چرا صدف دریایی صدای اقیانوس میدهد
به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از HuffingtonPost، در دوران کودکی از زبان مادر یا پدرمان شنیدهایم که اگر یک صدف دریایی را دم گوشمان بگذاریم، میتوانیم صدای اقیانوس را بشنویم حالا میدانیم که این حرف به هیچ وجه درست نیست.
صدفهای دریایی کپسولهای مخصوصی نیستند که بتوانند صدای زیستگاه ابتداییشان را در خود ذخیره کنند.
اما صدایی که با نزدیک کردن صدف دریایی به گوشمان میرسد از کجا نشات میگیرد؟
صدایی که از این پوسته توخالی میشنوید، اکوی صداهایی است که در محیط اطراف آن تولید میشود. این اثر تنها به صدفهای توخالی محدود نمیشود. هر ساختاری با دهانه باز، مانند کاسهها و بطریهای خالی، نیز میتوانند صداهای مشابهی ایجاد کنند.
وقتی که صداهای محیط اطراف با سطح داخلی سخت پوستههای توخالی برخورد میکنند، چندین انعکاس رخ میدهد و فرکانس برخی از صداهای محیط اطراف تقویت میشوند.
فرقی ندارد که یک صدف توخالی یا دهانه یک بطری خالی را در نزدیکی گوش خود نگه دارید، به هر حال میتوانید صدایی مانند برخورد امواج اقیانوس را بشنوید که در نتیجه پدیدهای به نام رزونانس اتفاق میافتد.
در فیزیک، بازآوایی یا رزونانس یا تشدید عبارت است از تمایل سیستم به نوسان با بیشینه دامنه در فرکانسهایی خاص که به آنها فرکانس رزونانس یا فرکانس تشدید میگویند. در چنین فرکانسهایی انرژی ارتعاشی در جسم ذخیره میشود و در نتیجه نیرویی کوچک و متناوب میتواند باعث حرکتی نوسانی با دامنه بزرگ شود.
به طور کلی یک حفره رزونانسی میتواند فرکانس برخی از صداهای محیط اطراف را تقویت و برخی دیگر را تضعیف کند.
انتهای پیام/4021
انتهای پیام/