صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۱۹ - ۰۵ مرداد ۱۳۹۴
آنا گزارش می‌دهد

توسعه تحصیلات تکمیلی بر بستر رشته‌های چندنظمی

دبیرهیئت امنای دانشگاه آزاد استان سمنان راه‌اندازی رشته‌های چند نظمی را ضرورت توسعه تکمیلی می‌داند و دبیر هیئت امنای دانشگاه آزاد استان گیلان نیز معتقد است این موضوع یک نیاز برای دانشگاه آزاد است.
کد خبر : 29766

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، جوامع دانشگاهی جهان در چند دهه اخیر شاهد تحولات زیادی بوده است. یکی از این تغییرات ایجاد رشته‌های جدید متناسب با نیازهای روز است. رشته‌های چندنظمی یا میان‌رشته‌ای نیز یکی از دستاوردهای این تحولات است.


در همین راستا دانشگاه آزاد اسلامی در جهت توسعه تحصیلات تکمیلی، ایجاد تنوع و هم‌چنین توسعه علمی و دانش کاربردی راه‌اندازی رشته‌های چندنظمی را در دو سال اخیر و همزمان با آغاز فعالیت مدیریت جدید در دستور کار خود قرار داده است. درباره این موضوع به سراغ دو تن از دبیران هیئت‌ امناهای استانی دانشگاه آزاد رفتیم تا از ضرورت ایجاد این رشته‌ها آگاه شویم.


رشته‌های چندنظمی کمک شایانی به رشته‌های مهندسی می‌کنند


دکتر شاهرخ رنجبر بهادری، دبیر هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی استان سمنان، در گفت‌وگو با خبرنگار آنا درباره ضرورت راه‌اندازی رشته‌های چندنظمی گفت: راه‌اندازی رشته‌های چندنظمی با توجه به سیاست اخیر دانشگاه آزاد اسلامی درباره توسعه تحصیلات تکمیلی و همچنین ایجاد جذابیت و تنوع برای دانشجویان درجهت ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر مطرح شده است.


بهادری در ادامه افزود: رشته‌های چندنظمی مسیر ادامه تحصیل را برای فارغ‌التحصیلان مقطع کارشناسی هموار و برای آن‌ها جذابیت ایجاد می‌کند و باعث استقبال دانش‌آموختگان از مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری می‌شود.


رئیس دانشگاه آزاد استان سمنان درباره کارایی این رشته‌ها بیان کرد: رشته‌های چندنظمی با توجه به توانمندی واحد دانشگاهی که آن‌ها را ارائه می‌دهد بین رشته‌ها و مقاطع تحصیلی در دانشگاه پیوستگی و ارتباط ایجاد می‌کند. به طور مثال رشته‌ای مثل مکاتورونیک در واقع ارتباط بین رشته‌های مکانیک، الکترونیک و کامپیوتر است و فردی که در این رشته تحصیل می‌کند اطلاعات کافی از این سه رشته را به دست می‌آورد و می‌تواند درهر سه حوزه مشغول به کارشود. بنابراین باید گفت این رشته‌ها به نوعی توانمندی دانش‌آموختگان کارشناسی ارشد و دکتری را بالا می‌برد.


وی با اشاره به اینکه افرادی که در رشته‌های چندنظمی تحصیل ‌کنند کارایی و توانمندی بیشتری نسبت به سایرین خواهند داشت تصریح کرد: این افراد نگاه علمی و تخصصی‌تری نسبت به مسائل دارند.








رشته‌های چندنظمی می‌توانند کمک شایانی به رشته‌های مهندسی کنند و بازار کاری بیشتری هم دارند زیرا رشته‌های مهندسی اطلاعات و جزئیات تخصصی دارند که با رشته‌های دیگر مرتبط است

بهادری با تاکید برکارایی رشته‌های چندنظمی در رشته‌های مهندسی ادامه داد: رشته‌های چندنظمی می‌توانند کمک شایانی به رشته‌های مهندسی کنند و بازار کاری بیشتری هم دارند زیرا رشته‌های مهندسی، اطلاعات و جزئیات تخصصی دارند که با رشته‌های دیگر مرتبط است.


رئیس دانشگاه واحد سمنان درباره توسعه رشته‌های چندنظمی در استان سمنان گفت: برنامه‌‌ریزی‌هایی دراین باره توسط اعضای هیئت علمی در سطح استان سمنان صورت گرفته و بررسی برخی رشته‌ها در شورای گسترش شروع شده است که با تایید نهایی سازمان مرکزی دانشگاه آزاد به زودی راه‌اندازی می‌شود تا بتواند گام موثری در توسعه تحصیلات تکمیلی باشد.


دانشگاه آزاد استان گیلان مجری پایلوت رشته‌های چندنظمی


دکتر علیرضا امیر تیموری، دبیر هیئت امنای دانشگاه آزاد استان گیلان، نیز درباره ایجاد رشته‌های چندنظمی به خبرنگار آنا گفت: گرایش به سمت رشته‌های چندنظمی در کل دانشگاه آزاد اسلامی مطرح است که از ضرورت پیوند بین علوم مختلف ناشی می‌شود. دانشگاه آزاد متناسب با شرایط روز و نیاز دانشگاه به این سمت می‌رود.


تیموری درباره ضرورت این رشته‌ها برای دانشگاه بیان کرد: دلیل عمده راه اندازی این رشته‌ها همان پیوند بین علوم و استفاده کاربردی از رشته‌ها است.


رئیس دانشگاه آزاد رشت درباره فعالیت‌های اخیر دانشگاه‌ آزاد در استان گیلان در رابطه با رشته‌های چندنظمی افزود: واحد‌های دانشگاه آزاد در استان گیلان این آمادگی را دارد که به عنوان استان پایلوت این رشته‌ها را راه اندازی کند و مجری رشته‌های میان رشته‌ای در این استان باشد.








بررسی‌ها هم‌چنان ادامه دارد و به احتمال غریب به یقین استان گیلان به عنوان استان پایلوت رشته‌های چندنظمی را راه اندازی خواهد کرد.

وی با تاکید بر بررسی‌های صورت گرفته دراین زمینه ادامه داد: بررسی‌ها هم‌چنان ادامه دارد و به احتمال غریب به یقین استان گیلان به عنوان استان پایلوت رشته‌های چندنظمی را راه اندازی خواهد کرد.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان گیلان تصریح کرد: در جوامع دانشگاهی بین‌المللی استقبال خوبی از این رشته‌ها صورت گرفته که این ضرورت برای دانشگاه آزاد هم احساس می‌شود و شرایط ایجاب می‌کند تا دانشگاه آزاد به سراغ این رشته‌های جدید رود. همچنین رشته‌هایی از قبل وجود داشت که مورد استقبال قرار نگرفته که رشته‌های چندنظمی بهترین جایگزین برای آنهاست.


دبیر هیئت امنای دانشگاه آزاد استان گیلان درباره کاربرد این رشته‌ها در مقاطع مختلف تحصیلی خاطرنشان کرد: این رشته‌ها بیش‌تر در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری کاربرد دارند اما با برنامه‌ریزی و مطالعه می‌شود رشته‌هایی هم برای مقطع کارشناسی ایجاد کرد.


وی در پایان با تاکید بر اینکه بسیاری از این رشته‌ها بازار کار مناسبی دارند، گفت: رشته‌هایی نظیر مهندسی مالی، مهندسی پزشکی و مهندسی جغرافیای پزشکی کاربرد زیادی دارند و از بازارکار خوبی برخوردار هستند که نشان‌دهنده زمینه مناسب برای توسعه این گونه رشته‌هاست.


رشته‌های چندنظمی به جز تاثیری که در توسعه تحصیلات تکمیلی می‌توانند داشته باشند کمک زیادی به نزدیک شدن دانشگاه‌های داخل کشور به جوامع علمی و دانشگاهی بین‌المللی می‌کند و می‌تواند با ایجاد بازارهای جدید کار انگیزه‌ای برای ادامه تحصیل دانش‌آموختگان کارشناسی باشد.


انتهای پیام/

ارسال نظر