صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۲:۵۱ - ۲۷ تير ۱۳۹۷
مخبر دزفولی خبر داد؛

انتخاب رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی/ ارائه گزارش وضعیت کتاب و کتابخوانی

آیت الله رشادبا رای اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی، به عنوان رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی انتخاب شد.
کد خبر : 296242

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در انتهای جلسه 810 شورای عالی انقلاب فرهنگی که به ریاست حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی برگزار شد، در جمع خبرنگاران گفت: دستور اول این جلسه انتخاب رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی بود که با رای اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی آیت الله رشاد مجددا به عنوان رئیس این پژوهشگاه انتخاب شد.


محمدرضا مخبر دزفولی با اشاره به ادامه بررسی گزارش چالش‌های حوزه صنعت چاپ و نشر و موضوع کتابخوانی توسط وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: میزان چاپ کتاب و آثار مکتوب پس از پیروزی انقلاب رشد قابل توجهی داشته است و در سال گذشته 99 هزار عنوان کتاب چاپ و تجدید چاپ شدند.


دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه بر اساس گزارش وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی موضوع نرخ مطالعه در ایران غیرقابل قبول است، گفت: بر اساس این گزارش میزان مطالعه در هفته یک ساعت و 20 دقیقه اعلام شد که در تعداد قابل توجهی از کشورها این نرخ بین سه تا شش ساعت است.


وی افزود: باید در زمینه ترویج فرهنگ کتابخوانی در کشور فعالیت بیشتر کرد و هم نهادهای مردمی و دستگاه‌های تبلیغی و ترویجی کشور برنامه‌ریزی جدی‌تری در این زمینه داشته باشند.


مخبر دزفولی گفت: در جمع بندی مقرر شد که این موضوع به عنوان یک اصل در نظر گرفته شود و به هر شکل ممکن با مشوق‌های مادی و معنوی و ایجاد فضای رقابتی جذاب و پرهیجان امر کتابخوانی در جامعه تبلیغ شود.


دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: قرار شد طرح پیشنهادی در این زمینه توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با مشارکت دستگاه های مرتبط، پدیدآورندگان آثار مختلف و ناشران ارائه شود.


وی افزود: برای کتاب‌های پرجاذبه که با اقبال عمومی مواجه شده است نیز مقرر شد کارهای تبلیغی برای معرفی بهتر و بیشتر انجام شود.


مخبر دزفولی با اشاره به اهمیت موضوع کتابخوانی در مدارس گفت: با همکاری وزارت آموزش و پرورش قرار شد این کار جزو برنامه‌های دانش آموزان گنجانده شود.


وی اضافه کرد: همچنین صدا و سیما نیز موظف شد علی‌رغم فعالیت‌هایی که داشته با تلاش بیشتر برنامه‌های گسترده‌تر و در شبکه‌های متنوع، موضوع کتابخوانی و معرفی کتاب را به صورت مستقیم و غیرمستقیم در دستور کار خود قرار دهد.


دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی اضافه کرد: استفاده از ظرفیت سازمان‌های مردم نهاد، ناشران، پیگیری تصویب لایحه حمایت معنوی در مجلس شورای اسلامی از دیگر موارد مورد توجه در جلسه بود.


وی گفت: در نهایت مقرر شد دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی با مشارکت دست اندرکاران این حوزه مشکلات دیگری که در جلسه مورد توجه قرار گرفت را بررسی کرده و پیشنهادهای عملیاتی گسترش فرهنگ کتابخوانی را برای تصویب به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه کند.


مخبر دزفولی همچنین از تاکید اعضای جلسه بر به‌روزرسانی شاخص‌های سنجش میزان سرانه مطالعه با توجه به در نظر گرفتن روش‌های جدید مانند مطالعه با رایانه و تلفن همراه و... توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و ارائه گزارش بعدی با توجه به شاخص‌های جدید خبر داد.


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر