صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۳۰ - ۰۱ مرداد ۱۳۹۷

ساخت بارش شهابی مصنوعی

یک استارتاپ ژاپنی قصد دارد بارش شهابی مصنوعی ایجاد کند.
کد خبر : 297737

به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از ScienceAlert، اگر می‌خواهید یک بارش شهابی را از نزدیک ببینید باید نیمه شب از خواب برخیزید، سرمای شب را به جان بخرید و چند ساعت منتظر بایستید تا نورهای رقصان شهاب‌ سنگ‌ها را در آسمان ببینید.
اما به‌زودی تنها با پرداخت پول می‌توانید این پدیده را تجربه کنید. یک استارتاپ سرگرمی فضایی ژاپنی به نام «استرو لایو اکسپرینس» (تجربه زنده نجومی) قصد دارد بارش شهابی را به شکل مصنوعی بسازد.
این استارتاپ قرار است در سال 2019 ماهواره‌ای را به فضا پرتاب کند که می‌تواند بارش شهابی مصنوعی را به محض درخواست تولید کند. می‌توان از این بارش شهابی مصنوعی در رویدادهای بزرگ استفاده کرد.
بارش شهابی یک پیشامد آسمانی در آسمان شب است که در هنگام عبور سیاره زمین در پیمودن مسیر مدار خود از میان توده‌ای از ذرات در فضا که شهاب‌واره خوانده می‌شوند رخ می‌دهد. در جریان حادث شدن این رویداد تعداد زیادی شهاب‌واره در جو زمین می‌سوزند. هر بارش شهابی در ناحیه مشخصی از آسمان اتفاق می‌افتد و به این محل کانون بارش گفته می‌شود.
با وجود این که این استارتاپ برای هر رویداد قیمت خاصی را ارائه می‌دهد اما گزارش‌ها اولیه نشان می‌دهد که هر بارش شهابی چند میلیون دلار قیمت خواهد داشت.
شهاب‌سنگ‌های این استارتاپ ژاپنی گلوله‌های فلزی کوچکی خواهند بود که از ترکیب به‌خصوصی ساخته شده‌اند. این شهاب‌سنگ‌های مصنوعی وقتی در اتمسفر می‌سوزند به رنگ آبی، نارنجی یا سبز درمی‌آیند.


برخلاف شهاب‌سنگ‌های معمولی که به اندازه دانه شن هستند، شهاب‌سنگ‌های جعلی بزرگ‌تر خواهند بود، قطر نمونه مصنوعی حدود دو سانتی‌متر بزرگ‌تر از شهاب‌سنگ معمولی است. این شهاب‌‌سنگ‌های مصنوعی در ابرها رها خواهند شد.
برخی متخصصان معتقدند که این پدیده می‌تواند تهدیدی برای فضاپیماهای مستقر در مدارهای پایینی باشند. نیروی گرانش زمین با سرعت بالایی این شهاب‌ سنگ‌های مصنوعی را به سمت خود می‌کشاند که می‌تواند به فضاپیماهای بین راه آسیب وارد کند.


انتهای پیام/4021


انتهای پیام/

ارسال نظر