ و عرق نعناع سیستم ایمنی بدن را علیه بیماری‌های مختلف به ویژه انواع سرطان‌ها فعال و زخم‌های بدن را هم ترمیم می‌کنند.
عظمایی تأکید کرد: شربت بارهنگ و عرق نعناع، ضد اسپاسم (گرفتگی)، نفخ، ویروس و میکروب است و عفونت‌های بدن را هم از بین می‌برد؛ این شربت برای بیماری‌های تنفسی مانند آسم و سرفه بسیار مفید است و به باز شدن برونش‌ها یا نایژه‌ها (قسمتی از دستگاه تنفسی که بین نای و نایژک‌ها قرار دارد) کمک شایانی می‌کند.
وی تصریح کرد: شربت بارهنگ و عرق نعناع تصفیه کننده خون، آرام‌بخش، ضد التهاب، از بین برنده تب بدن، درد‌های روماتیسمی و بیماری‌های مثانه و کلیوی است و به رفع کبد چرب، سرفه، سرما خوردگی، عفونت معده و دستگاه گوارش کمک شایانی می‌کند.
عظمایی یادآور شد: شربت بارهنگ و عرق نعناع خلط آور است و موجب پاکسازی ریه‌ها و باز شدن صدا هم می‌شود؛ این شربت برای افرادی که به علت ناراحتی‌های گوارشی نمی‌توانند روزه بگیرند، بسیار مفید است.
* مواد لازم برای تهیه یک لیتر شربت بارهنگ و عرق نعناع
عرق نعناع یک لیتر
تخم بارهنگ ۱۰۰ گرم
گلاب سه قاشق غذاخوری
عسل سه تا پنج قاشق غذاخوری


* طرز تهیه شربت بارهنگ و عرق نعناع
- نخست تخم بارهنگ را داخل عرق نعناع بریزید و به مدت ۵ دقیقه آن را بجوشانید و کف رویش را بگیرید.
- پس از ولرم شدن مخلوط عرق نعناع و بارهنگ، گلاب و عسل را به آن اضافه کنید.
- این شربت باید روزانه ۲ استکان (یک ساعت قبل از ناهار و شام) میل شود.
منبع: باشگاه خبرنگاران


انتهای پیام/4001


انتهای پیام/

برچسب ها: شربت عفونت
ارسال نظر