صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۴:۴۰ - ۲۵ تير ۱۳۹۷

آتشفشان ناشناخته در قمر مشتری

محققان بر این باورند که بنابر داده‌های فضاپیما جونو ناسا ممکن است یک آتشفشان در یکی از اقمار مشتری وجود داشته باشد.
کد خبر : 295364

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، داده‌های جمع‌آوری شده توسط فضاپیمای جونو ناسا که با استفاده از ابزار «JIRAM» انجام شده است، نشان می‌دهد یک منبع حرارت جدید نزدیک به قطب جنوب قمر آیو (Io) می‌تواند حاکی از وجود یک آتشفشان ناشناخته در قمر کوچک مشتری باشد. آیو نام یکی از قمرهای سیاره مشتری و یکی از اقمار گالیله‌ای است. آیو نزدیک‌ترین قمر از اقمار گالیله‌ای مشتری به این سیاره است.


جونو نام فضاپیمای روباتیکِ بدونِ سرنشینِ ناسا است که در چهارم ژوئیه ۲۰۱۶ در مدار قطبی سیاره مشتری قرار گرفت. این کاوشگر فضایی در پنجم اوت ۲۰۱۱ از فلوریدا به فضا پرتاب شده است و شرکت لاکهید مارتین و موسسه تحقیقات جنوب غربی سازنده و پیمان‌کار هدایت آن هستند.


این داده‌ها در تاریخ ۱۶ دسامبر ۲۰۱۷ جمع آوری شد، زمانی که جونو حدود ۴۷۰ هزار کیلومتر از ماه دور بود.


آلساندرو مورا، یکی از محققان فضاپیما جونو از موسسه ملی اخترفیزیک رم، گفت: «نقطه کانونی جدید آیو توسط ابزار JIRAM و حدود ۲۰۰ مایل (۳۰۰ کیلومتری) از نزدیک‌ترین نقاط که پیش‌تر نقشه برداری شده بود، شناسایی شده است».


تیم جونو همچنان به ارزیابی داده‌های جمع‌آوری شده در پرواز کناری ۱۶ دسامبر و همچنین داده‌هایی که ممکن است در پروازهای آینده جمع‌آوری کنند، خواهند پرداخت.


پرواز کناری یا از کنار سیاره‌گذری در پروازهای فضایی فرستادن یک فضاپیما به فضا به منظور نزدیک شدن و گذشتن از کنار یک سیاره تا یک سیاره کوتوله یا دیگر اجرام آسمانی است؛ فاصله‌ای که به اندازه کافی نزدیک است که ثبت داده‌های علمی ممکن می‌شود.


محققان توسط داده‌های ماموریت‌های پیشین ناسا موفق به کشف بیش از ۱۵۰ آتشفشان فعال در منطقه آیو شده‌اند و اکنون نیز دانشمندان تخمین می‌زنند که حدود بیش از ۲۵۰ آتشفشان فعال دیگر نیز وجو دارد که باید کشف شوند.


منبع: ایسنا


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر