ثبت یک طلاق به ازای هر 3.5 ازدواج در کشور
به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، حجتالاسلام احمد حسین شریفی در نخستین همایش ملی مواجهه با آسیبهای اجتماعی از دیدگاه اسلام بیان کرد: آسیبهای اجتماعی اختصاص به زمان و جامعه خاصی ندارد و در تمام زمانها و جوامع آسیبها وجود داشته است اما در دو سده اخیر فراگیرتر شده است. البته راهکارها، تئوری و تحقیقات بسیاری در این خصوص طی سالهای اخیر ارائه و انجام شده است اما آن گونه که باید موفق نبوده به گونهای که برخی اندیشمندان سخن از مرگ جامعهشناسی میگویند که البته نقدهایی نیز به این سخنان وارد است.
دبیر علمی نخستین همایش ملی مواجهه با آسیبهای اجتماعی از دیدگاه اسلام افزود: در جامعه ما در حوزه آسیبهای اجتماعی مطالعات و ترجمههای بسیاری انجام شده و همایشهایی نیز برگزار شده است. به گونهای که تا سال 1380 در کشور ما 4 هزار و 897 عنوان مقاله، همایش، نشست علمی برگزار شده است. اما بر اساس آمار نتایج این فعالیتها موثر نبوده به گونهای که در سالهای 80 از هر 11 ازدواج شاهد یک مورد طلاق بودهایم و این در حالی است که اکنون از هر سه و نیم ازدواج یک طلاق به ثبت میرسد.
وی ادامه داد: در حوزه مواجهه با اعتیاد که از مهمترین آسیبهای اجتماعی است نیز فعالیتهایی انجام شده است به گونهای که از سال 1371 تا 1387 ، 4 هزار و 66 عنوان کتاب، مقاله، پایاننامه و رساله در کشور منتشر شده اما اکنون شاهد آن هستیم که کمیت معتادان و کیفیت اعتیاد و تنوع مواد مخدر افزایش پیدا کرده است.
شریفی با بیان اینکه در حوزه آسیبهای اجتماعی در کشور ما هزینههای علمی خوبی صورت گرفته است، یادآور شد: اما با توجه به اینکه هزینههای صورت گرفته کارگشا نبوده باید بررسی کنیم که مشکل کار کجاست. شاید این امر بیانگر این باشد که نسخه خوبی در حوزه پیشگیری نوشته نشده و یا مسئولین به نسخههایی که تجویز شده به خوبی عمل نکردهاند.
دبیر علمی نخستین همایش ملی مواجهه با آسیبهای اجتماعی از دیدگاه اسلام خاطرنشان کرد: به اعتقاد ما دو مشکل عمده در مطالعات آسیبهای اجتماعی وجود دارد که تلاش کردیم با برگزاری این همایش نقطه عطفی در حل مساله باشیم که از جمله این مشکلات تمرکز بر روی توصیف و بیان آمار بوده است. در واقع ما در مطالعات انجام شده کمتر به مسائل اساسی پرداخت شده است. این در حالی است که مطالعه توصیفی نه تنها مانع آسیب نمیشود بلکه در مواردی منجر به آسیبزایی نیز میشود.
وی ادامه داد: مشکل دیگری که در حوزه عدم تاثیرگذاری مطالعات انجام شده وجود دارد، عدم توجه به نگاه اسلامی بوده است اگر محققان ما در تحقیقات انجام شده به نگاه اسلامی نیز توجه داشتند موفقتر بودیم البته افرادی معتقدند که مدلهای غربی جوابگوی مشکلات است اما در پاسخ آنها باید گفت اگر این مدلها پاسخگو بوده چرا در کشورهای غربی ما شاهد افزایش طلاق، تجاوز به عنف، اعتیاد و ... هستیم در واقع باید گفت اگر این مدلها تاثیرگذار بوده چرا در کشورهای غربی مشکلاتی را رفع نکرده است.
دبیر علمی نخستین همایش ملی مواجهه با آسیبهای اجتماعی از دیدگاه اسلام با تاکید بر اینکه ایرانیان دارای نظام ارزشمندی هستند، گفت: ما باید در تولید محتواهای خود به نظامهای ارزشی خود نیز توجه کنیم که ما در این همایش سعی کردهایم مقالاتی را بپذیریم که به این دو مساله توجه کرده باشند.
شریفی در پایان خاطرنشان کرد: 247 مقاله به دبیرخانه کنگره ارسال شده است که از این تعداد 60 مقاله پذیرفته شده و در همایش بررسی میشود. ما معتقدیم ظرفیتهای خوبی در کشور وجود دارد که برای مقابله با آسیبها باید از آنها استفاده کنیم.
انتهای پیام/
انتهای پیام/