برگزاری اردوی جهادی در منطقه سردشت برای چهارمین سال متوالی/ مشکلات اردوهای جهادی به درستی منعکس نمیشود
سجاد حسینی علایی در گفتوگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، درباره اردوهای جهادی بسیج دانشجویی دانشگاه تهران گفت: اعضای گروه جهادی دانشگاه تهران از 18 مردادماه تا 2 شهریور برای اردوی جهادی به منطقه صید آباد سردشت واقع در استان آذربایجان غربی اعزام خواهند شد.
وی افزود: حدود 300 نفر از دانشجویان و استادان در 15 کارگروه عمران، کشاورزی، کارآفرینی، دامپزشکی، آموزش، فرهنگ، پزشکی اعم از دندانپزشکی، چشمپزشکی، دکتری عمومی، مامایی، پژوهش ساماندهی شدهاند. استادان دانشگاه تهران هم در منطقه حضور دارند.
مسئول گروه جهادی بسیج دانشجویی دانشگاه تهران تصریح کرد: به مدت چهار سال در این منطقه اردوی جهادی برپا میکنیم و تفاوت اردوی ما با سایر دانشگاهها این است که اعتقادی به کار ضربتی نداریم و معتقدیم اردوی جهادی را باید مردم منطقه برگزار کنند.
حسینی علایی گفت: وارد منطقه که میشویم مشکلات مردم را میپرسیم و به کمک خودشان کار میکنیم، یعنی صفر تا صد پروژه توسط گروه جهادی انجام نمیشود، بخشی را ما انجام میدهیم و بخش دیگری را به عهده مردم میگذاریم. به مردم اطلاع میدهیم کاری که میخواهیم انجام دهیم این منافع را برای شما دارد؛ تقسیم کار کنیم و به این ترتیب کارها را با مردم تقسیم میکنیم.
ارائه مدل تسهیلگری اردوهای جهادی برای خدمترسانی به مناطق محروم
وی ادامه داد: مدل جدیدی که برای خدمترسانی در اردوهای جهادی ارائه میدهیم و در نظر داریم در سرتاسر کشور آن را بسط دهیم مدل تسهیلگری است. همیشه کارها به این صورت پیش میرفته که از خارج منطقه برای مردم، تصمیم میگرفتند که خدماتی انجام دهند. شاید گروهها ضعفها را خوب میشناختند اما چون مردم در برطرف کردن این ضعفها همراه نمیشدند کار ضربه میخورد.
مسئول گروه جهادی بسیج دانشجویی دانشگاه تهران اظهار کرد: دانشجویان کاملا به مدل تسهیلگری آشنا هستند، کلاسهای آموزشی مربوط به آن را گذراندهاند، استادان دعوت شدهاند و بر روی آن برنامهریزی میکنند. در این مدل دانشجویان وارد منطقه میشوند و هستههای مردمی به اسم سمن تشکیل میدهند. ماموستا، دهیار، ریش سفیدان محلی و... گروهی را تشکیل میدهند و از آنالیز جزئیات پژوهشهایی که گروه ما چهار سال در این منطقه انجام داده متناسب با انتخاب مردم کار تعریف میشود.
حسینی علایی گفت: کار به این صورت نیست که یک بنایی بسازیم و برگردیم. عمدهترین مشکلی که در مناطق وجود دارد کار اقتصادی است. منطقه سردشت نیز مقدار قابل توجهی زمین کشاورزی و گیاهان دارویی دارد که اینها توسط خود مردم شناسایی شده، ما نیز با تحقیقات زمینی را برای کشت این گیاهان دارویی انتخاب کردیم.
مشکلات اردوهای جهادی به درستی منعکس نمیشود
وی با گلایه از عدم انعکاس مشکلات گروههای جهادی توسط رسانهها اظهار کرد: رسانهها اقدامات اردوهای جهادی را منعکس میکنند اما هیچگاه مشکلات برگزاری این اردوها به درستی منعکس نمیشود. یکی از اصلیترین مشکلات ما مباحث مالی و تامین بودجه است.
مسئول گروه جهادی بسیج دانشجویی دانشگاه تهران خاطرنشان کرد: بنیاد مستضعفان اعلام کرده است که شما در محدوده کاری ما قرار ندارید. البته حق با آنهاست به دلیل اینکه بنیاد، تعدادی از مناطق را انتخاب کردهاند و ما اعلام کردیم به عنوان یک گروه میتوانیم منطقه جدیدی انتخاب کنیم و با پتانسیل خود فعالیتهای جهادی انجام دهیم که متاسفانه نپذیرفتند و کمکی هم نکردند دانشگاه هم، میتوان گفت کمی کمک کرده است، آستان قدس هم وعدههایی داده که منتظر اجرایی شدن آنها هستیم.
فعالیت در پروژههای عمرانی که هرگروهی سمت آن نمیرود!
این دانشجوی دانشگاه تهران با اشاره به پروژههای عمرانی که در اردوهای جهادی صورت گرفته است گفت: چند مدل پروژه در منطقه تا کنون اجرا کردهایم یک مدل عمرانی که در شناساییها به کانالی برخوردیم، وقتی باران میبارید آب طغیان کرده و خانهها را ویران میشد که برای رفع این مشکل، کانالی به طول 210 متر، عرض هر دیواره 75 سانتیمتر، ارتفاع 1/5 متر و عرض دهانه 2/1 متر حفر کردیم. سه نمونه دیگر مثل همین کانال بنا کردیم اتفاقی که هر گروه جهادی به سمت آن نمیرود. یک کانال آبرسانی به طول هزار و 200 متر احداث کردیم که از طریق آن زمینهای کشاورزی بین مسیر آبرسانی شود تا بتوان محصولات را کشت کرد.
وی اضافه کرد: یکی از مشکلات دیگری که متوجه آن شدیم، این بود که بین زمینهای کشاورزی و محل سکونت مردم فاصله زیادی وجود داشت که برای رفع این مشکل یک پل احداث نمودیم. همچنین در حوزه دامپزشکی اساتیدی که داخل منطقه حضور داشتند اقدامات دارویی، درمانی و تمام اقدامات لازم را انجام دادند و در حوزه معرفی سموم و گیاهان دارویی نیز همکاری کردند. تیم کارآفرینی گروه جهادی هم در مساله گیاهان دارویی فعالیت میکند.
اولین گروهی بودیم که به منطقه سردشت وارد شدیم
حسینی علایی تصریح کرد: منطقهای که ما در آن حضور داریم کمی امنیتی بود و کسی آنجا نمیرفت. ما اولین گروهی بودیم که به این منطقه وارد شدیم. طبیعتا مردم منطقه سال اول با ما همکاری نمیکردند اما از سالهای بعد به شدت به ما رو آوردند چون متوجه شدند، نه هدف سیاسی داریم نه دنبال اهداف دیگری غیر از کمکرسانی هستیم.
مسئول گروه جهادی بسیج دانشجویی دانشگاه تهران با بیان اینکه در منطقه فعلی 51 روستا وجود دارد که گروه جهادی دانشگاه تهران حدود 21 منطقه را تحت پوشش قرار داده است، گفت: مردم همکاری میکنند اما طرح سمن طرح جدیدی است که ما اعتقاد داریم با انجام آن باید خدماترسانی اردوهای جهادی تغییر کند. کاری که انجام میدهیم یک بخش پایش و یک بخش پژوهش نیاز دارد که متاسفانه اردوهای جهادی کمتر کار پژوهشی در مناطق انجام میدهند و گروه جهادی دانشگاه تهران از معدود گروههایی است که در مناطق فعالیت پژوهشی انجام میدهد.
فعالیت فرهنگی باید متناسب با شرایط منطقه تعریف شود
وی درباره فعالیتهای فرهنگی صورت گرفته توسط گروه جهادی دانشگاه تهران در مناطق سردشت عنوان کرد: فعالیت فرهنگی باید متناسب با شرایط منطقه تعریف شود ما نیز همین کار را انجام دادهایم، به عنوان مثال در منطقه اهل تشیع یک نمونه فعالیت فرهنگی مورد نیاز است و در منطقه سنینشین نیز نمونه فعالیت دیگری. به طور مثال یک بازی تعریف کردیم که این بازی را به نام یک واحد پولی به زبان کردی (چنور) گذاشتیم، در این بازی کودکان به صورت گروهی کار میکردند و متناسب با کار گروهی که انجام میدادند چنّور میگرفتند. چنورها را با یکدیگر جمع میکردند و از ما قطعات پازل نقشه ایران را میگرفتند به دست بچهها پازل نقشه ایران تکمیل و در تمام روستاهای منطقه نصب شد.
حسینی علایی گفت: این کار به این دلیل انجام شد که گروهکها در آن منطقه به شدت بر علیه ما فعالیت و مردم را از گروههای جهادی حاضر در منطقه دور میکردند. در حوزه بهداشت کسانی که مشکل دندان داشتند یک نمایش عروسکی برگزار کردیم که جنبه آموزشی برای بهداشت دهان و دندان داشت. یک مدل بازی مار و پله هم امسال طراحی کردیم که جنبه آموزشی و فرهنگی دارد.
انتهای پیام/ 4007
انتهای پیام/