ساخت دستگاه الکتروشوک خودکار قلب در دانشگاه آزاد اسلامی
عماد مقیمی در گفتوگو با خبرنگار گروه واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی خبرگزاری آنا به تشریح جزئیات طرح ساخت دستگاه الکتروشوک خودکار پرداخت و اظهار کرد: «فرآیند تحقیق و توسعه (R&D) دستگاه الکتروشوک خودکار یا AED به مدت سه سال از سوی تیمی ده نفره به مدیریت دکتر امید شعاعی انجام و نمونه اولیه آن نیز ساخته شده است.»
عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد هشتگرد افزود: «از نمونه اولیه دستگاه الکتروشوک خودکار تست حیوانی روی یک قلاده سگ در بیمارستان شهید رجایی تهران با موفقیت انجام شد و این دستگاه اکنون در مرحلهای قرار دارد که پس از ورود سرمایهگذار، تکمیل فرآیندهای توسعه و اخذ مجوز تولید انبوه، وارد بازار خواهد شد.»
وی خاطرنشان کرد: «تولید انبوه دستگاه الکتروشوک خودکار در صورت تأمین هزینههای آن حدود یک تا یک و نیم سال زمان نیاز دارد و بعد از آن، دستگاه در اختیار مراکز درمانی قرار میگیرد؛ دانشگاه آزاد اسلامی واحد هشتگرد سرمایهگذار و حامی این طرح است و محصول تولیدی در نهایت با نام دانشگاه آزاد اسلامی تولید میشود و دانشگاه در سود فروش آن شریک خواهد بود.»
مقیمی به بیان جزئیات فنی این دستگاه هم پرداخت و به آنــا گفت: «دستگاه الکتروشوک خودکار سه حالت(Mode) دارد که حالت نخست آن خودکار (Automatic) است و افراد غیرمتخصص نیز میتوانند از آن استفاده کنند. زیرا نیاز به اطلاعات و دانش خاصی ندارد. کاربر دو پد دستگاه را در جای مشخصشده نصب و دستگاه را روشن میکند. دستگاه سپس با رصد شرایط بدن بیمار اگر نیاز به اعمال شوک باشد، این شوک را وارد میکند، زیرا اعمال شوک بدون نیاز برای بدن خطرآفرین است. به عبارت دیگر پس از نصب دستگاه، کاربر از آن فاصله میگیرد و خود دستگاه شوک را اعمال میکند.»
عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی بیان کرد: «حالت بعدی نیمه خودکار(semi-Automatic) است که بیشتر در آمبولانسها استفاده میشود و اختیار را به کاربر میدهد تا دستگاه را در حالت دستی یا خودکار قرار دهد. در واقع اعمال شوک با کاربر است. حالت خودکار نیز در بیمارستانها استفاده میشود که پزشکان و متخصصان کاربران آن هستند.»
وی اضافه کرد: «دستگاه الکتروشوک خودکار در اماکن عمومی، مجتمعهای تجاری و مسکونی و هر مجموعهای که افراد زیادی در آن رفتوآمد دارند، میتواند به صورت یک الزام و استاندارد مورد استفاده قرار گیرد. استفاده از این دستگاه در آمبولانسها، موتور آمبولانسها و بیمارستانها نیز اجباری است. این دستگاه در صنایع نیز میتواند کاربرد داشته باشد. البته در حال رصد بازار و نیازهای مختلف سازمانها هستیم.»
مقیمی بیان کرد: «دستگاههای الکتروشوک خودکار اکنون از شرکتهای زول آمریکا و فیلیپس هلند وارد میشوند که با توجه به شرایط تحریم، تولید آنها برای نخستین بار در ایران، میتواند بسیار حائز اهمیت باشد و علاوه بر جلوگیری از خروج ارز، کمک بسیار بزرگی به جامعه پزشکی و کشور کند.»
انتهای پیام/4065
انتهای پیام/