صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۲۸ - ۲۹ تير ۱۳۹۷
معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت:

آبلیموگیری دستی باید در حضور مشتری انجام شود/ مردم از روغن‌های کارخانه‌ای استفاده کنند

معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، گفت: مردم آبلیمو و آبغوره‌های بطری شده و آبگیری شده به روش دستی را به صورت آماده خریداری نکنند، بلکه بر انجام پروسه آبگیری در حضور خودشان اصرار کنند. 
کد خبر : 296974

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از وبدا، محسن فرهادی در خصوص نظارت بر تولید محصولات غذایی سنتی اظهار کرد: برخی محصولات مانند لبنیات، آبلیمو، روغن و رب در دو نوع صنعتی و سنتی تولید می‌شوند و از آنجاکه محصولات سنتی مانند تولیدات صنعتی و کارخانه‌ای دارای استاندارد و تاییدیه بهداشتی نیستند و به صورت دستی تولید می‌شوند، باید بعد از تولید، تحت نظارت‌های بهداشتی قرار گیرند.


وی با بیان اینکه وزارت بهداشت بر فرآورده‌های سنتی نظارت دارد، خاطرنشان کرد: در راستای کنترل محصولات لبنی سنتی، دستورالعملی در حال تدوین است که به زودی ابلاغ خواهد شد و براساس آن با کمک اتحادیه های مربوطه، ضوابط کنترل بهداشتی بر محصولات لبنی اجرا خواهد شد.


فرهادی تصریح کرد: به جز شیر خام که تولیدکنندگان محصولات سنتی موظف هستند از آن فقط در فرآوری محصولات شان استفاده کنند، عرضه اغلب محصولات لبنی سنتی مانند دوغ و ماست چنانچه در شرایط بهداشتی تهیه و تولید شود، منعی ندارد.


معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، گفت: طبق دستورالعملی که برای تمامی دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور ارسال شده و با کمک سازمان دامپزشکی کشور، نظارت بر فرآوری محصولاتی که با شیرخام تهیه می شود، افزایش پیدا خواهد کرد.


وی تاکید کرد: محصولاتی مانند خامه باید حتما به صورت پاستوریزه مورد استفاده قرار گیرد و در این راستا نیز واحدهای عرضه کننده محصولات لبنی سنتی، در حال تهیه و نصب دستگاه استریلیزاسیون هستند.


معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت با اشاره به اینکه کنترل ویژه بر تولید محصولات غذایی به روش سنتی در دستور کار بهداشت محیط معاونت‌های بهداشتی دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور قرار دارد، تصریح کرد: دفاتر خدمات سلامت در بخش خصوصی هم این کنترل‌ها را انجام می‌دهند و اتحادیه‌های مربوطه نیز بر قانونمند کردن عرضه محصولات سنتی و پروانه دار کردن آنها کمک می کنند.


فرهادی درخصوص روغن کش‌ هایی که به روش دستی انجام می‌شود، اظهار کرد: براساس باوری که بین مردم مبنی بر مقوی بودن محصولات غذایی سنتی وجود دارد، تولید این محصولات به روش دستی رواج پیدا کرده است، در مورد تهیه روغن به روش دستی و در حضور مشتری، تاکید ما بر این است که مردم از روغن‌ها و محصولات کارخانه‌ای استفاده کنند، چراکه سلامت آنها تضمین شده‌ تر بوده و تحت کنترل‌های ویژه و در شرایط استاندارد قرار دارد.


وی با بیان اینکه رعایت ضوابط خاص برای روغن کشی به روش دستی، بهداشت محصول، بهداشت محیط و بهداشت فردی الزامی است، خاطرنشان کرد: در روغن کشی به روش سنتی رعایت اصول روغن گیری لازم و ضروری است، لذا توصیه می‌شود مردم حتما از روغن‌های کارخانه‌ای استفاده کنند.


وی با تاکید براینکه در روغن گیری باید از پرس سرد استفاده شود و هرگونه پرس گرم که روغن را داغ می‌کند مخاطرات زیادی برای سلامتی به همراه دارد، افزود: در این زمینه با سازمان ملی استاندارد جلسات مشترکی برگزار کرده‌ایم و ضوابط اجرایی آن در سطح عرضه و همچنین افزایش کنترل‌ها به زودی ابلاغ خواهد شد.


وی با تاکید براینکه محصولاتی مانند آبلیمو و آبغوره باید در حضور مشتری تهیه شود، ادامه داد: مردم آبلیمو و آبغوره‌های بطری شده و آبگیری شده به روش دستی را به صورت آماده خریداری نکنند، بلکه بر انجام پروسه آبگیری در حضور خودشان اصرار ورزند.


فرهادی در خصوص نظارت بر مراکز تهیه آبلیمو و محصولاتی از این قبیل، گفت: با توجه به گرم شدن هوا کنترل بر این مراکز نیز در دستور کار بازرسان بهداشت محیط قرار دارد.


وی با بیان اینکه متاسفانه تخلف برخی برندهای آبلیمو منجر شده که اعتماد مردم به آبلیموگیری‌های دستی افزایش پیدا کند، خاطرنشان کرد: محصولات غذایی سنتی مواد افزودنی ندارد و مردم باید به میزان مورد نیاز از این محصولات تهیه کنند، چراکه استفاده از افزودنی ها با ضوابط و تحت تدابیر خاص و در محیط آزمایشگاه امکان پذیر است.


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر