صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۹:۴۴ - ۳۱ تير ۱۳۹۷
معاون شهردار تهران در مدرسه تابستانه کانون‌های اجتماع محور سلامت:

توانمندسازی فعالان حوزه سلامت در محلات به ارتقای سطح زندگی مردم کمک می‌کند

معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران گفت: مهارت‌آموزی و توانمندسازی فعالان حوزه سلامت در سطح محلات و مناطق می‌تواند منجر به افزایش سرمایه‌های اجتماعی شده و در نهایت به ارتقای سطح کیفیت زندگی کمک کند.
کد خبر : 297589

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از روابط عمومی معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران، ولی‌الله شجاع پوریان در اختتامیه مدرسه تابستانه کانون‌های اجتماع محور سلامت که با حضور نصیری مدیرکل سلامت شهرداری تهران و به میزبانی منطقه 12 در مدرسه فیروز بهرام برگزار شد؛ موضوع کانون‌های محلی و نقش مشارکت اجتماعی شهروندان در حوزه‌های گوناگون فرهنگی و اجتماعی را یکی از مهمترین شاخص‌های توسعه دانست و افزود: یقینا رشد و بالندگی اجتماعی شهروندان بدون توجه به گسترش زمینه های فعالیت اجتماعی آنان، میسر نخواهد شد.


وی تاکید کرد : آنچه مسلم است، حس تعلق افراد به اجتماعات کوچک محلی‌ای که در آن سکونت دارند و هویتی که درگذر زمان با آن پرورش یافته‌اند، آنان را به عنصری اثربخش و تاثیرگذار مبدل ساخته و انگیزه آنها را جهت توسعه و بالندگی محیط اجتماعی‌شان تقویت می‌کند.


شجاع پوریان در خصوص کارکرد کانون‌ها و شبکه‌های اجتماعی محلی اظهار کرد: این کانون‌ها و شبکه‌های اجتماعی محلی ضمن شکل‌دهی فعالیت‌ها و برنامه‌ریزی‌های محلی بسترهای مناسب مشارکت و حضور شهروندان را مطابق علاقه‌مندی و توانمندی‌هایشان در فرایندهای اقدامات اجتماع محور فراهم آورده و اولین و مهمترین گام را در جهت پیشرفت و توسعه اجتماعی برخواهند داشت.


وی با اشاره به بیش از یک دهه از فعالیت خانه‌های سلامت در شهر تهران گفت: با شکل‌گیری کانون‌های سلامت‌محور در 10حوزه تخصصی (اهدای خون، سالمندان، مادر و کودک، پیشگیری از دخانیات، پیشگیری از چاقی، پزشکان، جوانان، خادمین مساجد، معلولان و دیابت) بازنگری در شرح وظایف و فعالیت‌های خانه‌های سلامت امری اجتناب ناپذیر به نظر می‌رسد.


شجاع پوریان با بیان اینکه تغییرات اجتماعی و فرهنگی، فراگیری و بهره‌مندی عموم شهروندان از وسایل ارتباط جمعی و شبکه‌های اجتماعی، سهولت دسترسی به اطلاعات پایه‌ای در حوزه سلامت را افزایش داده است؛ افزود: به همین سبب برگزاری دوره‌های آموزشی دقیق و عمیق در کنار سایر ابزار‌های دریافت اطلاعات، موجب افزایش سطح دانش و آگاهی شهروندان در موضوعات مختلف اجتماعی بویژه بهداشت و سلامت شده و مطالبه‌گری نسبی شهروندان را افزایش می‌دهد.


وی ادامه داد: از سوی دیگر تداوم و استمرار حضور فعالان و علاقه مندان در حوزه سلامت در قالب کانون‌های سلامت محور، سلامت‌یاران و رابطین سلامت در سطح مناطق و محلات بدون تدوین برنامه‌های مهارت‌افزایی و توانمندسازی، تحقق اهداف و برنامه‌های سلامت محور را با کندی مواجه می سازد.


معاون اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران با تاکیدبر اینکه تشکیل کانون‌های محلی با محوریت تقاضای مقطعی شهروندان و نداشتن برنامه توسعه‌ای برای کانون های سلامت محور را در محلات، آنان در دچار آسیب می‌کند، اذعان کرد: از این‌رو نیاز بود اداره کل سلامت نسبت به برنامه‌ریزی صحیح با هدف افزایش ظرفیت‌های توسعه و رشد مهارت‌ها و توانمندهای فعالان حوزه در سطح مناطق 22 گانه اقدام کند که جای تقدیر دارد.


وی تصریح کرد: با برنامه‌ریزی مناسب می‌توان به رشد و ارتقای فرهنگ مشارکت اجتماعی رسید و از این طریق در راستای تقویت سرمایه اجتماعی جهت توسعه و بهبود ارائه خدمات سلامت به شهروندان گام برداشت.


شجاع پوریان خاطرنشان کرد: مهارت آموزی و توانمندسازی فعالان حوزه سلامت در سطح محلات و مناطق می‌تواند منجر به افزایش سرمایه‌های اجتماعی و در نهایت به ارتقای سطح کیفیت زندگی کمک کند.


وی افزود: به نظر می رسد در صورت پذیرش کانون های اجتماع محور سلامت از طرف سازمانها و دستگاههای دولتی، می توان نسبت به ارائه دقیق و مشخص نحوه فعالیت مشارکتی اقدام کرد و حتی جایگاه و نقش NGO و CBO های محلی، شهری و ملی را تبین نموده، تا از این طریق حلقه‌های زنجیره مشارکت بهم متصل شوند و از این طریق می‌توان به مردم محلی که به صورت کاملا داوطلبانه در امور محله‌ای مشارکت می‌کنند؛ انگیزه مضاعفی بخشید.


در این برنامه رحمت الله حافظی عضو سابق شورای اسلامی شهر تهران نیز طی سخنانی از شکوفایی توانمندی‌های کانون‌های محله‌ای سلامت محور اظهار خشنودی کرد و گفت: اینکه کانون‌های سلامت محور محلات با مشارکت مردمی به این درجه از فعالیت رسیده‌اند که توانسته‌اند نیازهای خود را به خوبی شناسایی و از مسئولین مطالبه‌گری کنند، جای تقدیر دارد.


وی آمادگی نظام پزشکی برای همکاری با کانون‌های سلامت محور محلات شهر تهران برای ارائه خدمات به شهروندان و آگاهی بخشی آنان جهت ارتقای سطح سلامت جامعه را اعلام کرد.


انتهای پیام/ 4009


انتهای پیام/

ارسال نظر