صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۳۷ - ۰۱ مرداد ۱۳۹۷
در نشست تاریخچه جنبش‌های دانشجویی مطرح شد؛

فعالیت‌های دانشجویی در دوره سازندگی دچار رکود بود/ دوم خردادی‌ها کار انقلاب را تمام‌شده می‌دانستند

فعال سابق دانشجویی گفت: جریان دوم خرداد معتقد بود کار انقلاب تمام شده و قدرت به دست آنها خواهد افتاد. 
کد خبر : 297678

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، نشست تاریخچه جنبش‌های دانشجویی با حضور فعالین اسبق دانشجویی(بین سال های 76 الی 82) برگزار شد. در این نشست میهمانان به بررسی تاریخچه تاسیس و فعالیت جنبش‌های دانشجویی به‌ویژه بسیج دانشجویی در سال‌های بعد از انقلاب اسلامی پرداختند.


سیامک نادعلی فعال سابق دانشجویی در ابتدای نشست اظهار کرد: وجود کرسی ثابت برای انتقال تجربه و ارتباط بین نسلی در محافل دانشگاهی حرکت موثری است و فعالین سابق دانشجویی باید از خردورزی‌ها، تجربیات موفق و روش‌های مطالبات خود برای نسل‌های جدید بگویند.


وی با اشاره به ادغام حامیان سید محمد خاتمی با یک جریان تجدید نظرطلب ضد انقلاب و ضد دین که به جریان دوم خرداد معروف شدند تصریح کرد: این جریان از همان زمان و حتی اولین دوره انتخابات شورای شهر تهران که کاندیداهای دوم خردادی آن تبلیغات عجیبی همچون عکس انتخاباتی با کراوات در حکومت اسلامی داشتند معتقد بودند کار انقلاب تمام شده و قدرت به دست آنها خواهد افتاد. همان موقع فقط بسیج دانشجویی و جامعه اسلامی که تعداد کمی هم بودند در فضای دانشجویی در مقابل این جریان پرچم‌دار انقلاب اسلامی بودند.


فعال سابق دانشجویی اشاره‌ای به ماجرای سروش و حلقه مجله کیان کرد و گفت: با طرح انحرافات و شبهات در مطبوعات آن زمان توسط حلقه کیان، رهبر معظم انقلاب جمعی از بزرگان از جمله: آیت الله مکارم شیرازی، مصباح، جوادی آملی، رشید و علامه جعفری را گرد هم آوردند و فرمودند: «ما امروز به امثال شهید مرتضی مطهری نیاز داریم» که از دل همین جلسه بسیاری از طرح‌ها و تشکل‌های موثر بیرون آمد.



محمدصادق امامیان استاد دانشگاه شریف و فعال سابق دانشجویی در ادامه نشست درباره اهمیت برقراری حس هویت برای تشکل‌های دانشجویی سخن گفت و افزود: فضای سیاسی اجتماعی و متعاقب آن فعالیت‌های دانشجویی در دوره سازندگی دچار رکود بود و شکستن این رکود با شروع جریان انحرافی سروش و تعطیلی سخنرانی وی توسط دانشجویان انقلابی در دانشگاه تهران متقارن شد.


استاد دانشگاه شریف تصریح کرد: ادامه حرکت جنبش‌های دانشجویی انقلابی شروع انتخابات 76 بود و شروع اساسی فعالیت سیاسی بسیج دانشجویی همان زمان به پرچم داری زاکانی مسئول اسبق بسیج دانشجویی کشور برمی‌گردد.



عبدالحسین روح‌الامینی استاد دانشگاه تهران و یکی از فعالان سابق دانشجو با تاکید بر سیاسی بودن دانشجو به عنوان عنصر اثرگذار جامعه نقل قولی از رهبر انقلاب کرد و گفت: خرداد سال 76 مقام معظم رهبری فرمودند:« خدا لعنت کند آن دستانی را که نمی‌گذارند جوانان دانشجو سیاسی شوند»


وی افزود: سخنرانی رهبر معظم انقلاب در دیدار با دانشجویان در سال 78 و همینطور سخنرانی استاد رحیم پور ازغدی در همان سال در دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی را ببینند چرا که همین سخنرانی‌ها باعث شد که ما در فعالیت‌های دانشجویی خود محکم‌تر و با قوت بیشتر حرکت کنیم.


این استاد دانشگاه عنوان کرد: از دانشجوی خسته و بی‌رمق چپ و راست اصلاحی در نمی‌آید و باید با بیشترین توان تلاش کرد و در ارتقا و حل مشکلات کشور نقش آفرینی کرد که البته جریان دانشجویی امروز نقاط قوت بیشتری نسبت به جریان‌های دانشجویی سابق دارد.


در پایان این مراسم پرسش و پاسخ انجام شد که البته با نقدهایی از سوی دانشجویان هم همراه بود.


یکی از دانشجویان حاضر در نشست به تعارض بین عنوان دوره و محتوای برنامه اعتراض کرد که چرا عنوان شده است تشکل‌های دانشجویی اما فقط فعالین اسبق تشکل بسیج دانشجویی در جلسه حضور دارند.


یکی از طلاب جوان هم در اعتراض خود بیان کرد: به نظر من بسیج دانشجویی در آن دوران محافظه‌کار بود و غیر آرمان‌گرایانه عمل کرد و با نظرات رهبری به ویژه در حوزه عدالتخواهی همراه نشد و بیشتر درگیر فضای دو قطبی انجمن و بسیج بود و دلیل آن هم بدنه بسیج بود که از نسل جنگ و انقلاب بود و با فضای دانشجویی جدید آشنا نداشت اما به برکت انقلاب نسل امروز تشکل‌های دانشجویی و بسیج دانشجویی در مطالبه‌گری و آرمان‌خواهی بخصوص در جهت منویات رهبری بهتر و عمیق‌تر عمل می‌کند.


انتهای پیام/4007


انتهای پیام/

ارسال نظر