صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۷:۵۵ - ۲۸ تير ۱۳۹۷

تقسیم‌بندی رسانه‌ها به منتقد و غیرمنتقد در سازمان محیط زیست/ هدف از اطلاع‌رسانی گزینشی چیست؟

مدیرکل روابط عمومی سازمان حفاظت محیط زیست در حالی مسئول کمیسیون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات در این سازمان است، که با تقسیم‌بندی بین رسانه‌ها و خبرنگاران آنها، اقدام به حذف خبرنگاران منتقد از برنامه‌های خبری سازمان حفاظت محیط زیست کرده است.
کد خبر : 296373

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا، عبدالرضا سپنجی، عضو هیات علمی و استادیار پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی در حالی به عنوان مدیرکل روابط عمومی سازمان حفاظت محیط زیست منصوب شد که تحصیلات و سوابق وی، امیدهای زیادی برای ایجاد ارتباطات موثر در حوزه محیط زیست را ایجاد کرده بود؛ اما عملکرد گزینشی در همکاری با رسانه‌های منتقد نظیر فارس، آنا و غیره باعث شد تا این امیدها به سرعت به یأس تبدیل شود.


از سوی دیگر، عدم اطلاع‌ درست از روندهای اطلاع‌رسانی در محیط زیست هم به دشواری روند اطلاع‌رسانی در این حوزه افزوده شده است. برای نمونه، موضوع انتصاب پروین فرشچی، معاون کنونی محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست به عنوان دومین سفیر زن جمهوری اسلامی ایران در حالیکه از مدت‌ها پیش به گوش اصحاب رسانه رسیده بود، با وجود تائید این خبر از سوی فرشچی، به موضوع پیچیده‌ و حاشیه‌ای از سوی روابط عمومی سازمان حفاظت محیط زیست بدل شد.


پروین فرشچی، در گفت‌وگویی که ساعت 12:28 ظهر روز سه‌شنبه با خبرگزاری آنا صورت داده بود، خبر انتصاب خودش به عنوان سفیر جدید ایران در فنلاند را تایید کرد. حتی عصر سه‌شنبه‌ هم، کانال خبری معصومه ابتکار، رئیس سابق سازمان حفاظت محیط زیست و معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده نیز این خبر را منتشر کرد اما عبدالرضا سپنجی، مدیرکل روابط عمومی سازمان حفاظت محیط زیست، با ناشی‌گری و عملکرد غیرحرفه‌ای در مصاحبه‌ای که ساعت 18:34 روز گذشته روی خروجی یکی از خبرگزاری‌ها نقش بست با قاطعیت آن را رد کرد. البته ساعتی بعد، کانال رسمی سازمان حفاظت محیط زیست آن را بازهم با شکلی غیرحرفه‌ای و البته غلط منتشر کرد. خبر این بود:«پروین فرشچی به عنوان سفیر جمهوری اسلامی ایران در فنلاند منصوب شد. خانم فرشچی، معاون سابق سازمان محیط زیست، دومین سفیر زن در جمهوری اسلامی است. پیش از این مرضیه افخم در دولت یازدهم به عنوان سفیر کشورمان در مالزی منصوب شد."؛ تاییدی دیرهنگام پس از تکذیب‌ها و تناقض‌گویی‌های مداوم، که ابهاماتی جدید به موضوع اضافه کرد.


در حالی خبر رسمی منتشر شده توسط روابط عمومی سازمان حفاظت محیط زیست، فرشچی را معاون سابق این سازمان معرفی کرد که وی در مصاحبه صبح سه شنبه خود با خبرگزاری آنا با قاطعیت از حضور خود در این سازمان تا پایان شهریورماه خبر داده بود، حالا بسیاری منتظر کسب خبری جدید از چرایی خطاب شدن فرشچی به عنوان معاون سابق سازمان حفاظت محیط زیست هستند؛ آیا پروین فرشچی معاون حال حاضر محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست که قرار است به عنوان دومین سفیر زن جمهوری اسلامی ایران عازم فنلاند شود به صورت شبانه عزل، برکنار یا مجبور به استعفا شده که روابط عمومی محیط زیست از او به عنوان معاون سابق نام می برد؟



عدم پاسخگویی شفاف روابط عمومی محیط زیست که حالا به مهم‌ترین مطالبه اهالی رسانه در این حوزه تبدیل شده در حالی است که عبدالرضا سپنجی، مدیرکل روابط عمومی محیط زیست بنا بر خبری که روی وب سایت رسمی این سازمان قرار گرفت با حکم عیسی کلانتری به عنوان مسئول کمیسیون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات در سازمان محیط زیست منصوب شده است؛ انتصابی که حالا به واسطه عدم شفافیت اطلاع رسانی در این سازمان با تناقضی بزرگ همراه شده است.


در روزهای گذشته، جلسات متعددی در سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شده اما خبری از حضور رسانه‌های منتقد در جلسات خبری این سازمان نیست. سپنچی، در یک گفت‌وگوی غیررسمی در این خصوص گفته بود که گزارش‌های انتقادی از محیط زیست، دلیل عدم دعوت از خبرنگاران خاص است. حالا گزارش تصویری منتشر شده از جلسه روز سه شنبه 26 تیرماه کارگروه ملی تغییرات آب و هوا در وب سایت رسمی سازمان حفاظت محیط زیست نیز نشان می‌دهد، برخی از خبرنگاران از مجوزهای ویژه‌ای برخوردار هستند که حضور در جلسات ملی را هم برای آن‌ها ممکن می‌کند.


البته نکته جالب‌تر در این میان این است که سپنجی، چندی پیش در نامه‌ای به رسانه‌ها تاکید کرده بود که آماده همکاری ویژه با همه رسانه‌هاست؛ و جالب‌تر اینکه گفته بود قرار است بدون توجه به دسته‌بندی‌های مرسوم، با رسانه همکاری کند.



گرچه از ابتدای شکل‌گیری دولت حسن روحانی روند ناقص، غیرشفاف و نامطلوب تیم رسانه‌ای و اطلاع‌رسانی دولت در دستگاه‌های مختلف و حتی نهاد ریاست جمهوری همواره مورد نقد و اعتراض مخالفان و موافقان دولت قرار داشته اما به نظر می رسد اطلاع رسانی ضعیف و پرحاشیه دستگاه‌هایی همچون محیط زیست در دولت دوازدهم به زودی به پاشنه آشیل دولت روحانی تبدیل شود.


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر