صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

روایت فضانوردانی که با سفر به فضا شاعر و نقاش شدند

برای برخی این سوال مطرح می‌شود که زندگی در مدار زمین و شرایط بسیار دشوار آن به‌ویژه زندگی در میان اتاقکی آهنی با آن همه ماشین و دستگاه، روحیه انسان را خراب نمی‌کند و از او موجودی خشن نمی‌سازد؟
کد خبر : 296677

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، بر عکس تصور بسیاری پاسخ این سوال نه تنها منفی است بلکه ثابت شده در بیشترین کیهان‌نوردان و شاید بتوان گفت در همه آنها تغییر و تحولات عجیبی به وجود می‌آورد که نشانگر تلطیف روحیه است اما نمی‌شود دلیل آن را تشریح کرد.


مثلا الکساندر بالاندین می‌گوید: «من قبل از سفر به فضا به طبیعت کمتر علاقه‌مند بودم. از شهرها و نشانه‌های توسعه صنعتی خوشم می‌آمد. به یاد ندارم که تمایلی به شعر و هنر داشته باشم. اما در زمان سفرم به مجتمع مداری میر، رفته رفته متوجه تغییری در روحیه‌ام شدم. دیدم دوست دارم نقاشی بکشم و شعر بگویم. جالب آن که توانایی این کار را هم در خودم یافتم. من در اوقات فراغتم شروع کردم به کشیدن نقاشی و گفتن شعر. گرچه هنوز آنها را چاپ نکرده ام اما این مجموعه برایم بسیار عزیز است».


وی می‌افزاید: «در بازگشت به زمین متوجه شدم روی این سرزمین مادری، چیزهای زیبا و جالبی وجود دارد که من قبل از سفر آنها را نمی‌دیدم. من امروز وقتی به جنگل و صحرا می‌روم خیلی دقت می‌کنم که گلی را لگد نکنم. درختان، رودخانه‌ها، گل‌ها و پروانه‌ها برایم زیبایی عجیبی پیدا کرده‌اند که قبلا آن را نمی‌دیدم. همان طور که گفتم تقریبا همه دوستانی که من می‌شناسم بعد از سفر به فضا تغییر روحیه پیدا کرده‌اند و نگاهشان به زندگی عوض شده است».


گرمان تیتف، دومین فضانورد جهان و جوان‌ترین انسانی که تاکنون به فضا رفته است، معتقد بود اگر ما می‌خواهیم جهانی آرام و آباد داشته باشیم باید رهبران جهان را به فضا بفرستیم چون از آن بالا خواهند دید این خانه ما چقدر شکننده است.
آندریوشنکو می‌گوید: «فضانوردان بیش از بسیاری از مشاغل به بشریت فکر می‌کنند. آنها بدبختی‌ها و مشکلاتی را که در زمین وجود دارد بیشتر از دیگران حس می‌کنند و از وجود این مسائل در تشویش هستند زیرا برخلاف تصور بسیاری، احساساتی تر هستند و به زمین و مردمش با عشق می‌نگرند».


انوشه انصاری می‌گوید: «وقتی از درون ایستگاه فضایی به جهان لایتناهی نگاه می‌کنید، واقعا زیباست. زمین سیاره‌ای ‏سراسر صلح، به دور از جنگ و درگیری‌های قومی، نژادی و مذهبی به نظر می‌رسد. سرشار از انرژی ‏مثبت».


پاول پاپویچ، ششمین انسانی که در مدار زمین بر گرد این سیاره چرخید، می‌گوید: «حتی خشن‌ترین انسان‌ها هم بعد از دیدن سیاره زمین از آن ارتفاع قلبی نرم پیدا می‌کنند گرچه با ارزش‌ترین چیز زمین یعنی انسان‌ها از آن مسافت قابل رویت نیستند اما همان زیبایی‌های زمینی مثل دریاها، کوه‌ها و خشکی‌ها هر یک به تنهایی می‌تواند آرامشی درونی به انسان ببخشد».


منبع: ایسنا


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر