صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۲۰:۲۵ - ۰۱ مرداد ۱۳۹۷

آنچه ترکیه از آمریکا برای همراهی با تحریم‌های ضد ایرانی می‌خواهد!

یکی از بازیگرانی که همراهی‌کردن یا نکردنش با تحریم‌های ایالات متحده علیه ایران می‌تواند بسیار مهم باشد، ترکیه است.
کد خبر : 297899

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، یکی از بازیگرانی که همراهی یا عدم همراهی‌اش با تحریم‌های ایالات متحده می‌تواند بسیار مهم باشد، ترکیه است.


در همین زمینه روز جمعه مقام‌های آمریکا و ترکیه درباره بازگشت تحریم‌های واشنگتن علیه تهران دیدار و گفت‌وگو کردند.


به دنبال دیدار روز جمعه مقام‌های ایالات متحده و ترکیه در خصوص تحریم ایران، آنکارا اعلام کرد که تحریم‌ها را زیر نظر دارد. در همین روز، رویترز نیز گزارش داد که بزرگترین وارد کننده نفت ترکیه در ماه‌های اخیر وارداتش از ایران را کاهش داده است.


مارشال بیلینگزلی، معاون وزیر خزانه‌داری آمریکا در ارتباط با تأمین مالی تروریسم، روز جمعه ۲۹ تیرماه در رأس هیأتی در آنکارا با مقامات وزارتخانه‌های امور خارجه و خزانه‌داری ترکیه دیدار کرد.


به گزارش آسوشیتدپرس به دنبال این دیدار بیلینگزلی مذاکرات با ترکیه را خیلی «مثبت» ارزیابی کرد و گفت: طرفین هیچ «خصومتی» با یکدیگر نداشتند.


به گزارش رسانه‌های ترکیه، اعضای هیأت آمریکایی در این سفر با مقامات و مسئولان ترکیه دیدار و مذاکره کرده و از طرف ترک خواستند، در تحریم آمریکا علیه ایران در کنار آمریکا بایستند و به ایران در امر دور زدن تحریم ها کمک نکنند.


وزارت خارجه ترکیه نیز پس از این ملاقات اعلام کرد، بر تحریم‌ها نظارت دارد و مقام‌های ترکیه در تلاشند تا تحریم‌های پیش روی علیه ایران تأثیر منفی بر ترکیه نداشته باشند.


در همین زمینه روزنامه «دیلی صباح» ترکیه در مطلبی با تیتر «آیا ترکیه با تحریم های آمریکا علیه ایران همراهی خواهد کرد؟» نوشته است: اگر سیاستگذاران آمریکایی مصمم به انجام آن چیزی که می خواهند باشند و ترکیه را مجبور به اقدام علیه منافع اش کنند، چیزی آن ها را از تصمیمشان منصرف نخواهد کرد.


این روزنامه ترکیه ای عنوان کرد: اگر آمریکا می خواهد ترکیه از تحریم ها علیه ایران حمایت کند، کاری که واشنگتن باید در قبال آن انجام دهد، این است: آمریکا باید با آنکارا بر سر یک استراتژی منطقه ای گسترده به توافق برسد!


دیلی صباح در ادامه شروط ترکیه برای آمریکا در قبال همراهی با تحریم ها علیه ایران را مطرح کرده است؛ نخست اینکه، اختلاف بین دو کشور در مورد آنچه آنها در سوریه می خواهند انجام می دهند، از جمله آینده گروه تروریستی PKK و واحدهای مدافع خلق (YPG) در سوریه، نباید وجود داشته باشد. ثانیا، ایالات متحده باید فتولله گولن و اعضای گروه تروریستی او را که در خاک ایالات متحده فعالیت می کنند، به ترکیه بازگرداند. علاوه بر این، واشنگتن نیاز به پوشش زیان های اقتصادی کوتاه مدت و بلند مدت ترکیه در ارتباط با تحریم ها علیه ایران دارد. در عین حال، مقامات ایالات متحده باید به آنکارا توضیح دهند، چگونه آنها نیاز خود به گاز طبیعی با ایران را جبران کنند. نیاز به گاز طبیعی چیزی است که ترکیه نمی تواند هم اکنون آن را نادیده بگیرد.


در نهایت این پرسش مطرح می شود، چه اتفاقی خواهد افتاد اگر ایالات متحده کامل به نگرانی های ترکیه پاسخ ندهد؟ این پرسشی است که دیلی صباج در پایان مطرح کرده و ضمن ارجاع به جمله ای از «استیو بنن» مشاور پیشین امنیت ملی ترامپ در مورد رهبرانی مانند اردوغان نوشته است: رهبرانی مانند اردوغان نخست منافع ملی کشور خود را دنبال می کنند و پیش می برند و اهمیتی به اینکه دیگران به چیز فکر می کنند، نمی دهند!


* اهمیت توقف تجارت ترکیه و ایران برای آمریکا


ایران و ترکیه با هدف گذاری 30 میلیارد دلاری روابط اقتصادی، روابط تجاری گسترده ای با هم دارند، به طوری که انستیتوی آمار ترکیه چند ماه پیش حجم روابط اقتصادی بین دو کشور در ٢٠١٧ را با بیش از 59 درصد رشد نسبت به سال قبل، 10 میلیارد و 751 میلیون دلار اعلام کرد.


پیش بینی می شود، حجم تجارت دو کشور در سال جاری نیز به حدود 12 میلیارد دلار برسد و بر این اساس، ترکیه و ایران سهم قابل توجهی در بازار و مبادلات تجاری همدیگر دارند و هدف آمریکا از اعزام هیأت به آنکارا نیز توقف و یا به حداقل رساندن این میزان مبادله اقتصادی بین دو کشور است.


علاوه بر این، در دوره قبل تحریم ها که همزمان با اجرای برجام لغو شد، ترکیه نقش مؤثری در دور زدن تحریم های ایران داشت و هیأت آمریکایی بر همین اساس به آنکارا سفر کرده تا با تهدید و فشار مانع همکاری های دو کشور در دور زدن تحریم های اعلامی شود.


سازمان تنظیم بازار انرژی ترکیه یک ماه پیش اعلام کرد، بیش از 50 درصد نیاز نفتی ترکیه توسط ایران تأمین می شود و بنا به آمار غیررسمی، ترکیه خریدار حدود 8 درصد مجموع نفت صادراتی ایران است.


مقامات آمریکایی اعلام کرده اند، خریداران نفت خام از ایران باید تا چهارم نوامبر(13 آبان 1397) واردات نفتی خود از ایران را پایان دهند، در غیر این صورت مشمول تحریم ثانویه آمریکا خواهند شد.


تعلیق تحریم های نفتی که از زمان خروج آمریکا از برجام و عهدشکنی رئیس جمهوری این کشور اعلام شد، به مدت شش ماه و تا سیزده آبان ادامه می یابد.


تحریم‌های ثانویه آمریکا علیه طرف‌های خریدار نفت خام از ایران که مغایر قوانین تجارت بین‌المللی است، موجب واکنش منفی کشورهای مختلف شده، به گونه‌ای که تعدادی از کشورها در صدد مستثنی شدن خود هستند و برخی از کشورها نیز اعلام کرده‌اند که آن را اجرا نخواهند کرد.


منبع: تابناک


انتهای پیام/4001


انتهای پیام/

ارسال نظر