صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۷:۳۵ - ۲۸ تير ۱۳۹۷

دستگاه‌ها در آینده با نور کار خواهند کرد

نتایج بررسی‌های جدید نشان می‌دهد که دستگاه‌های الکترونیک آینده به برق یا باتری نیازی نخواهند داشت چراکه با نور کار خواهند کرد.
کد خبر : 296512

به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از ScienceNews، نسل بعدی دستگاه‌های الکترونیک با استفاده از نور کار می‌کنند. بنابراین دیگر نیازی نیست که نگران تمام شدن باتری یا قطع شبکه برق شهری باشید.


براساس مطالعات جدید، دستگاه‌های الکترونیک آینده انرژی مورد نیاز خود را از نور جذب خواهند کرد. این دستگاه‌ها به سیستم ذخیره‌سازی داخلی یا انرژی درونی نیازی نخواهند داشت.


خاویر رید، پروفسور شیمی دانشگاه سانتا باربارا و یکی از محققان پروژه «سیستم‌های فتومکانیکی: از مولکول تا دستگاه» است که روی توسعه تجهیزات الکترونیک مبتنی بر نور کار می‌کند.


رید در این باره می‌گوید: «در روش‌های انتقال انرژی فعلی به تماس فیزیکی با دستگاه نیاز است مانند کابل برق. اما اگر برای انتقال نور از نقطه A به نقطه B از لیزر استفاده کنیم، نور به کار فیزیکی تبدیل می‌شود. بنابراین بدون نیاز دستگاه فیزیکی انرژی را جابه‌جا کرده‌اید».


این نظریه براساس «فوتوسوئیچ‌ها» مطرح شده است. فوتوسوئیچ‌ها دسته جدیدی از مولکول‌ها هستند که وقتی در معرض نور قرار می‌گیرند، قادر به تغییر ویژگی‌های خود هستند.


نوع خاصی از فوتوسوئیچ‌ها در عدسی عینک‌های سازگار با نور خورشید یا شیشه فتوکرومیک به کار می‌روند. فتوکرومیک به شیشه عینک‌هایی گفته می‌شود که بسته به میزان نور فرابنفش تیره‌تر یا روشن‌تر می‌شوند.


وقتی که این مولکول‌های فوتوکرومیک ویژگی نوری خود را تغیر می‌دهند، باقی فوتوسوئیچ‌ها می‌توانند از حالت آب‌گریز به آب‌‌دوست تبدیل شوند.


گروه تحقیقاتی به مطالعه شکل مولکول‌هایی پرداختند که در حضور نور تغییر شکل می‌دهند. این مولکول‌های خاص به در حالت معمولی صاف هستند اما وقتی نور خورشید به آنها می‌تابد، پیچ‌وتاب می‌خورند و به شکل توپ درمی‌آیند.


چالش اصلی این است که تعداد زیادی از این مولکول‌ها را در کنار هم قرار دهیم. اگر یک پلی‌مر فوتومکانیکی بتواند این کار را انجام بدهد، به احتمال زیاد می‌تواند انرژی مورد نیاز خود را از نور جذب کند و کارهای مشخصی را انجام دهد.


درحالی که برخی از دانشمندان به مطالعه مولکول‌های فوتوسوئیچ می‌پردازند، برخی دیگر روی مواد تغییر شکل دهنده تمرکز کرده‌اند.


انتهای پیام/



انتهای پیام/

ارسال نظر