صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۶:۵۸ - ۳۱ تير ۱۳۹۷
آنا گزارش می‌دهد؛

وظایف مسئولین اجرایی سیاست خارجی از دیدگاه امام خمینی(ره)

تحول بزرگی با انقلاب اسلامی در ایران به وجود آمد و دولتی که با نظام شاهنشاهی اداره می شد و تحت سلطه شرق و غرب بود، به کلی دگرگون شد و به جمهوری اسلامی تبدیل شد و به دست ملت افتاد. پس از این دگرگونی، به طبع سایر نهادها و ادارات زیرنظر آنها هم باید متحول و اصلاح می شد.
کد خبر : 297260

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری‌ آنا، از آنجایی که مسئولین سیاست خارجی عهده دار تصمیم‌گیری در آن قسمت از سیاست خارجی که متغیر است و در زمان ها و شرایط مختلف، متفاوت می‌باشد، هستند سبب می شود تا وظایف سنگین و ویژگی های خاص به عهده داشته باشند؛ پس در این قسمت به ویژگی‌ها و وظایف مسئولین اجرایی سیاست خارجی در کلام امام خمینی(ره) می‌پردازیم.


سفارتخانه هایمان با سابق قابل قیاس نیست


این سفارتخانه با سفارت های سابق اصلاً طرف نسبت نیست، یک جور دیگری است. اگر شما موفق بشوید به این معنا که وضع را جوری کنید که به ارث برده بشود برای آتیه، ما مسئول حالا که نیستیم، ما مسئول همیشه هستیم. ما الآن که مجال دست مان آمده است، مسئولیت مان برای دوره های بعد است. (صحیفه امام، ج 18، ص 296 ـ 297)


تغییر در وزارت خارجه


ایشان در ادامه این بحث ها، از وزرای امور خارجه می خواهند تا تغییر و اصلاحی که در سفارتخانه انجام می دهند، به گونه ای باشد که متصدیان بعدی، به این زودی ها نتوانند آن را تغییر دهند و می‌فرمایند: هر جهتی که در آن وقت بوده، عکسش را بکنید، آن وقت من می دانم جهت صحیح نبوده در کار، جهت سالم نبوده یا بست و بندهایی بوده است که سیاسی ها غالباً برای استفاده های شخصی یا استفاده های دیگری غیرمشروع، حالا باید وقتی که می آیند، ببینند که در یک محیطی وارد شده اند که این محیط، اسلام است و نمی توانند در این جا برخلاف کاری بکنند. (صحیفه امام، ج 18، ص 297)


از امور مهم، داشتن یک نشریه اسلامی در هر سفارتخانه است


حضرت امام خمینی با اشاره به حساسیت کار وزارت امور خارجه، تبلیغات را در رأس امور آنان قرار داده و وزرای امور خارجه را امر به گسترش تبلیغات صحیح و سالم می کنند و وظیفة آنان را در معرفی اسلام، بیشتر از آنهایی که در داخل هستند، می دانند و می فرمایند: صدور اسلام به این است که اخلاق اسلامی، آداب اسلامی و اعمال اسلامی، آنجا طوری باشد که مردم به آن توجه کنند، و از امور مهم، داشتن یک نشریه در هر سفارتخانه است. نشریه، نه مثل نشریه های زمان طاغوت. نشریه، یک نشریة اخلاقی ـ اسلامی و در آن، مسایلی که در ایران گذشته است، درج شود. (صحیفه امام، ج 13، ص 486.)


وزارت خارجه چهره نورانی اسلام را برای جهانیان روشن نماید


باید وزارت خارجه کوشش کند تا سفارتخانه ها، نشریات تبلیغی داشته باشند و چهره نورانی اسلام را برای جهانیان روشن نمایند که اگر این چهره با آن جمال جمیل که قرآن و سنت در همة ابعاد به آن دعوت کرده، از زیر نقاب مخالفان اسلام و کج فهمی های دوستان، خودنمایی نماید، اسلام جهان گیر خواهد شد و پرچم پرافتخار آن در همه جا به اهتزاز خواهد آمد. چه مصیبت بار و غم انگیز است که مسلمانان متاعی دارند که از صدر عالم تا نهایت آن نظیر ندارد، نتوانسته اند این گوهر گران بها را که هر انسانی به فطرت آزاد خود طالب آن است، عرضه کنند؛ بلکه خود نیز از آن غافل و به آن جاهلند و گاهی از آن فراریند. (صحیفه امام، ج 21، ص 429)


از جمهوری اسلامی وحشت زده شده اند


حضرت امام از علل دیگر داشتن نشریه در خارج را، تبلیغات همه جانبة غرب و شرق و وابستگان شان علیه جمهوری اسلامی ایران می دانند و می‌فرمایند: شما می بینید که الآن در همه جای دنیا، تقریباً ضد جمهوری اسلامی تبلیغات می شود، تبلیغات همه جانبه، چه دستگاههای تبلیغات غرب با همة وابستگان و چه دستگاه تبلیغات شرق با همة وابستگان شان. این، برای این است که اینها از جمهوری اسلامی وحشت زده شده اند و منافع شان را در ایران از دست داده اند، علاوه بر آن، خوف این دارند که این مطالب و این نهضت انقلاب، به خارج سرایت کند و آنها هم بعد از فهم این معنا که اسلام باید در آن محل باشد، اسلام وضعش چطور است، این را هم می ترسند که مبادا آن جا هم مثل ایران بشود و آن دستگاه های طاغوتی شان کم کم رو به زوال باشد و ان شاء الله رو به زوال هست. (صحیفه امام، ج 13، ص 486)


محیط سفارتخانه ها، محیطی اسلامی باشد


وزارت خارجه تنها وزارتخانه ای است که با اسلامی شدنش، بیشتر از سایر وزارتخانه ها می تواند موجودیت اسلامی ما را به خارج نشان دهد، و به عکس صدماتی که به این کشور ممکن است وارد آید و در سابق از ناحیة سفارتخانه های خارجی در اینجا و سفارتخانه های ما در خارج، بر کشور وارد شده، بیشتر از دیگران است. چون وزارت خارجه با همة دنیا و با افکار و ایده های مختلف و برنامه های گوناگون رابطه دارد». (صحیفه امام، ج 17، ص 173)


سفارتخانه را مرکز ساده ای قرار دهید


این خوف را در خودتان قرار ندهید که اگر ساده رفتار کنیم، در نظر غرب و... تحقیر می شویم، بلکه باید با عمل تان آن طور بناها و بنیادهای ظلم و طاغوتی را تحقیر کنید و سفارتخانه را یک مرکز ساده ای قرار دهید که از آنجا علم و دانش و اخلاق صادر شود. (صحیفه امام، ج 8، ص 104)


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر