درخشش دانشگاه صنعتی شریف در رتبهبندی عصر طلایی
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از روابط عمومی دانشگاه صنعتی شریف، ایران با هفت دانشگاه موقعیت مناسبی در بین دانشگاههای عصر طلایی کسب کرده است، دانشگاههای صنعتی شریف، صنعتی امیرکبیر، شهید بهشتی، شیراز و تبریز از دانشگاههای ممتاز عصر طلایی هستند.
جعفر مهراد موسس مرکز منطقهای اطلاعرسانی علوم و فناوری با اشاره به رتبهبندی «عصر طلایی» تایمز، گفت: این نظام دانشگاههایی را که در فاصله زمانی 1945 و 1967 تاسیس شدهاند رتبهبندی میکند. نام این رتبهبندی از دوران طلایی در آموزش عالی جهانی که صفت بارز آن گسترش سریع دانشگاهها و سرمایهگذاری بیشتر در تحقیقات علمی است، ریشه گرفته است. رتبهبندی عصر طلایی حاوی 200 دانشگاه برتر جهان است، بعد از جنگ جهانی دوم بین سالهای 1945 و 1967 تاسیس شدهاند و ایران در این نظام رتبه بندی هفت دانشگاه برتر دارد.
موسس مرکز منطقهای اطلاع رسانی علوم و فناوری با بیان اینکه ده دانشگاه برتر نخست در این رتبهبندی، با کمی تفاوت در رتبه دانشگاهها، دانشگاههایی است که در رتبه بندی سال 2017 نیز دیده میشود، خاطرنشان کرد: در این رتبهبندی بیشترین تغییر در مورد دانشگاه چینی هنگ کنگ است که با صعود سه پلهای در جایگاه سوم نشسته است. این دانشگاه در تمام شاخصها شامل آموزش، پژوهش، استناد، انتقال دانش و چشمانداز بینالمللی امتیاز بیشتری را بدست آورده است.
وی افزود: جدول عصر طلایی سال جاری شامل 200 دانشگاه برتر جهان است. پیش از این رتبهبندی عصر طلایی تایمز تنها 100 دانشگاه ممتاز جهان را معرفی میکرد.
به گفته وی، دانشگاه صنعتی شریف که در سال 1966 تاسیس شده است در این رتبهبندی، رتبه 92 را به خود اختصاص داده است. رتبه بینالمللی این دانشگاه در سال 2018 در دامنهای بین 601 تا 800 قرار دارد. امتیازهای دانشگاه صنعتی شریف از آموزش 25/5، پژوهش 26/5، استناد 36/7، درآمد صنعتی 96/4، و چشمانداز بینالمللی 19/6 است.
گفتنی است در این رتبهبندی دانشگاه صنعتی امیرکبیر موفق شده پس از دانشگاه صنعتی شریف به عنوان دومین دانشگاه ایرانی رتبه 95 را کسب کند و دانشگاههای شهید بهشتی، شیراز و تبریز در دامنهای بین 100 تا 150 در بین 200 دانشگاه ممتاز رتبهبندی عصر طلایی قرار دارند. همچنین دانشگاه فردوسی مشهد و دانشگاه صنعتی اصفهان در دامنهای بین 151 تا 200 قرار گرفتهاند.
انتهای پیام/
انتهای پیام/