صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۲۶ - ۲۷ تير ۱۳۹۷
معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت خبر داد؛

رشد سه پله‌ای ایران در رتبه جهانی تولید مقالات پزشکی

معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: رتبه جهانی ایران از نظر تعداد استنادات دریافتی در مقالات بر اساس داده‌های پایگاه اطلاعاتی Scopus از ۴۹ در سال ۱۹۸۸ به ۱۷ در ۲۰۱۷ رسیده است.
کد خبر : 296418

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، رضا ملک‌زاده، پیشرفت در رتبه جهانی کسب استناد در مقالات ایران را نشان‌دهنده بهبود کیفیت مقالات دانست.


وی که در نشست هم اندیشی معاون پژوهشی و فناوری وزارت بهداشت با اعضای هیات رئیسه و شورای پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، سخن می‌گفت، افزود: تولیدات علمی ایران در قبل از سال ۲۰۰۱ میلادی بسیار ناچیز بود اما در طول یک دوره ۱۰ ساله (تا سال ۲۰۱۱)، رشد علمی ایران شتاب چشمگیری پیدا کرد.


ملک‌زاده افزود: گرچه شتاب رشد مقالات کشور در سال ۲۰۱۱ میلادی کمی کُند شد ولی این رشد در ۵ سال اخیر و با آغاز قدامات عملیاتی دولت یازدهم و دوازدهم به روال عادی خود بازگشته و علاوه بر تاکید بر حفظ رشد کمی مقالات، توجه به وضعیت کیفی مقالات منتشر شده نیز مورد توجه قرار گرفته است.


وی در خصوص وضعیت علم و فنآوری در کشور تصریح کرد: ایران اسلامی در افق سند چشم انداز ۱۴۰۴ باید در حوزه‌های اقتصادی، اجتماعی، علمی و فرهنگی رتبه اول منطقه را احراز کند حال آن که روند رشد تولیدات علمی و حرکت‌ پویا در مرزهای دانش توسط دانشمندان و متخصصان ایران اسلامی منجر به آن شده است که کشور در سال ۲۰۱۴ میلادی یعنی ۱۰ سال زودتر از افق چشم‌انداز پیش‌بینی شده، با پشت سرگذاشتن ترکیه، به رتبه اول تولید علم منطقه دست یافت.


ملک‌زاده سهم دانشگاه‌های علوم پزشکی ایران از کل مقالات منتشرشده کشور در بانک‌های اطلاعاتی معتبر را ۳۰ درصد اعلام کرد و گفت: در تولید مقالات پزشکی دنیا، ایران از رتبه 49 در سال 1988، ۲۰ در سال ۲۰۱۱ به رتبه ۱۷ در جهان رسیده است.


معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت درباره تعداد دانشمندان یک درصد برتر دنیا و ایران در نظام رتبه‌بندی ESI / Essential Science Indicators تصریح کرد: در ابتدای فعالیت دولت یازدهم، در علوم پزشکی ۸ دانشمند یک درصد برتر پُراستناد جهانی براساس نظام‌ رتبه‌بندیESI در کشور وجود داشت که در می ۲۰۱۸ این رقم به ۵۰ نفر افزایش پیدا کرده است.


ملک‌زاده گفت: در دولت تدبیر و امید حمایت از تاسیس ۶۰۷ شرکت دانش‌بنیان در حوزه سلامت با گردش مالی حدود ۳ هزار میلیارد ریال در سال صورت گرفته است و به منظور تحقق سیاست اقتصاد مقاومتی تولید ۳۴۰ محصول دارویی در شرکت‌های دانش بنیان مستقر در دانشگاه‌های علوم پزشکی به انجام رسیده و همچنین ۷۴ مرکز رشد مستقر در دانشگاه‌های علوم پزشکی – در هر دانشگاه حداقل یک مرکز رشد – تاسیس شده است.


انتهای پیام/


انتهای پیام/

برچسب ها: scopus رضا ملک‌زاده
ارسال نظر