صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۴۷ - ۲۷ تير ۱۳۹۷

آغاز به کار کارگاه آموزشی باستان‌شناسی برای کودکان در مجموعه نیاوران

چهارمین دوره کارگاهی آموزش خلاق باستان‌شناسی برای کودکان با محتوای علمی در گروه های سنی 5 تا 11 سال در مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران آغاز به کار کرد.
کد خبر : 296417

به گزارش گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری آنا، چهارمین کارگاه آموزش خلاق باستان‌شناسی برای کودکان در یازده جلسه برای گروه‌های سنی 5 تا 11 سال در روزهای دوشنبه تا چهارشنبه هر هفته صبح و عصر تا 23 شهریور ماه در این مجموعه برپا می‌شود.


مدیر مجموعه نیاوران در این باره گفت: با توجه به اینکه یکی از وظایف و اهداف سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، امکان‌سنجی توانایی میراث فرهنگی در تحقق توسعه پایدار با تمرکز بر آموزش کودکان است، مجموعه نیاوران به عنوان یک مجموعه دوستدار کودک با توجه به تجربه موفق برگزاری این کارگاه طی دو سال گذشته، برای سومین سال متوالی میزبان برگزاری این رویداد شده است.


رئوف حنان در ادامه اظهار کرد: هدف از برگزاری این دوره‌ها آشتی کودکان به عنوان صاحبان اصلی میراث فرهنگی ایران با گذشته تاریخی خود، آشنایی آن‌ها با داستان انسان و تاریخ ایران، تقویت توانایی ادراکی-استدلالی در آن‌ها، تقویت مهارت تعامل مثبت در کودکان و همچنین ایجاد دغدغه‌ حفظ و نگهبانی میراث فرهنگی در آن‌ها از طریق آموزش غیرمستقیم باستان‌شناسی است.


وی با اشاره به اهمیت روش تصویرسازی در آموزش مفاهیم انتزاعی به کودکان، در خصوص شیوه آموزشی این کارگاه بیان کرد: مجموعه کارگاه‌ها با شیوه تصویرسازی و با استفاده از ابزارها و روش‌های آموزشی مخصوص کودکان شامل قصه‌گویی خلاق، نمایش، فیلم، عکس، انیمیشن، ساخت کولاژ، کاردستی، نقاشی و کار با ابزار در دو بخش کتاب کار و آشنایی با مفاد و جلوه‌های میراث فرهنگی و باستان‌شناسی ایران است.


رئوف حنان افزود: مفاد این کارگاه آموزشی شامل سرفصل‌هایی با عنوان «درخت زندگی خود را می‌سازم»، «یک روز هیجان‌انگیز غارنشینی»، «خانواده بزرگ تپه‌ها»، «همه میهمانان نوروزی»، «بازدید با داریوش»، «صورتک‌های بازیگوش»، »بالاخره خط را اختراع کردیم»، «من یک تاجر باستان‌شناسم»، «این ظرفا کار دست خودمه» و «من هم باستان‌شناس شدم» (کاوش آب و خاک) است.


مدیر مجموعه نیاوران تعامل با مهدها و پیش‌دبستانی‌های تهران برای اجرای کمپ‌‌های تابستانه‌ باستان‌شناسی، طراحی رویداد باستان‌شناسی برای همه با هدف جذب کودکان به میراث فرهنگی مدفون و گمشده‌ ایران، همکاری با انجمن‌های مردم‌ نهاد و طراحی برنامه مشارکت کودکان کار ایرانی و افغانی در فضای کارگاه آموزشی، طراحی فضای کاوش مدرن باستان‌شناسی زیر آب و خاک و همچنین ساخت ماکت درخت زندگی برای کودکان با ضایعات دورریز در راستای تأکید بر نزدیکی حفاظت منابع طبیعی و منابع میراث فرهنگی، را از نکات مثبت چهارمین دوره این کارگاه دانست.


در پایان یادآور می‌شود، در این دوره کودکان در فضای باغ تاریخی نیاوران بازی می‌کنند، داستان تاریخ انسان را از ابتدا تا امروز می‌شنوند، درباره فرهنگ ایران می‌آموزند، به محیط اطراف خود موشکافانه‌تر نگاه می‌کنند، نسبت به هویت ایرانی خود حساس‌تر می‌شوند و در پایان گواهی‌نامه‌ای با عنوان حافظ کوچک میراث فرهنگی دریافت می‌کنند.


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر